Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Polon 21:34, 16 lis 2024

No u Ciebie to nudy nie ma
SUPER
Czyli stanęło na wersji de lux
Basieksp 21:53, 16 lis 2024

Widać, że fajnie przerobiony ten obornik pierwsze moje wrażenie, co to jest, taka ziemia ?
Makao 21:56, 16 lis 2024

Polon napisał(a)
No u Ciebie to nudy nie ma
SUPER
Czyli stanęło na wersji de lux

No powiedzmy
De lux to by było gdyby poliwęglan był 6mm a jest 4mm.

W tym modelu wymiana w przyszłości na 6mm nie będzie problemem ale wg szefa Evexu „jeśli hodowlę w szklarni zaczyna się od marca czy kwietnia to 4mm wystarcza. 6mm poliwęglan przeznaczony jest dla osób które zaczynają przenosić wysiewy do szklarni w styczniu”.
Makao 21:57, 16 lis 2024

Basieksp napisał(a)
Widać, że fajnie przerobiony ten obornik pierwsze moje wrażenie, co to jest, taka ziemia ?

Hehe, czarniusieńki, nie?
Kordina 22:48, 16 lis 2024

Aniu, ale fajnie, gratuluję
No to czekamy na zdjęcia zrób transport też jak wygląda.
Magara 22:55, 16 lis 2024

Ania - gratulacje wielkie Ulgę Twoją w pełni rozumiem

I trochę Ci zazdroszczę, że już zaraz będziesz mieć temat ogarnięty Ja jeszcze trochę poczekam
anpi 22:57, 16 lis 2024

Aniu, widzę że profesjonalnie podeszłaś do tematu warzywniaka! I mężaty stanął na wysokości zadań!!! Życzę powodzenia- czyli udanych zbiorów w sezonie! Nie ma co się bać i przejmować nawet jeśli jakieś niepowodzenia będą. I tak każdy sezon przynosi inne niespodzianki Wg. mnie dużo zależy od pogody! Odpowiedniego nawodnienia!
Fajnie, że w końcu decyzja podjęta ze szklarnią! Wiem jaka to radocha, mimo, że u mnie stanęło na tunelu( czyli nie do końca marzenie spełnione)!
Makao 23:19, 16 lis 2024

anpi napisał(a)
Aniu, widzę że profesjonalnie podeszłaś do tematu warzywniaka! I mężaty stanął na wysokości zadań!!! Życzę powodzenia- czyli udanych zbiorów w sezonie! Nie ma co się bać i przejmować nawet jeśli jakieś niepowodzenia będą. I tak każdy sezon przynosi inne niespodzianki Wg. mnie dużo zależy od pogody! Odpowiedniego nawodnienia!
Fajnie, że w końcu decyzja podjęta ze szklarnią! Wiem jaka to radocha, mimo, że u mnie stanęło na tunelu( czyli nie do końca marzenie spełnione)!

Mimo że się obawiam to nie mogę się doczekać. Kupiłam grubą agrowłókninę żeby chronić rośliny przed przymrozkami. Ponoć jeszcze dobrze mieć wełniany kocyk w pogotowiu.

Co do szklarni to uwierz mi też miałam wziąć już tunel. Z Evexu bo są bardzo solidne ale napatoczyła się na PTF i tam znalazłam rozwiązanie. Nie taka ładna jak będzie miała Magara (jej szklarnia to mój ideał ale rozmiary nie pasowały) ale ma ciekawy kształt i też powinno pasować.
Makao 23:27, 16 lis 2024

Magara napisał(a)
Ania - gratulacje wielkie Ulgę Twoją w pełni rozumiem

I trochę Ci zazdroszczę, że już zaraz będziesz mieć temat ogarnięty Ja jeszcze trochę poczekam

Twoja szklarnia to ideał. Cudna jest. 1 metra terenu mi zabrakło żeby taką kupić.
Cieszy mnie że ta moja jest dostępna od ręki. Zdążymy przed zimą ją postawić. Na razie pogoda bez śniegu u nas i na plusie.
W przyszły weekend mężaty weźmie się za fundament
Makao 23:30, 16 lis 2024

Kordina napisał(a)
Aniu, ale fajnie, gratuluję
No to czekamy na zdjęcia zrób transport też jak wygląda.

Dzięki
Zdjęcia będą