Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Monia81 17:56, 11 sty 2025

Asia obejrzałam fotki z października piękny ogród stworzyłaś, cudowne te łany wszystkiego wszystkiego najlepszego w tym nowym roku
Margerytka40 08:11, 09 lut 2025

Margo2 napisał(a)

Witam w Nowym Roku.
Miałaś przepiękną jesień. Te Twoje hakonki zawsze robiły na mnie wrażenie.
Zauważyłam doniczki. Co one oznaczają?

Witaj Margo
Teraz to już czekamy na wiosnę
Doniczki bo wymyśliłam sobie , że wsadzę w nich hortki i zakopię na równo z gruntem w miejscu , gdzie mam trudne warunki. Nic tam nie chce rosnąć przez korzenie drzew. Póki co plan jeszcze niezrealizowany. Jak tylko pomyślę o kopaniu (donice mają po 90 l) to mi się odechciewa.
Margerytka40 08:28, 09 lut 2025

Tess napisał(a)

Hej, Asiu Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Planuję (od tego jest zima, podobno) I mam pytanie - jaką wielkość ma Twoja różanka i jak dużo mas tam róż? Albo - w jakich odstępach je sadziłaś?
Ta na pierwszym planie (drugie zdjęcie) to Lady off Shalott?

Witaj Tess. Równiez wszystkiego dobrego
Mam nadzieję , że jeszcze pomogę. Moja różanka ma chyba z 10m długości a szerokość to różnie bo na najszerszej części pewnie z 5 albo 6m a w najwęższym miejscu 1,5m. Róże sa na niej posadzone z reguły grupami po 3szt, po 2. nie mierzyłam ,ale myślę , że odległość miedzy krzaczkami to tak 50 , 60 cm. Róża na pierwszym planie z drugiego zdjęcia to Mandarin. Rosną tam 3szt w grupie. Cudowna, zdrowa róża.
Margerytka40 08:33, 09 lut 2025

Monia81 napisał(a)
Asia obejrzałam fotki z października piękny ogród stworzyłaś, cudowne te łany wszystkiego wszystkiego najlepszego w tym nowym roku

Monika dla Ciebie równiez wszystkiego dobrego i oby do wiosny,,
Margo2 20:46, 02 mar 2025

Asia, a nie mogłabyś wkopać ich tylko do połowy? I tak liście by zasłoniły resztę. W sumie gdyby je porozstawiać to mogłyby też stać na ziemi. Miałabyś wyższe piętro. Tylko, że takie donice trzeba częściej podlewać