Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

JoanNa 22:11, 04 sie 2024

A mnie te dolewki wody zastanowiły-ile razy można tak dolewać do pełna?czy stężenie nie spadnie? Chemia i fizyka to nie były moje ulubione przedmioty, ale taka myśl mnie naszłą czy po iluś takich dolewkach to nie bedzie słabsze.
Makao 22:22, 04 sie 2024

JoanNa napisał(a)
A mnie te dolewki wody zastanowiły-ile razy można tak dolewać do pełna?czy stężenie nie spadnie? Chemia i fizyka to nie były moje ulubione przedmioty, ale taka myśl mnie naszłą czy po iluś takich dolewkach to nie bedzie słabsze.

Tak będzie słabsze ale Ty będziesz pobierać z tego gara po pół litra na tydzień więc nie dużo. Im bliżej końca sezonu to stężenia nie musi być już tak duże jak na początku sezonu i zapewne o to chodzi
Magara 23:01, 04 sie 2024

Moja sąsiadka dokładnie tak samo (wg sposobu, który w którymś wątku wrzuciłaś ) postępuje z obornikiem - robi, jak to nazywa, "kompocik"
Też mam wiaderko z kompocikiem, tylko o nim zapominam w tym ogrodowym amoku
JoanNa 23:06, 04 sie 2024

Ok, no racja, ma to sens.
Makao 08:28, 05 sie 2024

Magara napisał(a)
Moja sąsiadka dokładnie tak samo (wg sposobu, który w którymś wątku wrzuciłaś ) postępuje z obornikiem - robi, jak to nazywa, "kompocik"
Też mam wiaderko z kompocikiem, tylko o nim zapominam w tym ogrodowym amoku

Dobrze jest spotkać na drodze ludzi po 70tce z doświadczeniem w ogrodnictwie bo oni znają te stare zasady chodowli roślin i to się sprawdza najlepiej.
MagdaLenka 10:41, 05 sie 2024

Makao napisał(a)

Dobrze jest spotkać na drodze ludzi po 70tce z doświadczeniem w ogrodnictwie bo oni znają te stare zasady chodowli roślin i to się sprawdza najlepiej.

To racja. Moja teściowa opowiadała, że jej rodzice nigdy niczym nie pryskali warzyw. Stosowali tylko naturalne nawozy (jak to dawniej na wsi) i wszystko rosło jak należy.
MiluniaB 12:21, 05 sie 2024

Moja droga do ideału - czy ten dopisek jest aktualny?
Kiedy wg. Ciebie będzie idealnie? Jak będzie element wodny, czy nowa szklarnia, czy jeszcze coś innego?

Ania pięknie u Ciebie Rośliny sporych rozmiarów, hortensje piękne, trawy też okazałe, bukiety cudo, a pomidory jak malowane

Ta róża Florentina to nie jest czasami Piano?

Podoba mi się niski dereń. Czy on jest tak nisko obcięty czy to taka odmiana?

I te trawy w donicach na tarasie - wyglądają jak sztuczne - czy one są sztuczne?
Makao 15:45, 05 sie 2024

MiluniaB napisał(a)
Moja droga do ideału - czy ten dopisek jest aktualny?
Kiedy wg. Ciebie będzie idealnie? Jak będzie element wodny, czy nowa szklarnia, czy jeszcze coś innego?

Ania pięknie u Ciebie Rośliny sporych rozmiarów, hortensje piękne, trawy też okazałe, bukiety cudo, a pomidory jak malowane

Ta róża Florentina to nie jest czasami Piano?

Podoba mi się niski dereń. Czy on jest tak nisko obcięty czy to taka odmiana?

I te trawy w donicach na tarasie - wyglądają jak sztuczne - czy one są sztuczne?

Róża Florentina na 100% jest Florentiną (na szczęście)

Trawy na tarasie to prosa Northwind i są jak najbardziej prawdziwe.

Niski dereń - pewnie chodzi o Ivory Halo. To niski dereń.

Kiedy skończę drogę do idealnego ogrodu?
Jak skończę przeróbki i wymiany oraz zawitają w nim blaszane rzeźby.
Makao 15:46, 05 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)

To racja. Moja teściowa opowiadała, że jej rodzice nigdy niczym nie pryskali warzyw. Stosowali tylko naturalne nawozy (jak to dawniej na wsi) i wszystko rosło jak należy.

Dokładnie.
Bez oprysków o cudowania a wszystkiego było pod dostatkiem
MiluniaB 18:57, 05 sie 2024

A czy ten dereń nadaje się do donic?

A trawy bez problemu w donicach przetrwają zimę?