Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

TheMagda 12:47, 10 sie 2012

Joasiu WOW!!!!!!!
Jesteś moją muzą po prostu. Ileż człek może jeżeli tylko chce!!
Roślinki masz przepiękne, żurawki cudowne, cisy piękne a o horti nawet nie wspomnę. Z ZAZDROŚCI!!
Bo ja nie mam ani jednej ;/

Tutoriale dzielenia roślin- wzorowe!!
Buziaczki :*:*:
Joaska 14:21, 10 sie 2012

Ewcia88 napisał(a)
Fajnie pokazałaś to dzielenie, ja nie miałam odwagi, jedną ciachnęłam żórawkę na pół i zobaczymy
A jak robiłaś z hortensjami?ukorzeniacz i tyle?bo ja robiłam z listkami i potem pod słoiczkiem i juz tak z 1,5 miesiaca są ale nowych listków brak

urwałam takie odrostki z hortensji z listkami (10-15 cm) w ukorzeniacz i do ziemi i tyle zachodu
Joaska 14:26, 10 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)
Joasiu WOW!!!!!!!
Jesteś moją muzą po prostu. Ileż człek może jeżeli tylko chce!!
Roślinki masz przepiękne, żurawki cudowne, cisy piękne a o horti nawet nie wspomnę. Z ZAZDROŚCI!!
Bo ja nie mam ani jednej ;/

Tutoriale dzielenia roślin- wzorowe!!
Buziaczki :*:*:

Dzięki,
Anabelle jeśli będziesz chciała to na wiosnę mogę Ci jedną podesłać to byś miała na późniejsze podziały
Jeszcz tylko ubolewam nad małą ilością miskantów morning lighty mam tylko 4 małe sadzonki, a variegatusa tylko jedna sadzonka marna, no ale może na wiosnę będzie co dzielić, albo uda się namierzyć jakąś dorodną sadzonke do podziału
BEATA_S 14:53, 10 sie 2012

Joaska napisał(a)
to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:

a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę

dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:

a tu już po posadzeniu

i niech sobie zdrowo rosną

Łał ! jakie ładne hakone!! W Kielcach kupowałaś? Możesz powiedzieć w którym sklepie, plisss
Ewcia88 20:14, 10 sie 2012

Sprawdziłam moje hortensje na oknie pod słojem, mają korzonki, jedna listki zaczyna puszczać ufff
Dzięki Tobie zrobie ryzyk i też podziele hakone ( troche podrosło już) i więcej żórawek a co
Chcę hortensje dębolistną i mam nadzieje że uda mi się ją uchować i rozmnożyć pozdrowienia
Joaska 22:13, 10 sie 2012

BEATA_S napisał(a)

to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:

a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę

dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:

a tu już po posadzeniu

i niech sobie zdrowo rosną

Łał ! jakie ładne hakone!! W Kielcach kupowałaś? Możesz powiedzieć w którym sklepie, plisss

W agrocentrum na sandomierskiej, tam jednak mają najładniesze sadzonki jeśli chodzi o centrum kielc no i w miarę w rozsądnych cenach.
Joaska 21:18, 11 sie 2012

Dzisiaj też był mały wypad do babci jedkan jak bateri do aparatu nie było tak "nima" czasu brak
ale co nie co na działce zrobiłam:
zostałam zmuszona , przez mrówki to szybkiej ewakuacji moich sadzonek bukszpanowych z doniczek do gruntu, małpiszony-mrówki wlazły mi od spodu do doniczek i wypchały całą ziemię a umiejscowiły się w korzeniach bukszpanów!!! Małpy jedne!
Na tel M mam zdjęcia sadzonek z korzonkami, ale M w domu nie ma to wstawię później:
oto moje sadzonki , są tez sadzonki runianki
przepraszam że "kulki bukszpanowe nie równo w lini ale czasu było mało, a i tak w przyszłym roku eksmisja na stałe miejsce

Joaska 21:22, 11 sie 2012

A tu moje hortensje, te mniejsze, ale mam nadzieję że sie rozrosną za rok:

mój rozchodnik podobno ma byc biały

żurawka southern comfort, jest cudna, mam tylko dwie ale na wiosne je podzielę:

A tu zadołowana hakuro:
Joaska 21:25, 11 sie 2012

Tutaj zdobyte sadzonki kopytnika, i wychodowane własnoręcznie sadzonki runianki,

a to żurawka mojego młodego pięknie kwitnie

no i moja ulubiona trawka, carex flacca bias,
niesamowicie sie rozrasta i ma śliczne włosowate liście, zielone z limonkowym delikatnym paseczkiem,
Joaska 21:27, 11 sie 2012

A tu mam dylemat, klon Catsura ma takie rozgałęzienie, i jedna z tych odnóg ładnie poszła do góry druga jest niska, obciąć ją czy zostawić?

zdjęcia kiepskie, ale może komuś przyjdzie coś na myśl.

M kupił baterie!!!!!!! super