Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

GorAna 15:27, 04 sie 2026

Dorota321 napisał(a)
Dziękuję Ewo za życzenia i miłe słowa , mam kolejny sweterek, który niedawno skończyłam. Pierwszy raz robiłam w ten sposób. Jest kwiatkowy, więc Ogrodowiskowy

Dorotko, zachwycający ten sweterek ☺️
Jest jak dzieło sztuki☺️
Sama też przymierzam się do zrobienia sobie narzutki w tym stylu, tylko,że ja dziergam z kordonka ☺️ Mam już trochę motywów gotowych, ale przede mną jeszcze daleka droga ☺️
Czytam o Twoich zmaganiach z chorobą, trzymam mocno kciuki za powodzenie w leczeniu ☺️
Twój ogród, i sposób w jaki go fotografujesz sprawia wrażenie bajkowej krainy☺️Tu w jego otoczeniu wyglądasz Jak królowa elfów ☺️
Pozdrawiam serdecznie ☺️
Dorota321 19:15, 04 sie 2026

GorAna napisał(a)
Dorotko, zachwycający ten sweterek ☺️
Jest jak dzieło sztuki☺️
Sama też przymierzam się do zrobienia sobie narzutki w tym stylu, tylko,że ja dziergam z kordonka ☺️ Mam już trochę motywów gotowych, ale przede mną jeszcze daleka droga ☺️
Czytam o Twoich zmaganiach z chorobą, trzymam mocno kciuki za powodzenie w leczeniu ☺️
Twój ogród, i sposób w jaki go fotografujesz sprawia wrażenie bajkowej krainy☺️Tu w jego otoczeniu wyglądasz Jak królowa elfów ☺️
Pozdrawiam serdecznie ☺️
Aniu uśmiecham się do tego porównania o elfach, dziękuję za tyle miłych słów. Ciekawa jestem jak Tobie wyjdzie ta narzutka, podpowiem, że ja zrobiłam sobie formę od marynarki w której się dobrze czuję i do niej przypinałam elementy szpilkami. Ja te elementy zszywałam, można też łączyć szydełkiem, ale jest wtedy trudniej. W ten trudniejszy sposób zrobiłam torebkę i bardzo się wtedy zniechęciłam. Po odpięciu elementów z podstawy okazało się, że przód mam węższy niż forma, bo za bardzo naprężałam nitkę, którą zszywałam.
Dziękuję za wsparcie.

basia3012 22:54, 04 sie 2026

Dorotko, zdjęcia tajemnicze i romantyczne. Po prostu piękne.
A sweterek to dzieło sztuki. Na konkurs go trzeba zgłosić. Ciekawa jestem, czy są takie konkursy.
Dorotko, zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
ajka 23:24, 04 sie 2026

Dorota321 napisał(a)

Betonki zrobiłam kiedyś sama.

Świetne te betonki.
Dorotko podpowiedz mi co robisz z rojnikami po sezonie, szczególnie w takich małych doniczkach? Czy one potrzebują w kolejnym sezonie jakiegoś dzielenia, przesadzania? Co z przekwitłymi rojnikami? Jakoś się je przycina? Jestem zielona w tym temacie.
ajka 23:49, 04 sie 2026

Dorota321 napisał(a)

Na co dzień w domu wyglądam jak z mocnego horroru i nawet moje pogodne usposobienie nie zamaskuje bladej skóry, braku włosów, zmęczenia i kiepskiego samopoczucia. To dopiero druga chemia, a ja już jestem nią tak przesiąknięta, że nic mi nie smakuje, nie wchodzi. Dam radę, muszę dać! Ja typem wojowniczki jestem, więc o poddaniu nie ma mowy.
Rodzinę mam na prawdę udaną, synowe wszystkie trzy to dobre partnerki dla moich synów, ja z nimi też mam dobre relacje. Ewa w poście gdzieś wcześniej napisała, że najlepsze teściowe to te, które mieszkają osobno chyba trochę prawdy w tym jest.

Niestety z tymi teściowymi to prawda. Mam świetną teściową, ale po mieszkaniu z nią kilka dni (zatruliśmy się kiedyś czadem w mieszkaniu i musieliśmy zamieszkać u niej przez jakiś czas) myślałam tylko o tym, by wreszcie wrócić na swoje, mimo że mieliśmy własne piętro w jej domu.

Wiem co to choroba nowotworowa, bo miałam z nią do czynienia w domu, wiem jak jest ciężko. Metody leczenia przez te 30 lat bardzo się zmieniły, dawniej to był wyrok. Teraz jest tyle różnych terapii, możliwości leczenia i walki z bólem, zbiórki pomagające rodzinom w trudnych sytuacjach (kto by kiedyś o tym pomyślał). Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Masz dla kogo walczyć, masz wspaniałą dużą rodzinę, która cię wspiera. Dasz radę!