Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 17:46, 22 wrz 2024

Wafel napisał(a)
Fajnie, że się spotkałyście! Pogoda cudowna do ogrodowego spotkania Cortenowe ozdoby wciągają, sama też sobie w tym tygodniu zamówiłam i myślę, że poproszę jeszcze o cortenowy prezent na święta Twoje ozdoby też super.

❤️
Było miło a jak cudowne towarzystwo to i tłumów się nie zauważa
Makao 17:54, 22 wrz 2024

I nasionka dostałam w prezencie od jednego z wystawców
Juzia 18:48, 22 wrz 2024

A gdzie Twoja sukienka i kapelusz?

Chociaż... Ty taka ładna, to i dobrze że się kapeluszem nie zasłoniłaś
Idę oglądać foty
Mary 20:34, 22 wrz 2024

pestka56 napisał(a)

Ja mam posadzone 4 sztuki w gruncie w rowie 100x250 cm, który cały wypełniłam mieszanką torfu kwiaśnego z rodzimą. I uważam, że jest im ciut ciasno po 5 latach, ale nie mam innego miejsca dla nich, więc tnę.
Co sezon zakwaszam podlewając rozpuszczonymi w wodzie siarczanami (amonu, potasu i magnezu). Tak samo podlewam rhododendrony, azalie i pierisa.
Można by siarkę mieszać z gruntem, ale ona strasznie powoli działa, bo wolno się rozpuszcza.

Jest siarka w formie żelu.
Rodzima ziemia, liście dębowe, drobna kora, siarka - to wystarczy.
nicol21 20:58, 22 wrz 2024

Oooohhh jak miło, że się spotkałyście u Danusi!
isuper spotkanie.
i magiczny ogród Danusi. Może w przyszłym roku uda mi sie go zobaczyć po raz 3ci..... oby!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MagdaLenka 21:02, 22 wrz 2024

Aniu, bardzo miło było zobaczyć Cię ponownie.
Po tym, jak powiedziałaś ile drzew masz w ogrodzie, to kombinuję, żeby u siebie dosadzić. Już mam wstępnie wybrane miejsca na świdośliwę, magnolię, platana Alphen's Globe i ambrowca. Pewnie na tym się nie skończy.
Patrycja_KG_Lu 21:24, 22 wrz 2024

Makao napisał(a)
Dziewczyny z Ogrodowiska pozdrawiają

Nawet się nie zorientowałam kiedy cyknęłaś fotkę Jeszcze raz dziękuję za przywiezione roślinki i nasionka papryki o ciekawie brzmiącej nazwie Black Scorpion Tounge. Mam nadzieję, że Gargamel Ci posmakuje. To ten w lewym dolnym rogu.

Podobnie jak Magdę, nasza rozmowa natchnęła mnie na większość ilość drzew w ogrodzie.
Makao 21:29, 22 wrz 2024

Juzia napisał(a)
A gdzie Twoja sukienka i kapelusz?

Chociaż... Ty taka ładna, to i dobrze że się kapeluszem nie zasłoniłaś
Idę oglądać foty

Zapomniałem żeby kapelusz wziąć. Ja skupiłam się żeby hortensji nie zapomnieć dla Pati i o kilku drobiazgach zapomniałam
Makao 21:31, 22 wrz 2024

nicol21 napisał(a)
Oooohhh jak miło, że się spotkałyście u Danusi!
isuper spotkanie.
i magiczny ogród Danusi. Może w przyszłym roku uda mi sie go zobaczyć po raz 3ci..... oby!!!

Stwierdziłyśmy z Kasią że w maju musimy zobaczyć ten ogród.
Makao 21:34, 22 wrz 2024

MagdaLenka napisał(a)
Aniu, bardzo miło było zobaczyć Cię ponownie.
Po tym, jak powiedziałaś ile drzew masz w ogrodzie, to kombinuję, żeby u siebie dosadzić. Już mam wstępnie wybrane miejsca na świdośliwę, magnolię, platana Alphen's Globe i ambrowca. Pewnie na tym się nie skończy.

To dobrze że kombinujesz.
Póki jeszcze masz świeży ogród to sądź drzewa bo warto. Dają cień a teraz to luksus, chronią od wiatrów i robią klimat.
A one potrzebują czasu by osiągnąć wystarczające rozmiary więc sądź drzewa

Ps. Fotka celowa aby zachować Waszą anonimowość i nie naruszyć Waszej prywatności