Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 22:03, 01 lut 2013

Irenko i całkowicie się z tobą zgadzam. Kupiłam już tyle narcyzów (żonkile to przecież narcyzy), piękne odmiany, które właściwie pięknie kwitły rok po posadzeniu. A potem zanikają. Teraz wsadziłam starą odmianę, te białe najzwyklejsze. Mam nadzieję, że nie zawiodą. Dostałam cebulki od znajomej, która ma je już sporo lat w ogrodzie. Te same narcyzy znalazłam kiedyś przy opuszczonym domu na wsi. Rosły w wysokiej trawie, ich widok mnie po prostu wzruszył. Urwałam kilka i wzięłam do domku. Im właśnie zrobiłam zdjęcie.

Takie właśnie cebulki posadziłam i mam nadzieję że pozostaną w moim ogrodzie.
Jolu, bardzo się ciesze z wyjazdu. Tęsknię za moimi dziećmi, to tęsknotę osładza mi tylko myśl, że żyje im się tam dobrze.
barbara_kraj... 00:06, 02 lut 2013

Te białe narcyzy są wyjatkowo trwałe, i pięknie pachną
bogumila 08:14, 02 lut 2013

Pachnąco u Ciebie...pozdrawiam
boguslawa_ma... 10:54, 02 lut 2013

Witaj Bozenko
Masz racje co do tych narcyzów, ja je doceniłam niedawno jak te holenderskie się potraciły,
sama nie wiem jak to jest kupuje się duże cebuli kwitną w pierwszym roku ,a pózniej już ich nie ma.
pozdrawiam i miłej soboty życzę
Martek 11:01, 02 lut 2013

Tak im ciekawsze,nowe odmiany nie są tak trwałe jak te nasze ,piękne
Pozdrawiam Bożenka
malgocha1960 17:03, 02 lut 2013

Bożenko,czytam,ze jedziesz niedługo do dzieci.Zazdroszczę podróży i tego,co zobaczysz,ale nigdy tej tęsknoty,z która walczysz nie widząc ich tyle miesięcy.Tym bardziej,że są wnuki,któr podobno bardziej się kocha nz dzieci.
EPODLAS 16:17, 03 lut 2013

Basiu, cieszę się że białe narcyzy są trwałe, mam nadzieję że się im u mnie spodoba. Lubię narcyzy w wazonie, ale muszą być w dużej ilości.
Basiu, lubię jak ładnie pachnie w domu i ogrodzie. Byłam po południu na spacerze i....zmarzłam.
Bogusiu, stare przysłowie mówi "cudze chwalicie...." sadźmy jak najwięcej naszych roślin ogrodach.
Małgosiu, to prawda wnuki się kocha bardzo, ale dzieci przecież kochamy też mocno. Jak tam twoje begonie, już dają oznaki życia?
Mala_Mi 16:33, 03 lut 2013

Ja też uważam, że najpiękniejsze narcyzy to te babcine i oczywiście Thalie
EPODLAS 18:08, 03 lut 2013

Aniu, te piękne holenderskie, to właściwie można potraktować jako jednoroczne, bo rok po posadzeniu rzeczywiście kwitły, ale tylko jeden rok. Masz racje Thalie są najpiękniejsze.
EPODLAS 11:00, 04 lut 2013

Dzisiaj z prognozy pogody dowiedziałam się, że takie dnie jak te są "nijakie". Całkowicie się z tym zgadzam. Ale rzeczywiście dni są coraz dłuższe i coraz bliżej do wiosny. Wczoraj miałam chyba dzień przełomowy. Jakoś mnie nosiło, nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Niedziela wydawała mi się długa, mimo że byłam na spacerze. Zaplanowałam już, że za dwa tygodnie jedziemy na działkę, oby tylko pogoda dopisała.
Oglądam zdjęcia mojego ogrodu, wasze ogrody no i w necie.
Takie jeszcze zeszłoroczne wspominki.
To miniaturki, które już nie są miniaturkami. Największa jest morelowa, najmniejsza czerwona. Wszystkie obficie kwitły.

Ta jest najmniejsza, ale kwitła niezawodnie do mrozów.

Ta ma kolor neonowy, widać ją z daleka.