Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

KATARZYNAWIECZ 06:13, 24 mar 2025

Podziwiam Cisy,czy mogłabym dostać namiar? Uzupelnię moje żywopłoty. Z góry dziękuję.
Narsilia 08:38, 24 mar 2025

Marcin to ja też proszę namiar myślę już o cisach od dłuższego czasu ale to musi być dobra cena bo większą ilość potrzebna a w szkółkach powalają bez względu na to czy małe czy wieksze
Narsilia 08:55, 24 mar 2025

Marcin to ja też proszę namiar myślę już o cisach od dłuższego czasu ale to musi być dobra cena bo większą ilość potrzebna a w szkółkach powalają bez względu na to czy małe czy wieksze
Wiolka5_7 10:21, 24 mar 2025

No i dobrze je przyciąłeś niech się ukorzeniają
Marcin89 19:58, 24 mar 2025

Dziś nie udało się popracować przy rabatach, bo późno wyszedłem. Za to przyciąłem miskanty, rozplenice i ostnice w rozmnażalniku. Teraz tylko kopać i dzielić

Trochę mnie martwi stan hortensji z samodzielnego rozmnażania. Były z chudych patyków i chude zostały, nie było co ciąć, korzenie też malutkie. Daję im rok. Jak nie wypuszczą z ziemi pędów, to nic z tego nie będzie i kupię nowe.

LIDKA 20:16, 24 mar 2025

Marcin jakie to hortki? Bo zapomniałam.

Kup koniecznie substral magiczna siła nawóz interwencyjny do hortensji. Podlewaj tym co 2 tyg. Ten nawóz działa cuda. Sam zobaczysz.

Ja tak robie że wtykam patyki z cięcia pod krzak.
Kupiłam hortki z neta limelighty. Taniutkie i malutkie. Dosadziłam w przedogródku. Latem zeszłego roku.
Teraz im powtykałam po kilka patyków. Pewno jakieś sie przyjmą i krzak sie wzmocni.

To stary sposób polecany kiedyś przez Irenkę z Miłkowa.

Patyki limek mam jeszcze jakby co
Marcin89 20:30, 24 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Marcin jakie to hortki? Bo zapomniałam.

Kup koniecznie substral magiczna siła nawóz interwencyjny do hortensji. Podlewaj tym co 2 tyg. Ten nawóz działa cuda. Sam zobaczysz.

Ja tak robie że wtykam patyki z cięcia pod krzak.
Kupiłam hortki z neta limelighty. Taniutkie i malutkie. Dosadziłam w przedogródku. Latem zeszłego roku.
Teraz im powtykałam po kilka patyków. Pewno jakieś sie przyjmą i krzak sie wzmocni.

To stary sposób polecany kiedyś przez Irenkę z Miłkowa.

Patyki limek mam jeszcze jakby co
Same bukietówki, Polar Bear, Limelight, Vanille Fraise. Stare odmiany. Za długo siedziały w mikro doniczkach.

Może samo wysadzenie do świeżego podłoża da im powera. Ale przy cięciu byłem załamany, jeden pęd, rozgałęziony na dwa ledwo i grubości pół ołówka. Porażka. Tylko w skupisku wyglądały ok, choć wiedziałem, że chude pędy
Marcin89 20:36, 24 mar 2025

"Kulki" cisowe przy ambrowcu.

Wybrane 3 sztuki różniły się pokrojem i kolorem od reszty, są ciemnozielone i miały szeroki pokrój.Ale i tak przyciąłem, by się lepiej korzeniły.

LIDKA 20:39, 24 mar 2025

Kompostu im w dolki daj. Nawet takiego nie calkiem przerobionego. I kup ten nawóz. Na rabacie dostaną powera. Też często sadze takie bidy. Troche troski i rosną.
LIDKA 20:40, 24 mar 2025

Marcin89 napisał(a)
"Kulki" cisowe przy ambrowcu.

Wybrane 3 sztuki różniły się pokrojem i kolorem od reszty, są ciemnozielone i miały szeroki pokrój.Ale i tak przyciąłem, by się lepiej korzeniły.

Moje bacatty na kulki bardzo podobne. Pod koniec sezonu ich nie poznamy