Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Angelika95 17:33, 05 wrz 2024

Marcin89 napisał(a)
Jak popatrzyłem na Twoją rabatę bylinową, to zobaczyłem dopiero jaki mamy podobny gust

Na mojej brzozowej prawdopodobnie: kocimiętka, ostnica, szałwia i jeżówka. W tle hortensje i trawy wysokie

Ja wiedziałam, że podoba nam się to samo

A jakie jeżówki będziesz sadził?
Marcin89 18:29, 05 wrz 2024

Angelika95 napisał(a)

Ja wiedziałam, że podoba nam się to samo

A jakie jeżówki będziesz sadził?
Tam akurat Magnus lub białe jakieś. Muszą być wyższe. Choć rozważam roszady między rabatami, bo wychodzi mi jedna różowa, druga fioletowa.

Raczej będę te pomysły na wątku dawał. Ale jeszcze nie, oswajam się z drzewami póki co
Angelika95 19:06, 05 wrz 2024

Marcin89 napisał(a)
Tam akurat Magnus lub białe jakieś. Muszą być wyższe. Choć rozważam roszady między rabatami, bo wychodzi mi jedna różowa, druga fioletowa.

Raczej będę te pomysły na wątku dawał. Ale jeszcze nie, oswajam się z drzewami póki co

Pytam jakie, bo mam trochę zwykłych różowych na wydanie. No ale to nie Magnusy
Marcin89 19:32, 05 wrz 2024

Spokojnie, podzielę Magnusy. A do tego też mam zwykłe koło tarasów. Okaże się przy sadzeniu ile ich trzeba.

Ale dziękuję za pamięć
SaskiaFarkas 09:24, 09 wrz 2024

Angelika95 napisał(a)
Czy ktoś ma pewne źródło z którego zamawiał czosnki Purple Sensation i dostał właśnie takie, a nie pomylone?

Ja kupiłam Lid.. oraz w Obi.
Zobaczymy na wiosnę czy będą normalne czy "pomylone" hehe
SaskiaFarkas 09:28, 09 wrz 2024

Angelika95 napisał(a)
Kilka zdjęć z bylinowej rabaty, no cudna jest, bardzo mi się podoba. Fajnie jakby stipy jeszcze podrosły, bo jest ich tam więcej niż widać na zdjęciach.

Rabata bylinowa cudowna !!!. Nie mogę się napatrzeć jak fajnie Ci to wyszło
SaskiaFarkas 09:36, 09 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Angelika, a może by tak zrobić te kwadraty zimozielone?
Albo całe kwadraty

albo sama obwódka i wypełnić to tymi bylinami, które już masz. Aczkolwiek perowskiej tam nie widzę, bo ona na dobrym miejscu potworzasta bywa. Chyba że inna odmiana? Kompaktowa? Jest ta nowa, nie pamiętam nazwy, ale jeszcze nie wiem, jak się będzie spisywać.

Na wiosnę dałabym w te kwadraty same czosnki. Zimozielony żywopłocik by zasłaniał conieco na wiosnę

Świetna inspiracja!!.
Może w kwadraty ładnie wyglądałyby cisy krótko przycięte jako obwódka a wypełnienie czosnkami tak jak Asia pisze.
Angelika95 19:02, 09 wrz 2024

Idzie nowe
Patrycja_KG_Lu 20:08, 09 wrz 2024

Jagodnik?
Angelika95 20:10, 09 wrz 2024

Renowacja warzywnika, tamten otoczony kamieniami był tymczasowy - zakładany na równi z budową domu, a wiadomo że wtedy nie było pieniędzy na rzeczy inne niż niezbędne.