Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Ewa777 12:37, 07 wrz 2026

Piękne sweterki Dorotko. Starannie wykonane. Bardzo ładnie Ci w nich.
Dorota321 18:50, 07 wrz 2026

Ewa777 napisał(a)
Piękne sweterki Dorotko. Starannie wykonane. Bardzo ładnie Ci w nich.
Dziękuję ślicznie Ewo, mam kilka swetrów, których jeszcze nie nosiłam ani raz . W domu zazwyczaj jestem w dresach, teraz też dziergam.

sylwia_slomc... 22:59, 07 wrz 2026

Jakie cudne swetry wydziergałaś Nie mogę się napatrzeć. Wyglądasz w nich jak kobieta z ekstraklasy, a to siedzące zdjęcie - królowa
Patrycja_KG_Lu 08:28, 08 wrz 2026

Masz dar do dziergania i dekorowania ogrodu smaczkami - nie wpadłabym na to, żeby połączyć kule bezbarwne bożonarodzeniowe z konikami morskimi, wyglądają niczym bąbelki powietrza pod wodą. Cudnie.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Ewa777 11:43, 08 wrz 2026

Dorota321 napisał(a)
Dziękuję ślicznie Ewo, mam kilka swetrów, których jeszcze nie nosiłam ani raz . W domu zazwyczaj jestem w dresach, teraz też dziergam.

To już chyba nałóg
Basieksp 11:45, 08 wrz 2026

No, będę się powtarzać, masz talent Dziewczyny już wszystko napisały, ja się pod nimi tylko podpiszę I pooglądam sobie wszystko, jeszcze raz
ajka 21:35, 08 wrz 2026

Dorota321 napisał(a)
Przepraszam, że tak długo to trwało, ale po chemii nie mogłam się zmusić, żeby usiąść do komputera. Moje rojniki rosną kilka lat w tych samych donicach. Rosną jedne na drugich, nadmiar młodych ściągam i sadzę gdziekolwiek. Przekwitły rojnik umiera, ale wcześniej zazwyczaj wypuszcza nowe ,,rozetki,, W donice ziemię sypię w taki kopczyk, ponad linię brzegową donicy, wtedy one się nie zapadają podczas podlewania i ładnie się prezentują. Na zimę wnoszę je do altany, żeby nie zalewały ich deszcze, bo wtedy mogą gnić. 90% rojników mam posadzone w gliniane doniczki, one to lubią. W tych małych ,, betonkach,, rojniki rosną już drugi rok, one za podłoże mają tam mech i widzę, że to się sprawdza. Na ostatnim zdjęciu rojniki rosną powtykane w żwir i też sobie świetnie radzą.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, na pewno odpowiem.

Dziękuję za odpowiedź, nie jestem w stanie chować rojników na zimę, zobaczymy czy sobie poradzą. Przekwitłe rojniki już usunęłam. Na razie podoba mi się to rozwiązanie co mam. Oby tylko okazało się trwałe.

PS. Sweterki jak zwykle piękne.

Co to za niebieskie kwiatki o tej porze roku? Jakieś chabry?