Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Mysza 14:58, 30 kwi 2015

Jak ja lubię brzozy
Fajnie będzie
Joaska 15:11, 30 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Jak ja lubię brzozy
Fajnie będzie

Ja tez je lubię od zawsze , ale od niedawna znalazłam dla nich miejsce na górnej części działki i to mnie cieszy jeszcze bardziej do wczoraj nie miałam pomysłu na tą część ogrodu, i doznałam olśnienia po wertowaniu po raz enty ogrodu Madżenki...
tylko że pogoda kiepska na weekend i znowu prace ogrodowe się przesuną .... zastanawiam się czy mogę jeszcze obciąć dolne pędy brzózkom, żeby podgolić trochę pieńki..czy raczej już za późno???
malgorzata_s 16:03, 30 kwi 2015

Przeczytała u Juzi, że brzozy kupiłaś więc przyszłam podejrzeć, super, kocham brzozy, klony też, Boże strasznie kochliwa jestem
Milka 16:43, 30 kwi 2015

Joaska napisał(a)

Irenko, nareszcie doczekałam się wsadzania moich skarbów. niestety ziemia u na głównie na frocie domu jest kamienista a pod kamieniami glina , wbić tam łopatę na więcej niż 10 cm to już jest wyczyn, a dołki przecież duże trzeba kopać i rozluźniać ziemię więc nie nudzę się. a i chwasty się pewnie u mnie tez pokażą no i wtedy to się będę chyba w ten ran-dap w żelu uzbroić

Dzielna jesteś uwielbiałam to twoje gromadzenie roślinnych skarbów a maluchy do zabawy ciągną, a mam by kilofem chciała walić
jednak świder się spisał gdzieś w odcinku z Mają też widziałam jego uzycie.
Mnie ten R. w żelu rozczarował, niewygodny, ciągnie sie, jak gluty w nosie
Joaska 21:25, 30 kwi 2015

malgorzata_s napisał(a)
Przeczytała u Juzi, że brzozy kupiłaś więc przyszłam podejrzeć, super, kocham brzozy, klony też, Boże strasznie kochliwa jestem

Ty jesteś kochliwa a ja niecierpliwa
Jak coś sobie do głowy wbije to muszę koniecznie wszystko zrobić żeby to osiągnąć, bo spać bym nie mogła gdybym ich dzisiaj nie kupiła
a oto one

Na sople świątecznie nie patrzymy nie ma czasu ich ściągnąć.
Joaska 21:29, 30 kwi 2015

Milka napisał(a)

Dzielna jesteś uwielbiałam to twoje gromadzenie roślinnych skarbów a maluchy do zabawy ciągną, a mam by kilofem chciała walić
jednak świder się spisał gdzieś w odcinku z Mają też widziałam jego uzycie.
Mnie ten R. w żelu rozczarował, niewygodny, ciągnie sie, jak gluty w nosie

Irenko najgorsze że ja nadal gromadzę
Żon już nawet nic nie mówi jak prawie co dzień wyciągam z auta coś zielonego, dzisiaj na brzozy to już nawet nic nie powiedział, zapytał tylko "a to co to.... i gdzie to będzie rosło "

A to mnie zdziwiłaś tym R. czyli nie warto .... to sobie będę rozrabiać do słoiczka w płynie i pędzelkiem będę tępić.

A świder polecam na trudne warunki.... pomocne urządzenie .... już się nie bojam sadzenia cisów...
Joaska 21:34, 30 kwi 2015

nie wiem czy widać ale to jest początek rabaty pod oknem ....

Graby czekające na wsadzenie ... a ja czekam na ziemie

czekające cisy

Joaska 21:36, 30 kwi 2015

magnolia nieśmiało pokazuje kwiaty

Trzmielina puszcza nowe przyrosty

Róża cinderella cała zielona

Joaska 21:39, 30 kwi 2015

Mała przymiarka brzóz

chiba pasują

kończę bo dziecię mnie woła ..
Ania 21:41, 30 kwi 2015

ależ u Ciebie kolejka czekających będzie się działo, super rabata powstaje pod oknem