Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Bog 11:57, 28 lut 2022

daredevil napisał(a)

Karola piękna wiosna u Ciebie czy to z poprzedniego roku he he he? u mnie krokusy jeszcze śpią.

Trawy też już skosiłam sierpem poszło lepiej niż sekatorem.

Pozdrawiam serdecznie

BASIA8 12:15, 28 lut 2022

O Ja krokusy od tygodnia już kwitną. U Nas jeszcze chwila, jeszcze momencik. Ja w tamtym roku posadziłam 100 cebulek białego krokusa. Czekam na nich, przebieram nóżkami.
Gruszka_na_w... 12:40, 28 lut 2022

Karola, cenię sobie Twoją przedsiębiorczość i życiową zaradność, ale nie wpisuj się swoimi wypowiedziami w retorykę ruskich troli. Nie siej paniki, bo ona nikomu nie pomoże.
Serio? Uciekniesz i psa zostawisz rodzicom? A co z nimi?
Polacy już wpadli w panikę wykupywania benzyny. Nie wiem, jakie znaczenie strategiczne ma dla nich jeden pełny bak, ale komuś udało się tę panikę wywołać. I raczej nie byli to nasi przyjaciele.
Czerpmy wiedzę z zaufanych, wiarygodnych stron. Sprawdzajmy źródła informacji. Wspierajmy będących w potrzebie. To najlepsza recepta na te dni.
Życzę spokoju ducha.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
daredevil 13:22, 28 lut 2022

Bog, krokusy tegoroczne

Hania, to wersja "w ostateczności". Trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność moim zdaniem. Nie jestem ruskim trolem Benzyny mam jeden bak i więcej mi nie trzeba, z nadzieją że kolejnym razem zatankuję. Rodzice nigdzie się nie wybierają, ale oni mają kopciucha więc mogą mieć ciepło w domu. Boję się o córkę, a jak jednak doszłoby do ataku i nie będzie gazu to zamarzniemy tutaj. Wystarczy że elektryczności nie będzie to podłogówka też nie działa więc znowu - zamarzniemy.
Internetu nie będzie - nie moge pracować - zero kasy. Więc tak, zwiewam gdzie pieprz rośnie. Rodzicom będę mogła pomóc stamtąd - skądkolwiek.
Czytam, wierz mi. I nadal się boję. Lotnisko za płotem. Zwłaszcza jak w nocy nie mogę spać i nie wiadomo czy samoloty (których normalnie po nocy nie ma) to jakieś zaopatrzenie czy już się coś dzieje a ja o tym nie wiem. Ale słyszę. Nie panikuję, ale jak pierdyknie to zwiewam, sory.
Gruszka_na_w... 13:39, 28 lut 2022

Wiesz, jak rzeczywiście pierdyknie, to nie za bardzo będzie gdzie i czym uciekać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
daredevil 13:51, 28 lut 2022

Jak zaatakują to jestem spakowana, wsiadam w auto i za 1,5h jestem na granicy...
chyba że atom, to nie będzie czego zbierać (i wątpliwości też nie będzie)
Mirka 14:05, 28 lut 2022

daredevil napisał(a)
Jak zaatakują to jestem spakowana, wsiadam w auto i za 1,5h jestem na granicy...
chyba że atom, to nie będzie czego zbierać (i wątpliwości też nie będzie)

Karola STOP już
daredevil 14:35, 28 lut 2022

Mireczko, ale nie masz takich myśli? Nie chce mi sie wierzyć że tylko ja się boję...
daredevil 14:36, 28 lut 2022

BASIA8 napisał(a)
O Ja krokusy od tygodnia już kwitną. U Nas jeszcze chwila, jeszcze momencik. Ja w tamtym roku posadziłam 100 cebulek białego krokusa. Czekam na nich, przebieram nóżkami.

Jej, 100 sztuk będzie wyglądać! Super Basiu
Mirka 14:41, 28 lut 2022

daredevil napisał(a)
Mireczko, ale nie masz takich myśli? Nie chce mi sie wierzyć że tylko ja się boję...

Karola myślę że każda z nas się boi ale nie oznacza to żeby w taki sposób pisać.
Popieram to co Hania napisała .
Miłego dnia życzę.