Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Gruszka_na_w... 21:52, 14 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Wstawiam jeszcze raz zdjęcie bo chcę się poradzić. Planuję tu w seslerii dodać jeszcze kapkę różowego koloru. Obstawiam szałwie albo piwonie. Polecicie mi odmianę szałwii różowej ale takiej ciut wyższej by było ją widać wśród traw? A może macie jeszcze jakieś pomysły?

Ta bylina ma kwitnąć w czerwcu?
U mnie w lipcu i w sierpniu ładnie na różowo kwitnie przetacznik. Z seslerią mu do twarzy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:01, 14 cze 2023

anuska2507 napisał(a)
A różowe ostrogowce?

Ostatnio zachwyciłam się nimi, mam białe i chyba przetestuję jeszcze te różowe. Kiedyś takie żarówy mi się nie podobały, zobaczę czy coś się zmieniło
Margerytka40 22:03, 14 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ta bylina ma kwitnąć w czerwcu?
U mnie w lipcu i w sierpniu ładnie na różowo kwitnie przetacznik. Z seslerią mu do twarzy.

Teraz ma kwitnąć ale przetacznik zapisuję bo może później też się przyda. W tej seslerii dużo można upchnąć
Margerytka40 22:07, 14 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pękaj, pękaj. Masz prawo. Ta rabata do majstersztyk. Dowód na to, że plan, konsekwencja i tyrka dają upragniony sukces. Ilekroć do Ciebie zaglądam, to przypominają mi się wielotygodniowe rozważania nad układem ścieżek na rondzie, cyzelowanie niuansów, spinanie wszystkiego w całość. Ten obecny ogród nie wyskoczył jak królik z kapelusza. Wielki szacunek dla Ciebie!
Ogród i w słońcu, i w deszczu prezentuje się znakomicie.

Tiaaa, też pamiętam jak Wam nudziłam i rozkładałam każdy metr na czynniki pierwsze, centymetr po centymetrze. Ech, z rozrzewnieniem wspominam ten czas
anuska2507 23:11, 14 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Ostatnio zachwyciłam się nimi, mam białe i chyba przetestuję jeszcze te różowe. Kiedyś takie żarówy mi się nie podobały, zobaczę czy coś się zmieniło

Mi się podobają z miesiąc temu posiałam właśnie te różowe. Chcę je posadzić ze stipą. Chyba muszę już je popikować, bo wsiałam na gęsto całą zawartość torebki do jednej donicy
Monia81 07:17, 15 cze 2023

Cudownie do tej seslerii to może jarzmianki teraz ładnie kwitną, z ostrogowcami też może być ładniutkio
Margerytka40 09:49, 15 cze 2023

Monia81 napisał(a)
Cudownie do tej seslerii to może jarzmianki teraz ładnie kwitną, z ostrogowcami też może być ładniutkio

Jarzmianka może dałaby tam radę, kiedyś w przechoawalniku rosły na patelni to może i tu
Margerytka40 09:49, 15 cze 2023

anuska2507 napisał(a)

Mi się podobają z miesiąc temu posiałam właśnie te różowe. Chcę je posadzić ze stipą. Chyba muszę już je popikować, bo wsiałam na gęsto całą zawartość torebki do jednej donicy

Stipa i ostrogowce cudny zestaw będzie
Margerytka40 09:52, 15 cze 2023

No to posadziłam ale nie powiem co . Jak się sprawdzi pokażę. Na razie będę się modlić by przeżyły bo popełniłam przestępstwo przesadzając je teraz. Dlatego boję się napisać co tam dałam
Margerytka40 10:01, 15 cze 2023

Takiego mam pięknisia. Niestety tylko jeden i nie przyrasta jakoś specjalnie. Ale kolor ma obłędny. Zakochana jestem ostatnio w takich lawendowych, brudnych różach.