Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

TAR 10:17, 25 sie 2024

Pieknie Aniu, wcale nie wyglada na maly ogrod
Ewa777 14:11, 25 sie 2024

Ogród zdecydownie nie jest mały Bardzo się cieszę, ze pokazałaś szersze kadry Pięknie masz. Powinnas być zadowolona z efektu
An_na 14:25, 25 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Bardzo dziękuję i Tobie również

Twój bordowy berberys wygląda super na rabacie. A mój brat bardzo chce berberysy (najlepiej bordo i żółty w ciapki), hihi

Berberysy są fajne w pełnym słońcu. Ładnie się wybarwiają. No i moje tnę, bo lubię tę czerwień młodych przyrostów.
Dają kolor jak jeszcze jest pustawo na rabatach wiosną. Zanim ruszą trawy i hortensje.

A który żółty w ciapki upodobał sobie Twój brat?
An_na 14:28, 25 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Cykaj, cykaj. Bardzo ładnie Ci to zarasta wszystko. Werbenę żyłkowaną masz od tego roku?

Oj zarasta trochę mnie przerasta to zarastanie

Werbena żyłkowana była sadzona w ubiegłym roku. W tym jest pełno siewek. Część oddałam, część wyrzuciłam, bo się strasznie panoszyła. Lubię ją pod względną kontrolą, bo wypełnia rabaty i nie ma tyle zielska.
An_na 14:30, 25 sie 2024

edi75 napisał(a)
Aniu pięknie u ciebie
I dostrzegłam ładne do donice ... betonowe ?

Dziękuję Edytko
Donice to te moje samoróbki styropianowe
Dobrze się spisują. Nic się z nimi nie dzieje, oprócz tego, że czas je wyszorować porządnie, bo brudne się zrobiły
An_na 14:32, 25 sie 2024

TAR napisał(a)
Pieknie Aniu, wcale nie wyglada na maly ogrod

Zdjęcia jakoś tak oddalają i wydaje się większy
Może w tym tygodniu uda Ci się przyjechać zobaczyć na żywo?
An_na 14:40, 25 sie 2024

Ewa777 napisał(a)
Ogród zdecydownie nie jest mały Bardzo się cieszę, ze pokazałaś szersze kadry Pięknie masz. Powinnas być zadowolona z efektu

Wiesz jak to jest? Jestem zadowolona, ale zawsze gdzieś oko poleci i coś by się zmieniło, przesadziło

W tym sezonie zaskoczyła mnie wielkość rozplenicy przy huśtawce. Nie widać rozchodników
Po wiosennym zalaniu rozluźniałam glebę wokół roślin. Strasznie zbita była ta moja glina. Sypałam korę, kompost i mączkę bazaltową. To wszystko lekko przekopałam tam gdzie nie było roślin i przegrabiłam tam gdzie były.
Chyba im się to spodobało bo rosną jak oszalałe.

Też lubię oglądać szersze kadry ogrodów. Zawsze można się zainspirować.
TAR 14:40, 25 sie 2024

Raczej nie. Mam ostatnie kilka dni wolnego i chcemy pokorzystac we dwoje. A potem powrot do pracy i Karolcia operacja. Moze w kolejnym tygodniu. Gdyby nie te wyjazdy lubego nie bylby to taki klopot. Troche mam juz tego dosyc.
Marcin89 14:41, 25 sie 2024

An_na napisał(a)

Berberysy są fajne w pełnym słońcu. Ładnie się wybarwiają. No i moje tnę, bo lubię tę czerwień młodych przyrostów.
Dają kolor jak jeszcze jest pustawo na rabatach wiosną. Zanim ruszą trawy i hortensje.

A który żółty w ciapki upodobał sobie Twój brat?
Tak myślałem, że źle to ująłem. On by chciał kulki berberysów czerwonych i żółtych na przemian. A tfuuu. Może lepiej przemycić chociaż bordowe, bo tego koloru u mnie brak... Ale męczyć się z kolcami będę ja

Jaką masz odmianę, urzekły mniej ten bordowy
An_na 14:48, 25 sie 2024

TAR napisał(a)
Raczej nie. Mam ostatnie kilka dni wolnego i chcemy pokorzystac we dwoje. A potem powrot do pracy i Karolcia operacja. Moze w kolejnym tygodniu. Gdyby nie te wyjazdy lubego nie bylby to taki klopot. Troche mam juz tego dosyc.

Priv