Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :)

hankaandrus_44 20:56, 01 wrz 2021

No widzisz mamy takie same myśli, chociaż odległość spora, i ja faceta na oczy nie widziałam. Musi w tym coś być. Czasami mam intuicyjne skojarzenia.

A ostatnio czytałam książkę, fikcja co prawda, i chodziło o konie. Starsza pani po śmierci męża musiała zredukować stadninę, bo jej na obrok dla koni nie starczało, i wykorzystał to właśnie sąsiad, który, nomen omen, jej w tej stadninie pomagał. z umówionej ceny, zeszedł do połowy, ale niestety, dla niego, znalazł się inwestor na całe gospodarstwo. I co zrobił nasz facio? Chciał uszkodzić z zemsty konia, najlepszego, zakradając się do stajni. Tylko, że jego ktoś już miał na oku, i policja go złapała na gorącym uczynku. Bo intuicyjnie ktoś wyczuwał, że on coś knuje.
Dobrze, że masz mózg zamiast sieczki, wierzę, że pomyślnie swoją sprawę załatwisz. Jak zwykle Tobie kibicuję, nie z uwagi na kury. Z uwagi na młodą. Wyrośnie z niej mądra dziewczyna, lubi czytać książki. Pozdrawiam Was serdecznie.
Bogdzia 21:29, 01 wrz 2021

,,Opieka"Hani w cenie , warto skorzystac. Pozdrówka.
hankaandrus_44 21:39, 01 wrz 2021

Bożenko, dziękuję za miłą opinię. Tak już mam, z przyzwyczajenia, że reaguję, jak coś mi nie pasuje. Jak w życiu. Nie wszystko jest takie jak widać na pierwszy rzut oka, czasami trzeba oko przymrużyć, żeby wychwycić, usterki.

Mówienie na coś, że jest cacy, kiedy jest coś nie tak, to hipokryzja. Dlatego unikam pochwał, gdzie już 1225 osób powiedziało super. To jest szczersze.

Trzymaj się Karolinko, jestem dobrej myśli, co do Twego rozwiązania.
Katte 23:17, 01 wrz 2021

Hej, hej no ja też 3mam kciuki.
Ja musiałam najpierw z sąsiadem się ostro pokłócić żeby brzydko nie mówić poQ... hehehe.
A teraz chodzi jak trzeba, zagaja - pomidorki przynosi, truskawki, kiedy coś potrzebuję to mogę sobie łazić po jego ogrodzie jak po swoim hehehe.

W pracy to samo czasami dobrze jest oczyścić atmosferę heheh.

Ja mam słup na dzialce, nic się z nim nie da zrobić żadnego odszkodowania itd bo nie byliśmy właścicielami w momencie jak go stawiali.

Najpierw wybadaj, bo ludzie to tacy są że jak trzeba się pozbyć bubla to szukają ofiary.
Nie mówię że tak musi być ale pomyśl, jeśli Ty tego nie weźmiesz to będzie się już bujał dożywotnio hehe.

Najpierw poszukaj rur, czy to wogóle rury czy śmiecie zakopali haha, i teraz zagaja żeby nie grzebać tylko się zamieniać hehe.
hankaandrus_44 06:48, 02 wrz 2021

No to już nas dwie co do tego słupa. Przystopuj, i faceta nie zagajaj. Zobaczysz jak często będzie do Ciebie wracał ze sprawą. Ty przecież nie marzysz, żeby mieć taką ozdobę na działce swojej. Czasami strata jest o niebo lepsza od zysku.

Miłego dnia.
daredevil 07:08, 02 wrz 2021

Chcę się spytać ile chce za te działeczki, przy okazji jak tam będę. Miałam się wybrać już od razu ale dam sobie na wstrzymanie i przeczekam.
W międzyczasie liczę na wieści od geodety czy takie roszady są w ogóle do przeprowadzenia i za ile.

Za tydzień mam mieć koparkę na działce, wezmę sobie pół dnia urlopu, rękawice i będę nosiła kamień odkopany przez koparkę na kupkę. Zobaczymy ile tego tam jest i jak duży?
No i poszukamy rury. Myślę że gość nie ściemniał ale dopiero jak rurę znajdę mam konkret żeby rozmawiać z wodociągami.

Wreszcie nie leje, trochę pracę ogarnę i jadę młodą zawieźć do szkoły

miłego dnia!
Martka 07:11, 02 wrz 2021

Karola, Hania bardzo celnie wypunktowała, ostrożnie z facetem, ostrożnie z mówieniem o swoich planach i sytuacji, co oznacza nitka wody? Może to jakiś dren zakopany 40 lat temu? Dziwne, sprzedał działkę i chce z powrotem?... Słupy - jeśli to trafo - nie ma co liczyć na przeniesienie. Dziwna sytuacja, bądź mega ostrożna.
daredevil 07:17, 02 wrz 2021

Nie mam pojęcia co to za rura, czemu jej nie ma na mapie i czy jest w ogóle czynna.

Gość ma działki po lewej i po prawej od mojej, mieszka po prawej stronie, chce się zamienić - dać mi działeczki 2x 2ary po lewej za pasek mojej z prawej plus dopłatę (nie wiem jaką). Tyle że mój pasek ładny a jego ze słupem, więc raczej w ogóle tego nie chcę (albo nie jest to moje marzenie
jak się pozbędę tej rury to mogę budować bez jego łaski czy dogadywania się czy odkrajania/doklejania pasków.

Jednak póki co wstrzymałam geodetę z przygotowaniem mapy do celów projektowych póki sytuacja się nie wyjaśni...
BKosimkArt 10:10, 02 wrz 2021

właśnie chciałam to powiedzieć: nie ma nudy
Gardenarium 10:20, 02 wrz 2021

A ja jak czytam, to myślę, że bym się tak nie opowiadała ze wszystkim wszem i wobec..
Nudy nie ma, fajnie obserwować, ale to jest Wasze życie, plany się snuje i opowiada wszystkim czytającym o kasie, o kupowaniu i o wszystkim. Ja bym radziła zatrzymać pewne sprawy dla siebie... dla dobra swojego.. nie naszego
Hania super radzi, też bym nic nie zamieniała, ale nie pisz o wszystkim, bo a nuż się zdziwisz a on np. też czyta...???

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies