Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

anabuko1 08:49, 20 lip 2026

Bożenko
Ojej, aż mi zapachniało tymi liliami przez ekran! Masz absolutną rację - do kwiatów to się ma stosunek emocjonalny Kocha się te, które akurat kwitną, bo każdy tydzień przynosi nowy "koncert".

Te Twoje białe trąby to chyba lilie królewskie albo Regale? Wyglądają jak wielkie porcelanowe dzwony z pomarańczowymi pręcikami. Szkoda tych deszczem zmogłych, ale widzę że reszta ekipy dopiero się rozkręca. Muszę chyba takich frabkowych sobie kupić. Zaraziłas mnie nimi.

A te żółte wielkoludy i ogniste czerwone Cogoletto miód dla oczu. I ta różowa w kropki Wygląda jakby ktoś ją obsypał brokatem. Widać że masz w ogrodzie całą paletę barw i każda lilia ma swój charakter.

Pięknie piszesz i jeszcze piękniej fotografujesz. U Ciebie to nie rabaty, to liliowa galeria sztuki

P.S. A jaszczurka na kamieniu - prawdziwa specjalistka od pilnowania ziół
kasiek 20:36, 20 lip 2026

Kordina napisał(a)

60/original.JPG[/img]

Ja nie mogę - jakie warunki preferuje ostróżka, piękna Ci i z tym żurawiem bombowo u Ciebie wygląda
ewsyg 20:56, 20 lip 2026

Bożenko, u Ciebie festiwal liliowy