Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Gruszka_na_w... 20:23, 27 lut 2025

Gratuluję zakończenia prac przy renowacji. Piękny efekt.
Znasz blog Jagodowy zagajnik? Po jego lekturze zapałałam chęcią do odnawiania staroci.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Benia_o 21:45, 27 lut 2025

Witaj ponownie Bożenko

Przeglądnęłam Twój wątek (jeszcze nie w całości) i powiem Ci, że bardzo z Ciebie pracowita i pomysłowa kobietka
Jutro do Ciebie wracam po kolejną dawkę inspiracji
Kordina 21:47, 27 lut 2025

Ewo - dzięki Aniu - odwagi nie bojaj się!

Haniu tak! Znam w swoim czasie przeczytałam wszystko od deski do deski
Kiedyś zanim tu zamieszkałam, w budynku była zbieranina różnych mebli, po babci, mamie z różnych epok, zastanawiałam się co tu z nimi zrobić, żeby ta zbieranina jakoś wyglądała, aż trafiłam na bloga babeczki, która sama malowała meble właśnie w takim stylu i było to dla mnie bardzo odkrywcze, że zaczęłam pomaleńku ujednolicanie, nawet komunistyczny kredens przerabiałam na prowansalsko

O~! Benia, witaj Nowinko ogrodowa

Gruszka_na_w... 12:25, 28 lut 2025

Kordina napisał(a)
nawet komunistyczny kredens przerabiałam na prowansalsko

Komunistyczny kredens (z lat 60-tych) moje pacholę wyciągnęło z piwnicy babci na salony. Bez renowacji. Powiem Ci, że dopiero teraz doceniam estetykę mebli wśród których minęło moje dzieciństwo. Żałuję, że część z nich wylądowała na śmietniku, kiedy to zastąpiły je meblościanki z lat 70-tych. Te już są nie do obrony.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
eda 15:34, 01 mar 2025

Jajku super efekt tych mebelków Bożenka podziwiam mega
gratuluję
Kordina 17:56, 01 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Komunistyczny kredens (z lat 60-tych) moje pacholę wyciągnęło z piwnicy babci na salony. Bez renowacji. Powiem Ci, że dopiero teraz doceniam estetykę mebli wśród których minęło moje dzieciństwo. Żałuję, że część z nich wylądowała na śmietniku, kiedy to zastąpiły je meblościanki z lat 70-tych. Te już są nie do obrony.

Haniu teraz komunistyczne na topie, w sumie wzorów nie było zbyt wiele i do dziś prawie każdy mebel ma twórcę z imienia i nazwiska jak słynny już fotel Chierowskiego a takie 2 spaliłam z kilkanaście lat temu Były tworzone przez ludzi wykształconych plastycznie po wzornictwie przemysłowym, a dzisiaj producent mebli sam sobie twórcą, co niekoniecznie znaczy źle
Eda dziękuję
Przed chwilką spojrzałam na zachód, piękny był złocisto -czerwony, ale już nie zdążyłabym dojechać na moją miejscówkę nad jeziorem. Coraz później zachód

Dorwałam kawałek samoutwardzalnej glinki, czekała 2 lata i pomyślałam, że może zrobię z niej popiersie zająca? Wydrukowałam sobie jego wygląd, nie za bardzo wierząc w swoje możliwości, bo nigdy z glinki nic nie robiłam, chociaż po wizycie w Kadynach zastanawiam się czy nie zapisać się na kurs. Ale tam glinka ceramiczna do wypalenia i ewentualnie szkliwienia, a ja mam samoutwardzalną, podobno 24 h wystarczy. Na początku wyglądała jak kupka nieforemnego nieszczęścia:

Aż tu ku mojemu zdziwieniu zaczął wyłaniać się jakiś zająco-kształtny twór, ciesząc mnie 18 cm wysoki
dostałam w prezencie fajną szklaną kopułkę i będzie tam pasował:

mrokasia 17:58, 01 mar 2025

Zdolniacha!!!
Jakoś mi się skojarzył z Alicją w krainie czarów .
Basieksp 18:06, 01 mar 2025

No kurczę, jestem pod wrażeniem ale Ty kobietko jesteś uzdolniona
Makao 18:23, 01 mar 2025

O kurka
Szczęka mi do ziemi opadła
Coś pięknego, zdolna jesteś

A ja przyszłam zobaczyć Twoje wysiewy do pikowania. Duże już masz? Co masz do pikowania?
LIDKA 20:24, 01 mar 2025

Czego sie nie dotkniesz to sie robi piękniejsze. Masz prawdziwy talent.