Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 21:04, 18 kwi 2025

Teraz sesja pod tytułem "drzewa":

Grab pospolity

Brzoza Doorenbos, w tle graby

Platany klonolistne Alphen's Globe

Ambrowiec amerykański

Marcin89 21:08, 18 kwi 2025

Tulipany Exotic Emperor jeszcze w pąkach

Tulipany Foxtrot mnie zaskoczyły, najpierw jasnozielone, potem coraz bardziej malinowe. W sumie nawet mi pasują. Wyglądały jak zatopione w tych trawach.

A tak jest w donicach "L" przy tarasie

Rojodziejowa 21:12, 18 kwi 2025

Bardzo fajne te cebulowe różowości
Marcin89 21:17, 18 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Bardzo fajne te cebulowe różowości
Dziękuję
Ciężko to złapać, zdjęcie powyżej było z rana. A teraz dam z popołudnia. Te tulipany się otworzyły, a trawy falowały. Nie mogłem się napatrzeć
Marcin89 21:53, 18 kwi 2025

Czasu na ogród dziś było sporo, bo miałem wolne. W końcu przyciąłem cisy i małe rozplenice. A przy okazji dwie budleje i forsycje.

Udało się też wypielić żywopłot grabowy i podłączyć hydrofor do studni. Rachunek za wodę wbił mnie w krzesło, a z drugiej strony ile sadzenia było i mus było podlewać.

Aa i przesadziłem hortensję na pniu i posadziłem trawę pampasową w miejsce po borówkach. Czyli w truskawkach Tak jest, jak trzeba opróżniać rozmnażalnik. A robi się coraz bardziej pusty.

Do jesieni lub wiosny i trawa i hortka mogą tam być. Potem się zobaczy
Kordina 21:57, 18 kwi 2025

Marcin89 napisał(a)
...
Ciężko to złapać, zdjęcie powyżej było z rana. A teraz dam z popołudnia. Te tulipany się otworzyły, a trawy falowały. Nie mogłem się napatrzeć

Wcale się nie dziwię zawsze mam w głowie, że to malutkie zdjęcie - wycinek ogrodowej rzeczywistości nie oddaje piękna na żywo
Marcin89 21:21, 19 kwi 2025

Udało się i dziś porobić w ogrodzie. Odchwaszczanie, zamiatanie chodników itp. W końcu kupiłem bratki i stokrotki do wiosennych kompozycji. A na koniec było podlewanie prawie wszystkiego, padam

Żałuję, że nie zdążyłem posiać buraków i aksamitek. Trudno.

Koło tarasu nadal malinowo.

Czytam posty na forum i aż ciężko uwierzyć, że wszystkie odmiany tulipanów mam takie jak zamawiałem.
Marcin89 21:24, 19 kwi 2025

Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i kolorowych Świąt Wielkanocnych. Tak kolorowych i pięknych jak Nasze wiosenne ogrody, ogródki, czy balkony
SaskiaFarkas 16:58, 21 kwi 2025

Marcin, życzenia w punkt czego Tobie również życzę. Bardzo ciekawa odmiana tulipana ta rożowo - zielona- podoba mi się!!!
Ładnie to wygląda w połączenie z trawami. Również mam odmianę Exotic emperior- jest zjawiskowy. Obsadzenia przy tarasach eleganckie
Marcin89 17:09, 21 kwi 2025

SaskiaFarkas napisał(a)
Marcin, życzenia w punkt czego Tobie również życzę. Bardzo ciekawa odmiana tulipana ta rożowo - zielona- podoba mi się!!!
Ładnie to wygląda w połączenie z trawami. Również mam odmianę Exotic emperior- jest zjawiskowy. Obsadzenia przy tarasach eleganckie
Dziękuję bardzo Ta odmiana to Foxtrot, a te trawy to tak naprawdę turzyce A EE teraz mi rozkwita, Wstawię niebawem fotki.