Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Kordina 11:36, 23 gru 2022

Szymka napisał(a)
Ewa co to za trawa? Zdjęcie skopiowałam z Twojej wizytówki.

Obejrzałam tą trawę i też mi się podoba, tym bardziej, ze niewysoka, zdjęcia w internecie pokazują jakby zupełnie inne gatunki (jak w większości roślin a szczególnie niektórych zakupów pomijając fazy rozwoju) zbieram dwie nazwy podobnych ku pamięci:

Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu' oraz Calamagrostis brachytricha
Anda 11:58, 23 gru 2022

Magara napisał(a)
Ewa, pozdrowienia wysyłam i dobre myśli same

Dziękuję Ściskam i pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:59, 23 gru 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale nam pokazałaś piękne fotki swojego ogrodu jak ja lubię oglądać o tej porze takie piękne obrazy

Ps. Do mnie też ten troll napisał, nie ma co się przejmować takimi ludźmi i robić swoje. Pozdrawiam ciepło Ewcia

Dziękuję Wiolu o tej porze roku letnie obrazki wskazane.
Pozdrawiam rownież
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:01, 23 gru 2022

Kordina napisał(a)

Obejrzałam tą trawę i też mi się podoba, tym bardziej, ze niewysoka, zdjęcia w internecie pokazują jakby zupełnie inne gatunki (jak w większości roślin a szczególnie niektórych zakupów pomijając fazy rozwoju) zbieram dwie nazwy podobnych ku pamięci:

Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu' oraz Calamagrostis brachytricha

Algäu u mnie jest wysoka, ok. 1m. Jak sie rozłoży to ma prawie dwa metry średnicy Dlatego musiała zmienić miejscówkę, zbyt mocno się „najadła”
Mam nadzieję, ze dostaniesz te trawy.
Anda 12:01, 23 gru 2022

Życzenia dla wszystkich zostawiłam tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11581-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2022-2023?page=1#post_2
Mirka 18:18, 23 gru 2022

Anda napisał(a)

Nie wiem, do ilu osób zostala wysłana oczerniająca mnie wiadomość. Wczoraj dotarła i do mnie i muszę napisać, że bardzo sie zdziwiłam czytając, co tam jest o mnie napisane. To nie jest osoba z mojego otoczenia, mimo, że chce sprawiać takie wrażenie. Wszystko tam napisane nie jest zgodne z prawdą. Nie mam pojęcia, skąd ta osoba ma takie informacje i dlaczego je rozpowszechnia.

Dziewczyny drogie, serdecznie Wam dziękuję za wsparcie. Jeśli do kogoś dotarły jeszcze jakieś dziwne wiadomości na mój temat to proszę, zwróćcie sie z tym do mnie.

Ewo przykro czytać że są takie osoby . Do mnie taka wiadomość nie dotarła.
Czytałam również u Danusi co napisała przykre to dla nas wszystkich ogrodniczek bo taka wiadomość z oszczerstwami mogła być skierowana do każdej z nas.
Fajnie że jesteś i dziel się z nami nadal swoją ogromną wiedzą

Niech Nowo Narodzony ma ciebie i twoją rodzinę w opiece.
Wesołych Świąt Ewo
gogo 19:31, 23 gru 2022

Ewuniu, przyszłam złożyć Ci życzenia pięknych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia♥️♥️♥️

Oczywiście obejrzałam cudne zdjęcia, jak zawsze z zachwytem
Rumianka 20:30, 23 gru 2022

Wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości , radości i zdrowia dla Ciebie i rodzinki...
LIDKA 23:03, 23 gru 2022

Ewa ja wspieram i popieram.

Wesołych Świąt.
Napia 17:04, 27 gru 2022

Zdjęcia piękne i od razu robi się raźniej na duszy, szczególnie gdy za oknem zimno i buro. Dziękuję

Ewa, jestem po Twojej stronie! Ślę dużo dobrych myśli i pozdrawiam ciepło