Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Rojodziejowa 20:19, 15 maj 2025

Ja prostowałam pnie moim grabom naciągając taśmami do palików w odpowiednich miejscach, udało się ładnie je wyprowadzić
Marcin89 21:09, 15 maj 2025

Dziękuję Lidka i Asia To są właśnie gumki od gaci, tylko się rozciągnęły. W zimie nie chciało mi się poprawiać, potem sadzenie na rabatach i nagle mamy maj

Nie muszę mieć idealnych pni, ale chociaż jest nadzieja na niekoślawe
Marcin89 21:10, 15 maj 2025

Lidka, a rabaty podlewam systematycznie z węża, 2 razy w tygodniu. Czy hortensje podlewać częściej?
LIDKA 21:27, 15 maj 2025

Marcin89 napisał(a)
Lidka, a rabaty podlewam systematycznie z węża, 2 razy w tygodniu. Czy hortensje podlewać częściej?

Nie trzeba chyba.

Latem jak jest dlugo upał to moje tez troche podlewam. One zwieszaja listki jak im brakuje wody.

Te wszystkie moje sadzone zeszłego roku są małe i gęste bo je mocno ciełam. Dzis padało dość solidnie to powinny dobrze ruszyć. Dostały niedawno nawozu.
LIDKA 21:29, 15 maj 2025

Marcin89 napisał(a)
Dziękuję Lidka i Asia To są właśnie gumki od gaci, tylko się rozciągnęły. W zimie nie chciało mi się poprawiać, potem sadzenie na rabatach i nagle mamy maj

Nie muszę mieć idealnych pni, ale chociaż jest nadzieja na niekoślawe

Marcin ja do tych gum mam taker tapicerski . Trafiłam kiedys w biedrze i kupilam. Leżał sobie bezużyteczny do czasu kiedy zaczełam ogrodować. Przybijam te gumy do kołków.
Wiolka5_7 21:38, 15 maj 2025

Marcin89 napisał(a)
Wiola, to moje hakone albo słabo przezimowały albo zgniły. Nic nie zrobię, a szkoda mi, bo sadzonki były super

Jeśli miały za mokro to by się zgadzało. Ja tak swoje kiedyś ukatrupiłam w donicy. Lepiej rzadziej podlewać.
Wiolka5_7 21:41, 15 maj 2025

Rabaty coraz ładniejsze potrzeba ciepła ,wtedy wszystko ruszy z kopyta. Jest nadzieja na przyszły tydzień w końcu
Marcin89 22:35, 15 maj 2025

Wiolka5_7 napisał(a)
Rabaty coraz ładniejsze potrzeba ciepła ,wtedy wszystko ruszy z kopyta. Jest nadzieja na przyszły tydzień w końcu
O tak. Szałwie i kocimiętki się zbierają do kwitnienia. Jeżówki i miskanty coraz większe kępy mają. Zaś stipy trochę odchorowały przesadzanie.

Z kolei na boku domu niedługo pojawią się kwiaty szałwii i irysów
Marcin89 22:38, 15 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Marcin ja do tych gum mam taker tapicerski . Trafiłam kiedys w biedrze i kupilam. Leżał sobie bezużyteczny do czasu kiedy zaczełam ogrodować. Przybijam te gumy do kołków.
Pierwsze co kupiłem po drzewach, to były paliki, gumy i taker właśnie. Tak samo robię

W końcu i u mnie popadało. Cieszę się, bo przygotowuję glebę na nowe grządki i kolejny żywopłocik. Szczegóły wkrótce To będzie dobre na bifore i after, tylko żebym foty zrobił.

A w międzyczasie wysadziłem ogórki z doniczek.
edi75 08:00, 16 maj 2025

Marcin rabaty fajnie się zagęściły. Rabata miedzy tarasami bardzo ładna.
Brzozy kupowałeś tam gdzie ja ..bo pamiętam dawałam Ci namiary