Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 19:43, 26 maj 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ja na razie mam odwrotne obserwacje własne. Jeśli chodzi o młodzież to na insta jest dużo dziewczyn w bardzo skąpych strojach z dużą ilością nałożonych filtrów promujących taki kanon piękna niedościgniony, że nastolatki mogą wpaść w depresję. Przesycony jest reklamami sponsorowanymi u dużej ilości „influenserów”. W komentarzach dużo hejtu. Osobiście miałam problem z podszywaniem się, a jedyne co Insta zrobił to poprosił mnie jako zgłaszającą o zdjęcie dowodu osobistego by potwierdzić moją tożsamość, a nie zablokował tamtej osoby i to jej nie poprosił. Na TT z automatu są jakieś algorytmy wygrane, że wychwytując kluczowe słowa jest blokada takiego filmiku, nagości są cenzurowane tak samo jak wulgaryzmy. Mniej nasycony jest reklamami i ofertami swoich usług/produktów. Kiedyś gdy jeszcze był limit minutowy na filmik to osoba wrzucająca go maksymalnie starała się streścić przekaz, wygodnie wtedy porady ogrodnicze się oglądało albo jakieś projekty DIY.

Ha, no to powiem Ci że jeszcze dwa lata temu insta też było bez reklam i sponsorowanych kanałów. Było spokojnie dlatego przeszłam z fb na insta. Wtedy na fb było mnóstwo sponsoringu i mnie to irytowało. Teraz na fb każdy prawie post który przewijam nie dotyczy moich znajomych tylko obcych kanałów i reklam. Na insta jest o tyle dobrze że możesz włączyć tylko posty obserwowane i wówczas wszystkie obce kanały przestają być wyświetlane.

Swoją drogą to nie wiem co Ty oglądasz ale ja oglądam tylko ogrody, fotografów i malarzy więc żadne młode dziewczyny w negliżu mi się nie wyświetlają
Algorytmy dopasowują materiały do Twoich zainteresowań

Ty przestań oglądać te nagie kanały
Makao 19:45, 26 maj 2024

JoanNa napisał(a)

Ja się cieszę z deszczu-u nas też od kilku dni burzowo i deszcz wyręczył mnie z podlewania. Wiadomo, lepszy byłby taki leniwy deszcz przez pare godzin w nocy niż ten ulewny, ale nie ma co narzekać

Na razie też się cieszę. U mnie gleba przepuszczalna więc mokro będzie przez tydzień a jeśli będzie teraz mocno wiać (a zwykle po deszczach tak u mnie jest) to ziemia wyschnie w 3 dni
mirkaka 21:03, 26 maj 2024

Makao napisał(a)

W takich sytuacjach człowiek żałuje że nie ma wkopanych w ziemi zbiorników na 10000 l. Tyle deszczu się zmarnowało a w czasie suszy było jak znalazł.

To prawda, ja mam wkopane tylko 3000l i bardzo żałuję że nie zdecydowałam się na 10000l
mirkaka 21:06, 26 maj 2024

Makao napisał(a)
Wiecie że burza przeszła obok

No szok
To anomalia

Słychać kolejną

No i w końcu coś popadało?
U mnie też susza
UrszulaB 21:07, 26 maj 2024

Nadrobilam Twoj watek. Tyyyyyle nowosci! Oryginalna rabata! I swietne wiesci o ukorzenianiu patykow hortensjowych.
Musze za rok sprobowac.A jakie odmiany rozmnozylas?
Gratulacje!!!!

Makao napisał(a)
Patyki hortensji mają się rewelacyjnie. Wyglądają na bardzo zdrowe

W życiu bym nie pomyślała że to się w końcu uda po tych wielu nieudanych próbach.
Za to mogę podziękować Muszelce bo to ona wytłumaczyła co i jak robić i czemu to mi się do tej pory nie udawało
Makao 21:19, 26 maj 2024

mirkaka napisał(a)

No i w końcu coś popadało?
U mnie też susza

Popadało
Zbiorniki pełne
Na jakiś czas starczy
Makao 21:21, 26 maj 2024

UrszulaB napisał(a)
Nadrobilam Twoj watek. Tyyyyyle nowosci! Oryginalna rabata! I swietne wiesci o ukorzenianiu patykow hortensjowych.
Musze za rok sprobowac.A jakie odmiany rozmnozylas?
Gratulacje!!!!

Rok temu Limkę a w tym roku Fraise Melba

Że Ci się chciało tyle przejrzeć ❤️
Alija 21:27, 26 maj 2024

Aniu, w końcu się doczekałaś deszczu, u nas popadało kilka dni temu, a potem już tylko straszyło (jak u Ciebie).
Koło czwartku ma znów popadać.
Makao 21:38, 26 maj 2024

Alija napisał(a)
Aniu, w końcu się doczekałaś deszczu, u nas popadało kilka dni temu, a potem już tylko straszyło (jak u Ciebie).
Koło czwartku ma znów popadać.

Raz w tygodniu deszcz był by idealny
Anda 21:42, 26 maj 2024

Makao napisał(a)

Raz w tygodniu deszcz był by idealny

O tak, dokladnie. U Ciebie nie pada, a u mnie pada codziennie. W ogrodzie nic prawie zrobić nie można.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies