Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 09:10, 16 cze 2023

Helen napisał(a)
Ale mi się podoba, ale Ty o tym wiesz
Buziaki

Dzięki, cmok
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:11, 16 cze 2023

Alija napisał(a)

Ewo, u Ciebie pięknie, jak zwykle, wszystko dobrane kolorystycznie, wspaniałe kompozycje.

Dziękuję serdecznie Mam niestety jeszcze parę miejsc, gdzie nie mogę utrafić z nasadzeniami. Rośliny często mnie zaskakują swoim wzrostem. Chyba nie czytają swoich opisów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:14, 16 cze 2023

gogo napisał(a)

Ewo, dziękuję za propozycję nasion, ale nie mam ręki do wysiewów
U mnie tylko samosiewy się udają, myślę kupić gotowe sadzonki /może gdzieś dostanę/ i niech się potem sieją.

Niezmiennie chwalę Twoje zdolności komponowania, jesteś w tym mistrzynią i zawsze z przyjemnością oglądam Twój ogród
Podziwiam Twoje szałwie, u mnie zostały pożarte przez nagusy i muszę poszukać za nie zamienników /nie będę sadzić niczego dla tych ślimaków/.

Gdybym mieszkała w PL to sadzonki dostalabyś ode mnie Niestety stąd jest trochę za daleko.

Dziękuję, ale mistrzynią na pewno nie jestem. Zbyt wiele kompozycji mi się nie udaje Najładniejsze wg mnie są te, gdzie natura dołożyła swojej ręki
Jeśli nie szałwie to może Veronica?
w_zaczarowan... 10:40, 16 cze 2023

Anda napisał(a)

Prawdę mówiąc to nie wiem. Ja mam ziemię gliniastą i nie znam nikogo, kto ma ją posadzoną na piasku. Może oprócz kompostu warto byłoby dodać do gleby trochę bentonitu?

Dzięki, poczytam o nim bo nie znam tego produktu. Rozumiem, że podsypać do dołka pod roślinę i trochę pomieszać z rodzimą glebą?
Kasya 12:07, 16 cze 2023

Anda napisał(a)

Możesz spróbować z donicami. A Epimedium już sadzilaś w tamtym miejscu? Może Frohnleiten da radę. Jest raczej nie do zdarcia.

Epimedium nie próbowałam
Ale tez chciałam cos większego bo robi się prześwit przez płot do sąsiadki
anabuko1 09:55, 19 cze 2023

Anda napisał(a)
Takie tamy z ławeczki

Koniec

O to jest to
Piękne widoczki
Dużo szałwi. I wygląda to ślicznie.
Kokesz 20:52, 20 cze 2023

Ewa teraz się zorientowałam, że masz nowy wątek ale ze mnie gapcia myślałam, że się obraziłaś na O.
Agatorek 21:35, 20 cze 2023

Ewa, piękne fotki pięknych roślin . Widać fachową rękę , w fotografowaniu i uprawie .

Zawsze coś oryginalnego można zobaczyć
Basieksp 23:36, 20 cze 2023

Jak zawsze piękne zdjęcia jak ja lubię sobie je oglądać u Ciebie fajnie dobierasz rośliny bodziszek z szałwią dla mnie super
nyna76 23:38, 20 cze 2023

Jak ten żeleźniak do sierpnia wyda nasiona, to ja poproszę o przemyt do Polski

Ja. czekam już 3 rok i zakwitnie chyba tylko 1 łodyżka