Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

MagdaLenka 21:16, 07 mar 2026

Ale jak to skończony? Już? Tak szybko? Zbieram szczękę z podłogi... a potem nią zgrzytam z zazdrości.
U mnie jeszcze ze 2 sezony zanim skończę...
Angelika95 21:19, 07 mar 2026

Hmmm nie wiem co odpisać, ale chyba to wynika z tego, że mój ogród jest prosty - ciągle te same gatunki tylko w różnych konfiguracjach, ale tak mi się podoba
Angelika95 21:21, 07 mar 2026

A jeszcze drzewa dosadzimy - mąż mi wisi za urodzenie drugiego dziecka - 14 sztuk jak za pierwsze aż się człowiek zastanawia nad trzecim
MartaCho 21:46, 07 mar 2026

Hahah! Świetny zwyczaj! a skąd akurat taka ilość?
Trójeczka bardzo fajną gromadką jest, więc stanowczo- czemu nie?
Angelika95 21:51, 07 mar 2026

Taka ilość przypadkowo, bo tyle potrzebowałam na rabaty, które miałam zaplanowane. Więc drugie dziecko nie może być gorsze, a mi w to graj - 14 drzew chętnie przyjmę
Angelika95 18:25, 08 mar 2026

MartaCho napisał(a)
Hahah! Świetny zwyczaj! a skąd akurat taka ilość?
Trójeczka bardzo fajną gromadką jest, więc stanowczo- czemu nie?

Chciałabym, ale miałam trudne ciąże, to nie miejsce na szczegóły, ale gdyby nie to to na pewno miałabym jeszcze trzecie
Angelika95 12:46, 11 mar 2026

Hortensje przycięte, teraz działamy z tetrisami i warzywnikiem
Agatorek 21:56, 11 mar 2026

Angelika95 napisał(a)

Kupiłam nożyce do żywopłotu Felco, sekator też jest na mojej liście życzeń cięłam dziś tymi nożycami i fajnie wszystko szło - i byliny i trawy. Wiadomo miskanty lepiej byłoby takim czymś co Patrycja wstawiała, bo szybciej, a nożycami trzeba po trochę ciąć, ale naprawdę dużo zrobiłam, fajny sprzęt

W zeszłym roku cięłam trawy nożycami akumulatorowymi Stihla. W tym roku spróbowałam ciąć takimi podobnymi do Twoich, tylko nie Felco (nawet nie wiem, jakiej marki są, bo na obudowie nic nie ma). I szczerze mówiąc, lepiej mi się cięło tymi ręcznymi (a zwłaszcza miskanty i rozplenice).
Oczywiście najlepsza opcja, czyli cięcie w dwie osoby nożycami spalinowymi (mają dłuższe ostrze niż te moje akumulatorowe) w tym roku nie wchodziło w grę (bo są dla mnie za ciężkie, a ex-em akurat nie miał czasu).
Agatorek 21:57, 11 mar 2026

Angelika95 napisał(a)
A jeszcze drzewa dosadzimy - mąż mi wisi za urodzenie drugiego dziecka - 14 sztuk jak za pierwsze aż się człowiek zastanawia nad trzecim

A masz już wybrane gatunki drzew?