Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:44, 03 paź 2013

U nas rano we Włocławku był szron na trawie. A ja na działkę się wybieram. Już się modlę żeby tak zimno nie było. Bo mój M zmarźlak i wolałby pewnie w domu zostać. Na grzyby jeszcze chcę iść. W tej chwili świeci słońce i jest fajnie.
Milka 10:46, 03 paź 2013

EPODLAS napisał(a)

Kasiu, cynie to jednoroczne, dla mnie to pewniaki. Nie przewracają się po deszczu, kwitną dłuuugo, siadają na nie motyle. Jest ich sporo odmian, ja w tym roku kupiłam odmianę LILIPUT. W tej mieszance kolorów była taka kremowa, ona podobała mi się najbardziej. Ja szukam niskiej cynii, widziałam ją z przodu rabat u Szmita, ale na razie takich nasion nie znalazłam. Cynię sieję po cebulowych i tam gdzie jest łyso. Mam nadzieję, że ci pomogłam.

Bożenko, pamietałam, że masz te cynie LILIPUT, tez będę je szukać, bo po raz pierwszy miałam cynie w ogrodzie, ale te wysokie; zbieram z nich nasiona, zasieję w innym miejscu za rok, a tu przy rh, chcę te niskie, maja same zalety
szukam w necie, może znajde, a jak nie, to posieję aksamitki od ciebie, zebrałam mnóstwo nasion
Milka 10:49, 03 paź 2013

EPODLAS napisał(a)
W ogrodzie jak to bywa jesienią królują marcinki.
Białe

fioletowe

kwitną białe kosmosy

Mój tegoroczny nabytek od Szmita anemone hupehensis " Praecox", zaczął kwitnąć późno, ale za to jak.

mnóstwo kwiatów i piekne zdjęcia, zwłaszcza ogrodu o 7 rano
a Ania na dyniowej karecie wyglada wspaniale
pozdrawiam was obie
jotka 13:19, 03 paź 2013

Bożenko, piękny ogród w pięknej okolicy pieknie pokazane

Życzę pieknej pogody na weekend A eMowi wyciągnij już ciepłe "niewymowne"
Debra 16:25, 03 paź 2013

Bożenko, nawet suche liście wyglądają u Ciebie malowniczo

Astry śliczne, coraz bardziej je lubię, ale tylko te niskie. Pokładające się, takie wybujałe, to już nie ten efekt. Ja mam właśnie te krzaczaste.
Cynie Liliput, podobnie jak Irenka, muszę znaleźć. Tak cynie to śliczne uzupełnienie rabat.

I masz rację - dynia to teraz ozdoba straganów, domowych dekoracji, i te wielkie, i te malutkie, są cudne w tych swoich niesamowitych barwach i kształtach.
EPODLAS 18:43, 03 paź 2013

Irenko, ja poszukuję niskich jednorocznych. Pierwszy raz w tym roku posiałam niskiego żeniszka, gęściutkie kępki obsypane białymi kwiatuszkami. Na pewno zbiorę nasionka.
A niziutką cynię może w końcu znajdę.
Jolu, niewymowne dla męża już przygotowane Ale dzisiaj uzgodniliśmy, że pojedziemy w sobotę rano. Jeżeli chodzi o pogodę to już jestem przygotowana, że nie będzie najlepsza. Trudno, ciepłe ciuchy, dobry humor i do roboty
Debro, właśnie te moje astry są niskie, tworzą gęstą kępkę, nie mają mączniaka i siada na nie masa motyli.
Dynie nie mam w ogrodzie, bo nie mam na nią miejsca, ale to naprawdę piękne warzywa i ponoć jakie zdrowe.
an_tre 19:04, 03 paź 2013

Bożenko podałam ci link na pw
wstawiłam już dzisiejsze pomrozowe roślinki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ewsyg 19:34, 03 paź 2013

Dobrze, że są marcinki, one tak wspaniale rozweselają jesień, no i pszczółki mają jeszcze pożywienie
boguslawa_ma... 20:11, 03 paź 2013

Bożenko piękny twój ogród jesienią,a domek Ani jak z bajki naprawde mieszkacie w pięknym miejscu
EPODLAS 20:24, 03 paź 2013

Dziewczyny pochodziłam po ogrodach i wszyscy piszą o tym jakie spustoszenie zrobił przymrozek, a dopiero październik się zaczął. Aż się boję jechać, bo jeszcze jak w niedzielę odjeżdżałam było tak pięknie i kolorowo. Zapowiadają że będzie jeszcze w październiku do 20 stopni. Tylko szkoda tych zmarnowanych roślin