Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Patrycja_KG_Lu 05:35, 18 kwi 2025

Prac sporo za Tobą. Z nasadzeniami idziesz jak burza. U mnie pierwszy pączek amanagawy się otworzył wczoraj.
Marcin89 08:03, 18 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Prac sporo za Tobą. Z nasadzeniami idziesz jak burza. U mnie pierwszy pączek amanagawy się otworzył wczoraj.
Idę zgodnie z planem na marzec i kwiecień. Została mi do dokończenia platanowa - już tylko byliny A samo zrębkowanie też zajmie sporo czasu. Za to mam nadal nieprzycięte rozplenice i żywopłot cisowy. Ale wcale nie ubolewam, bo od rana pada deszcz! W końcu
Marcin89 08:08, 18 kwi 2025

Jak myślicie - da radę w przyszłym tygodniu przesadzić jeszcze rośliny? Trochę traw, krzewów (róża, cis, tawuła) i bylin. Chciałem je oddać babci.

Trzy tygodnie temu się nie udało, potem byłem chory, tydzień temu u siebie sadziłem. A teraz Święta.
LIDKA 08:22, 18 kwi 2025

Marcin tu przesadzanki cały sezon trwają. Pamiętasz moje z lipca dzielenie roślin w upał? I parasolki? Melduje Ci że te wszystkie roślinki żyja i wyszły z ziemi.
Myśle że możesz oddać roślinki babci.

Moje -Twoje róże już ruszyły.
Marcin89 09:30, 18 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Marcin tu przesadzanki cały sezon trwają. Pamiętasz moje z lipca dzielenie roślin w upał? I parasolki? Melduje Ci że te wszystkie roślinki żyja i wyszły z ziemi.
Myśle że możesz oddać roślinki babci.

Moje -Twoje róże już ruszyły.
Uff, całe szczęście. Coś czuję w Twojej glinie odżyją Kocimiętki na froncie całkiem ok, a te w doniczkach się też ogarnęły. Jak Twoje kocimiętki, żyją? Głupio mi było pytać.
Marcin89 10:06, 18 kwi 2025

Narobiłem zdjęć, że nie wiem co dać

Od paru dni hartuję rozsady. Niestety przesadziłem ze słońcem i parę liści ma oparzenia drobne. Zaś papryka raz lekko podwiędła, a w domu wróciła do siebie.

Dziś są na tarasie na słońcu, ale zaraz zrobi się cień.

Koktajlowe mają grube liście i łodygi. Choć nie tak grube jak widziałem na forum. Jednak zawsze wyciągną mi się te pomidory.

A to malinówki, trochę w domu, trochę na balkonie.
Marcin89 10:17, 18 kwi 2025

Patrycja, zobacz cisy. Jednak się przyjęły te z gołym korzeniem. Ale dużo je podlewałem. Z nowych nasadzeń też nic nie pada. Trzymam kciuki za rośliny z gołym korzeniem. Będzie dobrze, bo wiesz co robisz

Taxus baccata na kulki, ale ucieszyły mnie te widoczne pączki

Taxus media Groenland, pączki i prawie rozwinięte miotełki.

Patrycja_KG_Lu 12:11, 18 kwi 2025

Ciski Twoje super wyglądają. Ja z moimi ośmioma biedakami nic jeszcze nie robiłam, ale przynajmniej znam ich miejsce docelowe.
LIDKA 16:00, 18 kwi 2025

Marcin89 napisał(a)
Uff, całe szczęście. Coś czuję w Twojej glinie odżyją Kocimiętki na froncie całkiem ok, a te w doniczkach się też ogarnęły. Jak Twoje kocimiętki, żyją? Głupio mi było pytać.

Żyją. Jeszcze siedzą w doniczkach. Czekałam aż na kortowej qszystko wyjdzie by zobaczyc gdzie moge je ulokować.
Marcin89 20:59, 18 kwi 2025

Przesadzane truskawki różnych odmian, nawet nie wiadomo jakie

Trochę gęsto posadzone, ale trudno.