Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

barbara_kraj... 20:26, 04 mar 2013

Bożenko, tak mi się wydaje, że mamy podobne odczucia co do budzenia się wiosny. Tylko widoki różne, bo u mnie tych charakterystycznych wierzb nie ma. Za to jak jadę do córki, to widzę je dość często
Ja roślin z suchych badyli jeszcze nie czyszczę. Zawsze trochę chronią przed nocnymi przymrozkami. Jutro mamy ciąć jabłonki, podcinać sosny i może świerki. Za dużo cienia dają.
Mam nadzieję, że jeszcze przed wyjazdem tu zajrzysz
alinak 20:36, 04 mar 2013

Bożenko pozdrów ode mnie królową -ponoć biedaczka zachorowała , i córę oczywiście też .
ja już też przebieram nóżkami i wyskakuje na parę godzin do ogrodu .
własnie dzisiaj przerzedziłam derenia białego elegantisima .wycięłam najgrubsze i najstarsze gałęzie a zostawiłam tylko czerwone .
no a sprzątanie traw zajmuje mi już drugi dzień i dopiero połowa obcięta .z powojnikami nie czekaj do powrotu . już czas przycinać .
EPODLAS 21:50, 04 mar 2013

Gosiu wracam 22 marca. Chętnie bym została dłużej, ale w domu mam też obowiązki. Nie mogę M samego z pieskiem na święta zostawiać.
Basiu, to dużo pracy przed tobą jutro. Ja też jeszcze nie wszystkich badyli wyczyściłam, zostawiłam powojniki, trawy, i jednej rabaty wcale nie tknęłam bo leżał właśnie jeszcze tam śnieg.
Alinko, powojniki właśnie zostawiłam. Derenia Sybiraka przycięłam króciutko, niech wypuści dużo czerwonych gałązek. Zrobiłam to w zeszłym roku też. To jeszcze młody krzew i takie cięcie mu nie zaszkodzi.
Królowa może mnie zaprosi na obiad - to pozdrowię

alinak 22:35, 04 mar 2013

Bożenko źle doczytałaś o rozdrabniaczu . lepszy tarczowy niż ten wałowy - co mam .
tarczowy robi zrębki a wałowy drobi na kawałeczki gałęzie
EPODLAS 22:42, 04 mar 2013

alinak napisał(a)
Bożenko źle doczytałaś o rozdrabniaczu . lepszy tarczowy niż ten wałowy - co mam .
tarczowy robi zrębki a wałowy drobi na kawałeczki gałęzie

Alu dzięki, zaraz poprawię moje zapiski, to istotne - bo już kiedyś dopytywałam się w sklepie o rozdrabniacz i sprzedawca dużo mi na ich temat tłumaczył, ale to było jakiś czas temu. Ale na pewno rozdrabniacz przydał by się w każdym ogrodzie, moim też.
Urszulla 22:42, 04 mar 2013

Zleci ten czas Twojego wyjazdu szybciutko, bo wszyscy będą wiosenne piękności pokazywali.
Do usłyszenia w drugi dzień wiosny
Przetacznik 22:58, 05 mar 2013

A te kury bardzo mają zaciekawione dziobki na mój widok. Właśnie one znoszą jajka, które kupuje.

Bożenko śliczne zdjęcia, bardzo urokliwe, pozdrawiam : )
Anabell 00:06, 06 mar 2013

Witaj Bożenko! dwa dni siedziałam w Twoim królestwie.Podziwiam piękności jesteś prawdziwą miłośniczką roślinności. wiem że wyjeżdżasz. Prace w ogrodzie poczekają i my też. Pozdrawiam.
boguslawa_ma... 07:58, 06 mar 2013

Bożenko miłej podrózy życzę
boguslawa_ma... 18:14, 06 mar 2013

Bożenko u nas też piękna pogoda dziś była, posyłam ci mojego kwiatucha i życzę pogody w Angli