Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Roocika 08:45, 13 cze 2023

Asia, różanka zachwyca !
Helen 08:48, 13 cze 2023

Wszystko zachwyca, cudnie
April 08:50, 13 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

To goździk krwisty- Diantus cruentus podpatrzony kiedyś u Ewy Pszczółki.
Z bielą na różance trochę eksperymentowałam, była też orlaya ale zbyt się rozpychał, z szałwią pewnie zostanie.

Dzięki, kiedyś sobie go zapisywałam. Ale zapomniałam oczywiście.
A teraz już nie do kupienia.
Anda 09:19, 13 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Oj to warto dołożyć starań by przetrwały. Mam 5 krzaczków tej róży. Ja nie jestem znawcą,mogę tylko z tego co u mnie się da zauważyć stawiać hipotezę, że LEM to kapryśna róża. Kolor kwiatów cudny, zapach też ale krzaczek sam w sobie dość ponury. Ma matowe bordowe liście, takie smutne. Kwitnąca jest ok, ale bez kwiatów taki smutas. Do tego szału co do kwitnienia nie ma, kwiatków mało. Nie umywa się do LOS.

Mam właśnie LEH w przedogródku. Akurat tam te ciemne listki mi pasują Kwitnie całkiem ok. Tylko jakoś mała jest jeszcze. No ale warunki ma bardzo trudne, więc może to dlatego. Na Szalotkę miejsca jeszcze nie mam. Zapach ma podobny do LEH, czy jednak inny?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anuska2507 12:57, 13 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Te wysokie szałwie to Caradonna?
Magleska 13:02, 13 cze 2023

Asia ta rabata różana jest zjawiskowo piękna nie mogę się napatrzeć
anna_t 17:29, 13 cze 2023

Przepięknie masz, dech zapiera! A trawnik jaki zielony, jak ty to robisz??? U mnie siano..
Agatorek 18:54, 13 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Róże sadziłam od początku wiedząc ile ich chcę choć teraz chcę jeszcze dodać że dwie szt. bo mam taką dziurę, że jeszcze by się tam przydały. Byliny to już żywioł i uwierz, kilka razy przesadzałam by było idealnie jak chcę.

No to mi ulżyło

Różanka jest świetna . Tak odmienna od rabaty-ronda, ale też mi się bardzo podoba . Jedna z najładniejszych na forum ❤️
Margerytka40 19:45, 13 cze 2023

MartaCho napisał(a)
Przepiękne te rabaty! Zachwycam się nieustannie!

Dziękuję Marta
Margerytka40 19:46, 13 cze 2023

Roocika napisał(a)
Asia, różanka zachwyca !

Teraz chyba najładniejsza. Buziaki