Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

mirkaka 15:20, 16 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)
No i po prostu muszę

bajka Zachwycająca rabata
Blue for You jesteś z niej zadowolona, u mnie ona taka niska i kolor też nie zachwyca
sylwia_slomc... 15:39, 16 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Co to za pomarańczowa piękność? Zbierz proszę nasionka i podziel się jeśli możesz
sylwia_slomc... 15:41, 16 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)
Gilenię musiałam opasać i podeprzeć. Co roku deszcz mi ją łamie i nie widzę jesiennych kolorów a podobno ładnie się przebarwia

Tu jeszcze luzem

Rdest zmienny. Obserwuję go by podjąć decyzję czy się polubimy

Stipa gigantea

Z nią bardzo się lubimy choć dół ma taki sobie. Schowany w seslerii więc nie wchodzi w oczy

Przebarwia się ładnie. Ja moją po powodzi straciłam, odżałować nie mogę.
Margerytka40 17:13, 16 cze 2023

Anda napisał(a)
Pięknie
Ta rdzawa naparstnica prześliczna. Ja na moją jeszcze czekam, jeszcze nie kwitnie.

Mam chyba dwie odmiany bo nierówno kwitną. Ta druga też jeszcze bez kwiatów. Niestety obie kupowane bez nazwy i tylko się domyślam, że jedna to pewnie Firecracer a druga Goldcrest.
Margerytka40 17:27, 16 cze 2023

mirkaka napisał(a)

bajka Zachwycająca rabata
Blue for You jesteś z niej zadowolona, u mnie ona taka niska i kolor też nie zachwyca

Ja lubię te róże. Głównie za kolor właśnie no i za zapach. Nie są duże to fakt. Pięknie wyglądają z białym lub limonkowym kolorem
Margerytka40 17:29, 16 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to za pomarańczowa piękność? Zbierz proszę nasionka i podziel się jeśli możesz

To naparstnica bylinowa. Nasionka zbiorę oczywiście
Margerytka40 17:35, 16 cze 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przebarwia się ładnie. Ja moją po powodzi straciłam, odżałować nie mogę.

Może zobaczę w końcu te przebarwienia. U mnie się wysiała kiedyś. Może znów to zrobi. Zobaczę czy uda mi się nasiona zebrać to też bym Ci podesłała a jak nie to wykopę Ci jedną z tych wysianych. Chyba 3 szt mam takie, w tym roku już kwitną
Anda 20:18, 16 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Mam chyba dwie odmiany bo nierówno kwitną. Ta druga też jeszcze bez kwiatów. Niestety obie kupowane bez nazwy i tylko się domyślam, że jedna to pewnie Firecracer a druga Goldcrest.

Ja wysiewalam bezodmianową i tylko jedna mi przetrwała.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 21:35, 16 cze 2023

Anda napisał(a)

Ja wysiewalam bezodmianową i tylko jedna mi przetrwała.

Ja znalazłam jakby siewki obok. Liście podobne ale czy to na pewno one czas pokaże. Mam ochotę podzielić po kwitnieniu ale trochę się obawiam.
Magara 23:20, 16 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)
No i po prostu muszę

Przymus zupełnie zrozumiały

Asia, ta najciemniejsza roślina w centrum i po prawej stronie na zdjęciu to co? Róża?

Naparstnica też mnie zauroczyła, serio bylinowa jest??? Zimuje bez problemu???
Kupiłam chyba dwa lata temu takie z serii "illumination" ale zimy nie przeżyły...
Gdybyś miała z tej swojej nadmiar nasionek to ja się za Sylwią w kolejce zapisuję