Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Monika83 18:27, 16 lut 2024

Wszystkie 4 ładne ale ten na ostatnim zdj podoba mi się najbardziej wianek.
Rojodziejowa 19:32, 16 lut 2024

Bożenko, melduję, że Twoja mobilizacja i mnie w końcu zmobilizowała i nadrobiłam zimowe wysiewy i przycięłam hortensje.

Piwonie posadzone?
anpi 19:55, 16 lut 2024

Ale spryciula z Ciebie jak masz ogarnięty już ogród. Hortensje też ciełaś?
Kordina 21:13, 16 lut 2024

Gabrysi wątek świetny, doszłam do 300 strony potem już tylko pismo obrazkowe byłam w stanie ogarnąć a teraz jestem w tym ogrodzie na str 83:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi

Dla mnie to wzór niedościgły ogrodu, wielbię tak wyglądające naturalnie ogrody, smaczku dodaje zabudowa kamienno-ceglana vintage, jako przepiękne tło do tego bogactwa roślinności. Muszę dokończyć w tym roku mój niewysoki murek, który zaczęłam chyba 2 lata temu jakaś namiastka będzie Chyba zostałam trafiona strzałą Amora przez ten ogród i usycham z miłości

Aniu, nie mam dużo hortensji, ale ogrodowe sześć obejrzane, suche usunięte, mają spore żywe pąki, oby ich mróz nie dorwał jak w zeszłym roku. Też było ciepło nienaturalnie a potem mróz sporo ściachał, zostały te spóźnione pąki. A resztę przycięłam w styczniu w jeden dzień słoneczny. Za to zrobiłam kilka rozmnóżek, w ukorzeniacz końcówki i do doniczki, podobnie z clematisami.

Asiu donoszę uprzejmie, że piwonie amarantowe posadziłam, i tulipki botaniczne i 4 małe lilie doniczkowe Tiny. Jeszcze trochę pograbiłam w jakieś dziury gryzoniowe wcisnęłam co nieco, żeby mi się nie rozpanoszyła populacja...
I szałwię błyszczącą do doniczki wynasionkowałam, pójdzie na szklarenkę okienną.
Nie umiem tak pięknie planować ogrodu jak niektóre dziewczyny, np Patrycja, ale do pośmiania się moje zapiski, gdzie co i jak posadziłam, tu akurat najstarsza bazgroła każda część ma swoją bazgrołkę, mam już nową bardziej estetyczną, jak za dużo wykreśleń i zmian i opcji muszę zapisać od nowa, bo nikt nie jest w stanie rozszyfrować, nawet ja Uwaga ujawniam się jak w IPN-ie:

Aha, jeszcze dopisek:
robię przegląd desek, aby dokończyć zaczętą w grudniu długą wiatkę na drewno (szkielet robią Panowie, ja odeskowanie) Zobaczę na ile starczy, a resztę desek dokupię i zaimpregnuję
hankaandrus_44 22:14, 16 lut 2024

Moje piwonie jeszcze kiełków nie wystawiły, będzie na nie czas w marcu.

Planik ogrodowy odręczny- bombowy!
sylwia_slomc... 23:14, 16 lut 2024

Kordina napisał(a)
Gabrysi wątek świetny, doszłam do 300 strony potem już tylko pismo obrazkowe byłam w stanie ogarnąć a teraz jestem w tym ogrodzie na str 83:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi

Dla mnie to wzór niedościgły ogrodu, wielbię tak wyglądające naturalnie ogrody, smaczku dodaje zabudowa kamienno-ceglana vintage, jako przepiękne tło do tego bogactwa roślinności. Muszę dokończyć w tym roku mój niewysoki murek, który zaczęłam chyba 2 lata temu jakaś namiastka będzie Chyba zostałam trafiona strzałą Amora przez ten ogród i usycham z miłości

Aniu, nie mam dużo hortensji, ale ogrodowe sześć obejrzane, suche usunięte, mają spore żywe pąki, oby ich mróz nie dorwał jak w zeszłym roku. Też było ciepło nienaturalnie a potem mróz sporo ściachał, zostały te spóźnione pąki. A resztę przycięłam w styczniu w jeden dzień słoneczny. Za to zrobiłam kilka rozmnóżek, w ukorzeniacz końcówki i do doniczki, podobnie z clematisami.

Asiu donoszę uprzejmie, że piwonie amarantowe posadziłam, i tulipki botaniczne i 4 małe lilie doniczkowe Tiny. Jeszcze trochę pograbiłam w jakieś dziury gryzoniowe wcisnęłam co nieco, żeby mi się nie rozpanoszyła populacja...
I szałwię błyszczącą do doniczki wynasionkowałam, pójdzie na szklarenkę okienną.
Nie umiem tak pięknie planować ogrodu jak niektóre dziewczyny, np Patrycja, ale do pośmiania się moje zapiski, gdzie co i jak posadziłam, tu akurat najstarsza bazgroła każda część ma swoją bazgrołkę, mam już nową bardziej estetyczną, jak za dużo wykreśleń i zmian i opcji muszę zapisać od nowa, bo nikt nie jest w stanie rozszyfrować, nawet ja Uwaga ujawniam się jak w IPN-ie:

Aha, jeszcze dopisek:
robię przegląd desek, aby dokończyć zaczętą w grudniu długą wiatkę na drewno (szkielet robią Panowie, ja odeskowanie) Zobaczę na ile starczy, a resztę desek dokupię i zaimpregnuję

Ogród Jasi to perełka istna Możesz tez zobaczyć go na filmie bo Jasia u Mai była, a może w Roku w Ogrodzie, choć obstawiam pierwsze( pamięć płata mi figle)
Rumianka 10:54, 17 lut 2024

Bardzo fajna "opisajka" roślin na rabacie...Bardzo wyraźna i łatwo wszystko znaleźć... Z początku też takie miałam, ale je wywaliłam nie wiedzieć czemu? Teraz miałabym porównanie z tym co obecnie rośnie na rabatach.
daszum 20:56, 17 lut 2024

U mnie zero planu, wszystko na żywioł.
Dlatego jestem królową przesadzania

Darecka 07:20, 18 lut 2024

Uprzejmie melduję, że dołączam do grona zainspirowanych Waszymi poczynaniami . Dzięki Bożenko-Młodaduszko, jesteś jedną z ambasadorek (nie wiem, czy wiesz ) samoczynnej grupy wsparcia, co lepiej niż niejeden antydepresant działa (chyba trzeba Wasze wątki zaordynować każdemu będącemu w mentalnym dołku i to bez recepty ).! Wysiewy i zakupsy zacne, podobnie jak wieść gminna o wyglancowanym ogrodzie- chyba wspomagają Cię jakieś moce nadprzyrodzone, oby tylko nie te same, co te bezpańskie wampirze kły w rabatach u Ciebie zostawiły. Lepiej niech to będą jednak te, co tą misterną złotą biżuterię u Ciebie na prawo i lewo rozsiewają
hankaandrus_44 09:37, 18 lut 2024

Optymizm zasiany, chociaż na moich rabatach jeszcze wiosennych czerwonych kłów nie widzę.
Za to jakieś bobki na trawniku leżą, znak ,że zostawiło je tu jakieś zwierzę. Nawozu u mnie dostatek, ale i te przyjmę z podziękowaniem, jakiem Hania,
Wesołej niedzieli