Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

anabuko1 11:28, 11 maj 2026

Kordina napisał(a)

Ewo spróbuję odbudować je w tym roku tak, straciłam Ballerinę i jedną Imperatrice Farah oraz dwie ulubione Minervy o cudnym fioletowym kolorku...
Rose de Tolbiac jednak odbija, obiecałam ją mojej sąsiadce, bo jednak zbyt wielka dla wykonanej przeze mnie zbyt delikatnej jednak pergoli

Wiesz myślę, że nie tyle ograniczona a uświadomione zagrożenie związane z tą rośliną, ja dowiedziałam się przypadkowo o jej właściwościach.

Ewo777 Aprilku Ewo następna - bardzo dziękuję za Wasze odwiedzinki

Szklarenka mobilna na kółkach wznowiła znowu działalność, bo ostatnio musiałam wszystko chować do środka, a teraz widzę temp spada do 9°C, więc znowu noszenie

A tu mam 5 dużych donic z supertuniami są w doniczkach swoich i czekają na odbiór a moje na sadzenie, ale jeszcze trochę poczekają, zapowiadają przymrozki gruntowe.

Bardzo fajna ta szklarenka.
Wiosna przepiękna
Ciekawie wyglądają niebieskie i różowe niezapominajki
Supertunie bardzo ladnie.
Ale one wymagają codziennego 2 krotnego podlewania ? A przekwitłe kwiaty trzeba obrywać ?

ewsyg 23:51, 11 maj 2026

Bardzo podoba mi się kolor kalii, cudny. Sadzonka Bardzo wypasiona.
eda 20:04, 12 maj 2026

Kalia pfu pfuuuu żeby nie zapeszyć Cudowna
Cyklamenków szkoda no u mnie kret łazi sobie i też tyle podkopów zrobił,
trawy mi dziwne liście dostały a całą zimę były piękne zielono żółte nie wiem czy to kret czy przymarzły ...obcięłam w kulki nigdy ich nie musiałam ciąć wiosną...
U mnie nie chcą być różowe niezapominajki
Któregoś razu przeniosłam te różowe od babci Jasi a one u mnie i tak zrobiły się niebieskie )

sylwia_slomc... 20:16, 12 maj 2026

Karczownika masz w ogrodzie, otwór spłaszczony od dołu to jego robota. Ta skrzynia szklarniowa super, pamiętam jak ją robiłaś. Szachownica perska u mnie kolejny rok nie kwitnie, jak się zeźlę przesadzę do łąki.
hankaandrus_44 20:26, 12 maj 2026

A ja podziwiam laki. Dostałam kiedyś od jednej z forumowiczek laki bordo. Były piękne, ale przegapiłam moment dojrzewania nasion i koniec z lakami. Nasiona ptaki zjadły. W handlu są tylko te brąz z żółcią.

Anda 16:07, 13 maj 2026

Jaka piekna Calla Oczy mi sie zaswiecily z zachwytu.
Szklarenka na kolkach to super pomysl, opatentuj.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies