Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Angelika95 19:09, 02 maj 2025

Rabata między tarasami bardzo udana. Nie wiem czy już to pisałam, bo podglądam częściej niż piszę. I podobnie jak reszta jestem pod wrażeniem ogromu pracy jaki już wykonałeś. Widać efekty, a jak dajesz roślinom dobroci w dołki to już w tym sezonie będziesz mieć super widoki. Trzymam kciuki za dalsze realizacje i będę podglądać
Marcin89 21:06, 02 maj 2025

Joanna, Wioletta i Angelika, dziękuję bardzo za pochwały Wkładam w tę pracę dużo serca, dlatego miło się czyta Wasze słowa

Do wyrównania ziemi i sadzenia faktycznie się przyłożyłem. A rośliny mam dostosowane w miarę do gleby i warunków.
Marcin89 21:15, 02 maj 2025

Szczerze mówiąc padam na twarz. Nawiozłem dziś kartonów, a i tak mi chyba zabraknie. Zostało mi około 4 m platanowej do końca. Jutro raczej odpuszczę, bo będą goście itd.

Typowo robocze zdjęcie z dziś, bo innych nie ma. Rabata narożna przechodząca w platanową:

Marcin89 11:16, 04 maj 2025

Maj to miesiąc azalii i różaneczników. Mam ich dosłownie kilka w przechowalniku między warzywami.

Azalie japońskie

Rhododendron

Marcin89 11:28, 04 maj 2025

Z takich mniej fajnych ciekawostek: wczoraj zaglądając za kwiatami u kocimiętki Six Hill's Giant zauważyłem czarną mszyc na łodygach.

Tego to jeszcze nie grali!
LIDKA 12:47, 04 maj 2025

Marcin właśnie wróciłam ze szkółki i oglądałam azalie. Czy one mniej wymagające od rodków?

Kupiłam póki co krzewuszki miniaturki 3 szt świdośliwę i kalinę. Po obiedzie posadzę.

Jedna róża z białych mi puściła pąki i sie zahibernowała. Chyba nic z niej nie bedzie. Wszystkie inne od Ciebie mają sie dobrze.

Odpoczynek jest potrzebny.
I tak dużo zrobiłeś zważywszy że to początek tego sezonu.
Podziwiam bardzo ze trzymasz sie planu i jesteś pracuś❤️

Miłej niedzieli.
LIDKA 12:54, 04 maj 2025

Ładne masz te azalie.
Marcin89 12:57, 04 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Marcin właśnie wróciłam ze szkółki i oglądałam azalie. Czy one mniej wymagające od rodków?

Kupiłam póki co krzewuszki miniaturki 3 szt świdośliwę i kalinę. Po obiedzie posadzę.

Jedna róża z białych mi puściła pąki i sie zahibernowała. Chyba nic z niej nie bedzie. Wszystkie inne od Ciebie mają sie dobrze.

Odpoczynek jest potrzebny.
I tak dużo zrobiłeś zważywszy że to początek tego sezonu.
Pidziwiam

Miłej niedzieli.
Zdecydowanie mniej wymagające w moim odczuciu. Wiadomo lepiej będzie im w półcieniu i lekkim słońcu. Do tego kwaśne podłoże.

Ja mam azalie wielkokwiatowe, gubiące liście na zimę. A azalie japońskie oddałem niedawno.

Mam nadzieję pokażesz kiedyś te róże

Wzajemnie, miłej niedzieli
JoanNa 18:30, 04 maj 2025

Marcin89 napisał(a)
Z takich mniej fajnych ciekawostek: wczoraj zaglądając za kwiatami u kocimiętki Six Hill's Giant zauważyłem czarną mszyc na łodygach.

Tego to jeszcze nie grali!

Serio?nie widziales jeszcze mszyc czy na kocimiętce?u mnie Purrsian Blue oblepione
Marcin89 18:35, 04 maj 2025

JoanNa napisał(a)

Serio?nie widziales jeszcze mszyc czy na kocimiętce?u mnie Purrsian Blue oblepione
Odkąd mam kocimiętki to nigdy nie było mszycy na nich. Myślałem, że przez zapach są omijane...