Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

malgocha1960 11:58, 19 mar 2013

Bozenko,rozmawiałam wczoraj z Ulą,ma cie odwiedzić w Pinininie w kwietniu.
malgocha1960 14:43, 24 mar 2013

Bozenko,dziękuję jeszcze raz za telefon i cieszę się,ze wróciłaś cała i zdrowa.Jeszcze nie zagladałas na forum,pewnie oczy ci dokuczaja.Miłej niedzieli jeszcze raz,pozdróz Józka,na pewno jest w siódmym niebie,ze ma cie znowu przy sobie.
EPODLAS 21:48, 24 mar 2013

Jestem już w domu, niestety znowu coś mi się przyplątało. Nigdy już nie pojadę do Anglii w marcu. Już drugi raz wracam chora, tym razem wróciłam z zapaleniem spojówek. Nigdy nie miałam problemu z oczami, a tu coś takiego mi się przyplątało. W Anglii też zimno i nieprzyjemnie. Wprawdzie kwitną krokusy, przebiśniegi, ranniki i zaczynały kwitnąć żonkile, ale to nie to samo co w zeszłym roku. Pojechałam zwiedzać Durham, pogoda była okropna. Mam nareszcie swoją lustrzankę, ale teraz muszę nauczyć się robić zdjęcia, jest to o wiele bardziej skomplikowane niż na moim malutkim Kodaku. Mam ambicję nie robić zdjęć na Auto, ale poznać możliwości aparatu i robić dobre zdjęcia. Dłuuuuga droga przede mną.
W pobliżu mojego syna jest park, gdzie jest masa wiosennych kwiatów. W żadnym innym parku nie widziałam tyle wiosennego kwiecia. U nas jaka jest pogoda wszyscy wiemy, mroźna zima pod koniec marca. A tak się cieszyliśmy tymi pierwszymi cieplejszymi dniami na początku marca.
Tyle przebiśniegów naraz jeszcze nie widziałam.

Tu przebiśniegi i ranniki.

Kwitną wawrzynki, ale jakoś mnie nie zachwyciły.

Takich krzewów rośnie mnóstwo, są zimozielone, te wielkie liście wyglądają dobrze po zimie.

Ewa4 21:53, 24 mar 2013

Witaj Bożenko fotki piękne a mniała być już wiosna jak Ty wrucisz i jakoś jej nie ma.Pozdrawiam serdecznie.
EPODLAS 21:53, 24 mar 2013

A to park o którym wspomniałam, oczywiście jego mały kawałek, bo park jest duży.

Pełno tu ptactwa, takich gęsi jeszcze nie widziałam, są ufne, nie boją się ludzi.

Było fajnie, nawaliła tylko pogoda, ale cóż, pogody nie możemy sobie wybrać.
Może nareszcie wiosna do nas zawita, bo wystawia naszą cierpliwość na wyjątkową próbę.

jotka 21:59, 24 mar 2013

Witaj Bożenko po powrocie. Zdrówka życzę no i wiosennej pogody na która wszyscy czekamy

łany kwiatków w parku śliczne
EPODLAS 22:05, 24 mar 2013

Zapomniałam podziękować za życzenia imieninowe. Czytałam je jak byłam u dzieci, ale tak mnie wnuki absorbowały, że nie miałam czasu wejść na forum.
Jeszcze jedno zdjęcie z parku, w tym było jakoś pusto o tej porze.

A to miłość mojego życia, mój wnuczek Adaś.

barbara_kraj... 00:40, 25 mar 2013

Witaj Bożenko, u nas jeszcze gorzej, bo zima w pełni Wiosna tylko na zeszłorocznych zdjęciach
Anabell 00:57, 25 mar 2013

Witam Bożenko! po podróży. Zaskoczona jesteś naszą wiosną w zimowej szacie .
Na czwartym zdjęciu liscie podobne są do Fasthi u nas roślina doniczkowa ozdobna z liści.
EPODLAS 11:39, 25 mar 2013

Dziewczyny, nie wiem czy dobrze słyszałam, że po świętach ma być nawet 18 stopni, oczywiście na plusie.
Dzisiaj powsadzałam roślinki, które przywiozłem w kapersach, niedużo bo miałam ograniczone miejsce w bagażu. Dwa lillowce Orchid Cadndy, dwa bodziszki żałobne Carne's-Bill. O tym ostatnim nie znalazłam żadnej informacji w necie. Jak na bodziszka żałobnego ma być dosyć niski bo tylko 30 cm. Zdjęcia zrobię później.
Basiu, niedługo będziemy się chyba cieszyć tegorocznymi zdjęciami z naszych ogrodów
Anabelll, poczytam w necie o tej roślinie Fasthi, to bardzo popularna tam parkowa roślina. Liście ma imponujące, nic nie było widać po niej zimy.