Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 20:39, 20 mar 2014

admete napisał(a)
Joasiu oba projekty fajne, sama nie wiedziałabym który wybrać - no to pomogłam

Co do kretów - jeśli są za ogrodzeniem - to kładź siatkę, bo później będziesz pluć sobie w brodę
U nas - chociaż tyle - tego problemu nie ma i chyba nie będzie - prze to co mamy na działce pod wartewką ziemi nic się nie przedrze

No sa to dylematy, bo pieniążków nigdy nie jest za dużo
a i ten etapm budowlany w który wchodzisz potrafi zaskakiwać
Ale ja trzymam mocno kciuki żeby wszystko szło gładko i sprawnie

Mówisz że ziemia już tuż tuż - ja już Cię widzę jak będziesz tam szalała i rabaty będą cieszyć oko raz dwa

Cieszę się że z dłoń mi lepiej

W sumie obie wersje mi się bardzo podobają bo tworzą zupełnie inny klimat .... tak sobie myślę że zacznę od prostych linii a jak mnie wkurzą to zaokrąglę i już

Co do siatki to już sama nie wiem chyba dla świętego spokoju położę, a co będzie to będzie...

Oj co do etapu prac to fakt teraz dopiero się zaczną nieprzewidziane wydatki , na różne przydasie, a bo ładne ..... chociaż plan mam i zamierzam się go trzymać i nie szaleć

Ziemi się wręcz nie mogę doczekać......!!!
niestety pan z glebogryzarką mnie rozczarował.... zaoferował ręczną ..... no gdzie na te moje "areały" i to za takie pieniądze że już wolałabym sobie kupić własną ...
ale mam już namiary na innego Pana ze sprzętem rolniczym więc będziemy orać .... jak ziemia trochę osiądzie na dole bo teraz to tylko można tam samochody w błocie topić

Joaska 20:43, 20 mar 2014

Dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do obi no i wyszłam z 3-ma 6-pakami bukszpanów, i tak planuję co wizyta to 6-pak ... i będę miała na obwódki ...prostych rabat ......ha ha ha ...
kurcze no sama nie wiem łuki czy proste ........mam czas ...ale ja lubię zdecydować i już .....a tu dylemat ....
Madzenka 22:09, 20 mar 2014

Joaska napisał(a)
Dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do obi no i wyszłam z 3-ma 6-pakami bukszpanów, i tak planuję co wizyta to 6-pak ... i będę miała na obwódki ...prostych rabat ......ha ha ha ...
kurcze no sama nie wiem łuki czy proste ........mam czas ...ale ja lubię zdecydować i już .....a tu dylemat ....

Prawdziwa ogrodniczka
AniaDS 22:23, 20 mar 2014

Ja miałam przedtem prosto i kanciasto a teraz mam brzuszki i przytulniej się zrobiło, więc ja jestem za brzuszkami
admete 05:53, 21 mar 2014

Joaska napisał(a)

W sumie obie wersje mi się bardzo podobają bo tworzą zupełnie inny klimat .... tak sobie myślę że zacznę od prostych linii a jak mnie wkurzą to zaokrąglę i już

O dobry pomysł

Co do siatki to już sama nie wiem chyba dla świętego spokoju położę, a co będzie to będzie...

Oj co do etapu prac to fakt teraz dopiero się zaczną nieprzewidziane wydatki , na różne przydasie, a bo ładne ..... chociaż plan mam i zamierzam się go trzymać i nie szaleć

Różnie to bywa .
Ja w lato wydaję pieniążki na rośliny, a w zimę w tkmaxx na pierdolety do domu - coś dla siebie - rzadko , ale dzięki temu nie żyjemy w suchych murach...........

Musimy się umówić to powiesz mi jakie masz plany, może coś podpowiem, albo polecę jakichś wykonawców, czy sklepy

Ziemi się wręcz nie mogę doczekać......!!!
niestety pan z glebogryzarką mnie rozczarował.... zaoferował ręczną ..... no gdzie na te moje "areały" i to za takie pieniądze że już wolałabym sobie kupić własną ...
ale mam już namiary na innego Pana ze sprzętem rolniczym więc będziemy orać .... jak ziemia trochę osiądzie na dole bo teraz to tylko można tam samochody w błocie topić

To trzymam kciuki za nowego pana i czekam z Tobą na rozpoczęcie prac
admete 05:55, 21 mar 2014

Joaska napisał(a)

Joasiu doskonale Cię rozumiem
Dlatego mam sypialnię zawaloną bylinami, bo tez nie mogę przejść obojętnie koło roślin.
A widziałaś stożki i kule z bukszpanu? Dobre miały ceny czy to dużo, bo ja się nie znam - a temat mocno mnie teraz interesuje
Joaska 08:53, 21 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Prawdziwa ogrodniczka

No przecież żal przejść i wziąć takiego 6 paka ....
Joaska 08:55, 21 mar 2014

AniaDS napisał(a)
Ja miałam przedtem prosto i kanciasto a teraz mam brzuszki i przytulniej się zrobiło, więc ja jestem za brzuszkami

No widzisz Aniu i o tą przytulność w ogrodzie mi chodzi, lubię nowoczesność i proste kształty, ale zarazem lubię trochę staro-modności - taki eklektyzm i własnie coś takiego chce mieć w domu nowocześnie z elementami starego, i to samo muszę przenieść do ogrodu, tak więc muszę jeszcze popracować nad planem rabat.... to znaczy uformować je
Joaska 09:00, 21 mar 2014

admete napisał(a)

...
Musimy się umówić to powiesz mi jakie masz plany, może coś podpowiem, albo polecę jakichś wykonawców, czy sklepy
...

Aga spotkanie koniecznie, znam trochę Twoje wnętrza i nie powiem podziwiam prace jaką w nie włożyłaś, dobieranie kolorów, tapet, materiałów ... ukłony w stronę cierpliwości .... ja tak nie umiem... ja decyduje szybko i staram się nie rozpamiętywać czy oby na 100% była to dobra decyzja

A teraz jak widzę przenosisz konsekwentnie swój plan do ogrodu i działasz .... też bym tak chciała

No ale prace idą do przodu tynki już są teraz tylko wylewki i w sumie można się wprowadzać
Joaska 09:09, 21 mar 2014

admete napisał(a)

Joasiu doskonale Cię rozumiem
Dlatego mam sypialnię zawaloną bylinami, bo tez nie mogę przejść obojętnie koło roślin.
A widziałaś stożki i kule z bukszpanu? Dobre miały ceny czy to dużo, bo ja się nie znam - a temat mocno mnie teraz interesuje

Ja mam opory do bukszpanów tych większych z Obi , moje kupione tam duże okazy padły, możemy się umówić na wyprawę do szkółki krzewów, Kasia z Marzysz mówiła, że tam spory wybór wszelkiego dobra jest.. Tylko ja w ten weekend w domu uziemiona jestem z chorym fiśkiem, ale w przyszłym tyg w weekend można by zorganizować taki wypad no i oczywiście Kostomłoty, tam też można wpaść pewnie już mają więcej roślin wystawionych