Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

LIDKA 06:45, 28 lut 2026

Angela młoda jesteś i masz sporo miscantów. Mała pile motorową możesz umieścić na liście. Te nożyce długie 5 letnim morning light słabo dają radę. Syn mi obcinał powiązane kępy piła do drewna.

Doszłam do wniosku że wywalę miscanty za jakiś tam czas. Młodsza nie będę,M też, spadkobiercy choć dorośli to swoje życie mają i chęci do pomocy nie zawiele.
One piękne ale ta robota wiosenna ciężka.
anuska2507 10:52, 28 lut 2026

Angelika, z sekatorów polecany jest Felco, ale jest drogi. Z niższej półki cenowej mi sprawdzał się Celfast.
Nożyc do żywopłotu też się jeszcze nie dorobiłam, mąż ciął mi miskanty ręczną piłką do drewna
Angelika95 16:58, 28 lut 2026

anuska2507 napisał(a)
Angelika, z sekatorów polecany jest Felco, ale jest drogi. Z niższej półki cenowej mi sprawdzał się Celfast.
Nożyc do żywopłotu też się jeszcze nie dorobiłam, mąż ciął mi miskanty ręczną piłką do drewna

Kupiłam nożyce do żywopłotu Felco, sekator też jest na mojej liście życzeń cięłam dziś tymi nożycami i fajnie wszystko szło - i byliny i trawy. Wiadomo miskanty lepiej byłoby takim czymś co Patrycja wstawiała, bo szybciej, a nożycami trzeba po trochę ciąć, ale naprawdę dużo zrobiłam, fajny sprzęt
LIDKA 18:50, 28 lut 2026

Angela pokaż te nożyce
Angelika95 19:06, 28 lut 2026

LIDKA napisał(a)
Angela pokaż te nożyce
Angelika95 19:34, 28 lut 2026

Dzisiaj wysprzątałam i wycięłam wszystko oprócz hortensji na rabacie z katalpami i za domkiem dzieci. 3h z przerwami na "mamo siku", "mamo zrobiłam Ci zupkę, chodź zjeść", "mamo, chodź porysować kredą", więc mega dużo, jestem zadowolona. Tamten sezon taka byłam zakręcona, że w ogóle zapomniałam, że wsadziłam sobie gaury, miła niespodzianka jak wyglądają ich siewki?
LIDKA 19:45, 28 lut 2026

Siewki gaury szukaj w pobliżu roślin. Mają takie czerwone plamki/kropki za listkach. Wyjdą gdzieś w maju.

Małe łatwo pomylić z zielskiem wiosną.

Sporo zrobiłaś jak na okoliczności towarzyszące. ja zrobiłam jedną rabatę i skrzynki warzywne oczyściłłam. Jutro planuje działać dalej.

Angelika95 20:09, 28 lut 2026

Ja jutro raczej nic, chyba że rano bo później jedziemy zapraszać na chrzciny synka. Ale mąż ma urlop od poniedziałku 3tyg to sobie nieźle podziałamy