Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

admete 06:45, 23 mar 2014

Aga dam znać jak tylko będę wiedziała że dam radę w sobotę zawinąć auto Żonowi

Joaska napisał(a)

Ok

No nie tak do końca najważniejsza bo w międzyczasie ustalam ustawienie umywalek, zlewów, wanny , brodzika, pralki itp... bo teraz mamy akcje ...pt. "hydraulika" Żon się przebranżowił z elektryka na hydraulika i gna z robotą ... ponadto zaprojektowałam kuchnie, i szafy wnękowe w holu i wiatrołapie ... a niebawem właśnie nadejdzie temat kolorów i płytek i tu będzie dramat o ile płytki mam obcykane to kolory i tapety zupełnie mnie przerastają .... nie wspominam wcale o sypialni tam nie zrobiłam nic ..0 projektu .... 0 pomysłu na kolory wiem tylko gdzie będzie łóżko hahahahaha

Upssssssss o tym drobnym momencie w wykończeniówce zapomniałam - a daje popalić - rany jak ja się cieszyłam kiedy miałam już wreszcie wszystko wybrane z armatury, płytki przeliczone i zamówione - wielki kamień z serca

Co do kolorów, ja postawiłam na neutralne, jasne żeby później szaleć z meblami i dodatkami
Tylko w jednej łazience walnęłam navy

Aga bo my chyba z tych co lubią eklektyzm nowoczesność z odrobiną glamour

Wiesz co - trafiłaś chyba w samo sedno

przynajmniej na papierze u mnie tak to wygląda a jaka będzie rzeczywistość to się okaże

Cudnie będzie

Miłej niedzieli

Madzenka 20:46, 23 mar 2014

O matko, kolory, płytki, projekty, brrr jak wspomnę. Niby to lubiłam ale upierdliwe było strasznie,....
BASIA8 21:07, 23 mar 2014

Hej Joasiu ładne projekciki u Ciebie można zobaczyć - działasz Kochana w szybkim tempie - budowa, ogród - jestem pełna podziwu i uznania
Przesyłam gorące pozdrowienia.
kitek81 22:02, 23 mar 2014

no widzisz, myślałam, że tak będzie lepiej ale faktycznie, po przeanalizowaniu i poczytaniu o powodach, to racja, bez wybrzuszeń w tych miejscach będzie lepiej i praktyczniej
pozdrawiam
Joaska 12:21, 24 mar 2014

AniaDS napisał(a)

Czyli brzuszki górą

No właśnie chyba jednak nie, wybrałam wersję 3.
powodów wiele , ale podstawowy jest taki , jest praktyczniejsza w późniejszej obróbce (kanciki , koszenie etc.)
Joaska 12:27, 24 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mój głos na dwie łapki i dwie nogi za wersją 3 .. takie dwa w jednym.. też tak mam.. Kitka uwypuklenia ciulowe do koszenia Nie dokładajmy sobie niepotrzebnej roboty....
Opuchlaki z żurawek w doniczkach.. wyczyść.. wyrzuć ziemie... ale nie do ogrodu... wypłucz korzenie pod wodą i posadź w dobrej ziemi.. bez różnicy czym to polejesz..
Grupa kielecka rośnie w siłe I oczywiście zapraszam zawsze

Dokładnie jak piszesz Aniu, ja praktyczna baba jestem, koszenie to raz ma być proste, bo będzie to pewnie robił Żon a potem syn, i bym miała pokoszone wszystki łuczki ....,
ale druga sprawa jak sobie pomyślałam o robieniu kancików przy tych brzuszkach, żeby one nadal brzuszkami były to mi się ich zaczęło odechciewać,
tak że zostaje wersja 3, będzie ciachane od deski a te 2 uwypuklenia jakoś przeżyję ,

Oj te opuchlaki mnie przerażają, nie chce mi się teraz wymieniać ziemi w doniczkach skoro za 1-2 miesiące będę wsadzać do gruntu, z drugiej strony jak te małpy się wezmą za jedzenie korzeni to się może okazać że nie będę miała już co wsadzać bo mi wszystkie padną ... no i bądź tu mądry człowieku,
muszę coś wymyślić bo mi szkoda mojej dotychczasowej roboty ....

Kielce rosną w siłę tylko na zdrowiu trochę podupadły ... u mnie nadal chorobowo tylko że teraz i ja tez pociągam nosem...
Joaska 12:36, 24 mar 2014

admete napisał(a)

...

Aga Mi się moment wykańczania podoba tylko że już bym chciał mieć wszystko wybrane, ale jest nieźle armatura i ceramika (poza brodzikiem i wanna) już kupione wiec, już o nich nie myślę, płytki do łazienki wstępnie wybrane, do kuchni i salonu tez teraz tylko poszukuję gdzie najtaniej , elektyka cała już kupiona więc nie myślę, kuchnia zaplanowana agd wybrane ... myślę niewiele, kolory ścian ... totalna pustka w głowie ....

Za to jak będę obsadzać poszczególne rabaty ...to mam obcykane
i w wyobraźni to ja już je prawie widzę
Nawet sobie z Cada na kolorową wersje przenoszę żeby się pobawić kolorkami
jeszcze nie skończone ale tak się ostatnio bawię w domku:

Joaska 12:38, 24 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
O matko, kolory, płytki, projekty, brrr jak wspomnę. Niby to lubiłam ale upierdliwe było strasznie,....

No owszem trochę jest męczące, ale w sumie tyle lat na to czekałam że nie powinnam narzekać
Dla rozrywki planuję sobie ogród i to mnie baaaaardzo relaksuje
Joaska 12:42, 24 mar 2014

BASIA8 napisał(a)
Hej Joasiu ładne projekciki u Ciebie można zobaczyć - działasz Kochana w szybkim tempie - budowa, ogród - jestem pełna podziwu i uznania
Przesyłam gorące pozdrowienia.

No tempo chyba jest zadowalające chociaż niektóre roboty się opóźniają i mnie to trochę irytuje, np. pan od kanalizacji nie zrobił jeszcze przyłącza bo albo pada, albo awaria, ... ziemia będzie dopiero na początku kwietnia, a ja bym chciał już
No ale nie ma co narzekać jest nieźle, domek wytynkowany, mąż pracuje nad hydrauliką , jak planuje planowanie i jakoś się kręci
Joaska 12:43, 24 mar 2014

kitek81 napisał(a)
no widzisz, myślałam, że tak będzie lepiej ale faktycznie, po przeanalizowaniu i poczytaniu o powodach, to racja, bez wybrzuszeń w tych miejscach będzie lepiej i praktyczniej
pozdrawiam

No praktyczna strona projektu przeważyła szalę, przynajmniej na chwilę obecną a co będzie dalej to pewnie się okaże jak zacznę działać w ogrodzie i czy mi się efekt prostych linii na żywo spodoba ale myślę że tak