Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

barbara_kraj... 23:19, 07 paź 2013

A ogród dalej barwny!
Zdziwiona jestem, że rudbekii przymrozek zaszkodził, ale to pewnie taka delikatniejsza odmiana.
Bogdzia 09:06, 08 paź 2013

Miskanty śliczne a u mnie rudbekie już dawno przekwitły , nasionka dojrzały i o kwiatach już zapomniałam. Zyczę pełnych koszy grzybków jak jedziesz na działkę.
ewsyg 11:48, 08 paź 2013

Ładne masz miskanty, turzyce też w tym roku kupiłam. W tym roku dzięki ogrodowisku odkryłam urok traw.
kitek81 12:36, 08 paź 2013

ogród mimo przymrozku jeszcze w świetnej formie i wyglądzie
pozdrawiam
Mala_Mi 13:54, 08 paź 2013

Pięknie...a gdyby nie przymrozek było by teraz cudownie... ale co zrobić.. taki klimat, taki kraj...
eda 14:46, 08 paź 2013

Super jest na co popatrzeć pozdrowioka lecą miłego
Milka 15:52, 08 paź 2013

Zachwycająco wyglądają rudbekie, ale trawska sobie niezłe wyhodowałąś, kiedy one urosły!!!
EPODLAS 17:21, 08 paź 2013

Basiu, te rudbekie kwitną już długo i zawsze kwitły do przymrozków, a przymrozki przyszły wcześnie Liście jeszcze zielone. Zostawię je tak do wiosny.
Ewa, też długo nie miałam traw. Ale całkowicie się do nich przekonałam. Nie padają jak jest sucho i byle jaki przymrozek ich nie bierze
Bogdziu oby twoje życzenia się spełniły i grzybobranie się udało
Kasiu, jest jeszcze naprawdę kolorowo, mimo że jednoroczne wypadły. A najbardziej kolorowo wyglądają liście Oj mam ich sporo.
Aniu, taki kraj, ale nie jest źle, tropiki mi zupełnie nie odpowiadają. Ja lubię jesień, u nas ciepło i fajnie, żałuję że nie mam ogrodu pod ręką, ale i tak jestem szczęśliwa że, go mam.
Eda, dzięki za pozdrowinka.
Irenko, miskantom chyba pasi w moim ogrodzie. Rosną jak szalone. Już rośnie trzeci którego wsadziłam w zeszłym roku jesienią, ale się nie załapał na zdjęcie.
eliza3 18:08, 08 paź 2013

EPODLAS napisał(a)

No i trawy, tu widoczne są dwie, niedaleko jest jeszcze trzeci miskant najmłodszy.

Turzyca Silwer Sceptre - u mnie jakoś nie przemarza.

Bożenko, piękne masz trawy, czy miskanty są bardzo ekspansywne? Nie mam wysokich traw, pora to zmienić, ale to dopiero w przyszłym sezonie
EPODLAS 18:54, 08 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Bożenko, piękne masz trawy, czy miskanty są bardzo ekspansywne? Nie mam wysokich traw, pora to zmienić, ale to dopiero w przyszłym sezonie

Elizo, miskanty chińska nie są ekspanywne, ale i tak każdy dostał obwódkę ze starej dachówki. Bardzo rozrasta się i to w błyskawicznym tempie miskant cukrowy. Miałam go krótko, ale jak zobaczyłam co wyprawia wydłubałam go co do joty. Trawy pięknie wypełniają rabaty, no i jesienią są cudne.