Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

Rojodziejowa 09:31, 29 lut 2024

Super sadzoneczki! Ja mam wszystko przygotowane, tylko czasu nie mogę znaleźć. Dziś już muszę wysiać między innymi jeżówki właśnie
Angelika95 09:42, 29 lut 2024

Ja kiedy miałam czas to przepikowałam stipy i okazało się, że chyba za wcześnie, bo mi padły. Niby wiem, że muszą się te źdźbła podzielić i dopiero można, ale jak akurat miałam czas to chciałam to zrobić. No nic, wysiałam jeszcze raz
Kordina 10:51, 29 lut 2024

Super masz sadzoneczki, ja w zeszłym roku też siałam, ale nie kwitły, w tym roku zadołowałam i mam nadzieję na kwiat Chyba najbezpieczniej jest przesadzać roślinki od ok 5-cm wzrostu, jak warzywa. Z traw sadziłam ostnicę Pony i tu była totalna porażka, trudne, cienkie zielone jak włos nie polecam, lepiej kupić gotowca i podzielić.
Angelika95 11:25, 29 lut 2024

Ja już siałam ostnicę i miałam sukces, w tym roku byłam za szybka
DariaB 12:44, 29 lut 2024

Angelika95 napisał(a)
Ja kiedy miałam czas to przepikowałam stipy i okazało się, że chyba za wcześnie, bo mi padły. Niby wiem, że muszą się te źdźbła podzielić i dopiero można, ale jak akurat miałam czas to chciałam to zrobić. No nic, wysiałam jeszcze raz

Mam dużo siewek stipy, jak ruszą po zimie i będziesz chciał to mogę Ci wysłać. Ja wczoraj pikowałam krasedię bo miałam wrażenie, że marnieje i też nie wiem czy bardziej nie zaszkodziłam, okaże się wkrótce.
Angelika95 15:42, 29 lut 2024

DariaB napisał(a)

Mam dużo siewek stipy, jak ruszą po zimie i będziesz chciał to mogę Ci wysłać.

Ja sobie też wysiałam, ale jak będziesz miała nadmiar to z przyjemnością przygarnę, planuję prawdziwe stipowisko z kocimietką, szałwią i jeżówkami, na samą myśl jestem podjarana więc stipy na pewno nie będę mieć za dużo
MagdaLenka 15:46, 29 lut 2024

Ja planuję podobną kompozycję, ale trochę obawiałam się inwazyjności stipy, więc zastąpię ją seslerią. Do tego jeżówki i kulki tui Danica. Zastanawiam się tylko nad kolorem jeżówek - róż czy biel?
Angelika95 16:02, 29 lut 2024

Ja mam między kocimiętkami jeszcze kosodrzewinę, a jeżówki różowe, bo z tyłu hortensje to żeby tak ładnie wybijały kocimiętki, szałwie, białe jeżówki, perowskie, seslerie i trzcinnik brachytricha planuję na rabacie, gdzie zrywałam darń. Myślę, że będzie super
MagdaLenka 16:58, 29 lut 2024

Trzcinnik brachytricha też mam i jest bardzo ładny.
Rojodziejowa 17:13, 29 lut 2024

MagdaLenka napisał(a)
Ja planuję podobną kompozycję, ale trochę obawiałam się inwazyjności stipy, więc zastąpię ją seslerią. Do tego jeżówki i kulki tui Danica. Zastanawiam się tylko nad kolorem jeżówek - róż czy biel?

Stipa nie jest aż tak uciążliwa! Może spróbuj i stipy i seslerii.