Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 11:12, 14 mar 2025

Wiktorio, Basiu Aniu - dziękuję
Różyczki Minerva dwie już posadzone w donicach i przycięte w/g wskazówek P.Hyżego do dwóch również posadzonych w donicach agrestów bez kolcowych dosadziłam do jednej tulipki do drugiej krokusiki oraz do obu białe gipsówki bylinowe, żeby nie były takie gołe donice
Doczytałam o jodynie teraz dodaję po kropelce- dwie do litrowej konewki i podlewam siewki.
Joku 16:45, 14 mar 2025

Nad Minervą też kombinuję. Oj, za dużo roślin mi się podoba . Będę czekać na zdjęcia kwiatów. Kupowałaś u Hyżego?
Darecka 06:08, 15 mar 2025

Na moc posępnego czerepu! (kto oglądał Himana za młodu? ). Ależ nam zaserwowałaś Bożenko estetyczna ucztę dla oka! Po prostu padłam na widok wyrzeźbionego kicaja, skrzyneczka też wyśmienicie przyozdobiona

O wysiewach w stadium zaawansowanym i wiosennych kwiateczkach to już nie wspomnę (właśnie wspomniałam ). Zauroczyły mnie te przebiśniegi, takie malutkie, a ile skrywają w sobie elegancji

Kordina napisał(a)
Mam nadzieję Lidzia i na to liczę Mam i ja:

10 marca pomidorowy rzut na wacik nastąpił wreszcie i już nie odstaję od Koleżanek
Widzę, że pomidorki siałyśmy tego samego dnia, 3 odmiany nam się powtórzyły: Malachitowa Szkatułka, Black Cherry i Venus- czy ty tez zainspirowałaś się nowym wątkiem Patrycji o pomidorkach? Miałam już gotową listę odmian na ten rok i nie zważając na idące za tym ryzyko, zaczęłam się zaczytywać i siup! Nim się obejrzałam, zapałałam miłością do serii dwarfów i nasionka Venus jakimś dziwnym trafem znalazły się w moim koszyku
hankaandrus_44 09:40, 15 mar 2025

Gratuluję wysiewów wiosennych.
Kordina 23:59, 15 mar 2025

Joku napisał(a)
Nad Minervą też kombinuję. Oj, za dużo roślin mi się podoba . Będę czekać na zdjęcia kwiatów. Kupowałaś u Hyżego?

Jolu, to prawda, za dużo, my się tu nawzajem trochę (albo nie tylko trochę) nakręcamy na te zakupy
Biorąc pod uwagę moje dochody (nie narzekam tylko patrze realnie) kupuję najtańsze zawsze, szukam w internecie po cenach i jeszcze się nie zawiodłam. Albo sama sobie sieję, no i część jest z koleżeńskiej wymiany Kupiłam w Rosarium

hankaandrus_44 napisał(a)
Gratuluję wysiewów wiosennych.

Haniu dziękuję dzisiaj powkładałam nasionka pomidorów, które puściły ogonek do paletek z ziemią

Daria to są odmiany, które miałam już w zeszłym roku, a z nowych odmian to - Kosovo, Babuszkina Radost, Edeselma. Zeszłoroczne właściwie nie zapisałam które mi się sprawdziły, a że miałam nasionka, to wysiałam i tak w ciemno
W tym roku muszę się poprawić. Pewno, że fajny wątek Patrycji o pomidorach

Alija 14:51, 18 mar 2025

Kordina napisał(a)

Różyczki Minerva dwie już posadzone w donicach i przycięte w/g wskazówek P.Hyżego

Bożenko, obejrzałam sobie Minervę, piękna. Ja co prawda, miałam nic już nie kupować,
ale też skusiłam się na kilka róż i teraz muszę wymyślić, gdzie je posadzić.
Ulina 19:25, 18 mar 2025

Kordina napisał(a)

Wczoraj przyszły z gołym korzeniem 2 różyczki Minerva - oczywiście zapomniałam, ze je zmawiałam

A szukając informacji o sadzeniu róż trafiłam na filmik Pana Hyżego i muszę powiedzieć, że nigdy nie przycinałam pędów tak krótko, więc teraz zastosuję, na razie moczą się w wodzie

https://www.youtube.com/watch?v=_48MsAV-YZY

Prawdziwa niespodzianka

U Ciebie wiosna zaawansowana we wszystkim.
Makao 20:11, 18 mar 2025

Kordina napisał(a)
Mam nadzieję Lidzia i na to liczę
Mam i ja:

10 marca pomidorowy rzut na wacik nastąpił wreszcie i już nie odstaję od Koleżanek
Te małe pudełeczka 4,5/4,5 cm sprawdzają mi się bardziej do nasionkowania niż trzymania suchych nasionek.
A papryczki sobie rosną nadal dobrze, doświetlam je wieczorami.
Dosadziłam kilka kwiatków jednorocznych i dosiałam część

Sporo pomidorów wysiewasz. Bardzo duże. Wszystkie na własne potrzeby czy dzielisz się z kimś?
Fajnie że ruszasz z tym koksem
LIDKA 20:53, 18 mar 2025

Bożenko
Wstawiłam u mnie foto środka na róże.
Linka nie mam bo on z leroya albo brico.
LIDKA 20:57, 18 mar 2025

Ładna ta minerwa bedzie bo sadzonka solidna.

Ja czekam na baronesse , mariethereske i lovely rokoko. Wszystkie po 3 szt.

A do przesadzenia mam jeszcze 11 szt. Od rana w niedziele bede kopac aż skończe.

Gdzie Twoją wsadzisz?