Ania jak oceniasz system korzeniowy Ammanogawy, trafiasz na korzenie sadząc coś w pobliżu? I jeszcze jedno pytanie, czy drzewa kolumnowe mają ogólnie mniejszy system korzeniowy? Kupiłam drugą Ammanogawę na przeciwległy bok i rozkminiam jeszcze zakup jarząba Flanrock, podobno chudy i tak do 5 metrów rośnie, nie chcę za blisko domu i ogrodzenia posadzić. Chcę drzewka w ogrodzie, ale boję się sadzić na tym moim małym metrażu.
Pracę będę zmieniać. Głupia byłam myśląc że trafiłam los na loterii. Za małe pieniądze mi płacą a roboty narzucili tyle że czasem weekendy pracowałam. Było fajnie póki siedziałam cicho i robiłam a jak poprosiłam przy nowej umowie o podwyżkę to zamknęli mi drzwi przed nosem.
Ale to mały problem. Będzie dobrze
Tamaryszki mam dwa lata. Prowadzę w formie krzaka. Teraz wyglądają tak
To raczej spore krzaki więc kiedyś będę musiała wsadzić je do gruntu ale na razie dają radę a ja mam czas na jego ukształtowanie. Tnę po kwitnięciu. Już teraz nabiera fajnej formy. Jak je kupiłam miały po dwie gałązki.
Nie zauważyłam by podczas sadzenia roślin obok Amanogaw korzenie mocno się panoszyły.
Co do systemu korzeniowego to jest zasada że jest tak szeroki jak szeroka jest korona drzewa.
U Ciebie kolumnowe to najlepszy wybór. Możesz co nieco zastawić a klimat zrobią.