Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Zana 16:23, 17 lis 2024

Makao napisał(a)

Ale wiesz że teraz są takie magiczne siłowniki do drzwi i okien szklarniowych dzięki którym okno otwiera się samo w miarę wzrostu temperatury w środku i zamykają gdy się schładza.

No absolutnie nie wiedziałam o takim cudownym rozwiązaniu. Coś niesamowitego No cóż... Temat do dalszego rozważenia. Mam jeszcze miejsce ze słoneczną plamą za małym domkiem, może tam bym malutką szklarenkę wcisnęła. Ale to na pewno nie w przyszłym sezonie, muszę poobserwować czy na pewno tego słońca byłoby tam wystarczająco. Przypuszczam, że w drugiej połowie lata, gdy słońce schodzi niżej to może być kicha.
Patrycja_KG_Lu 17:42, 17 lis 2024

Zana napisał(a)

No to dla mnie absolutnie nowość Ale, że kurniki takie zautomatyzowane, no super to jest
Ja u Ciebie podglądam po cichu podziwiając Twoje warzywne wyczyny uprawowe, ale nie za bardzo mam coś do powiedzenia w tym obszarze to się nie odzywam

To miłe, dzięki. W sumie więcej ostatnio tych warzywnych postów było niż ozdobnych, bo dane rabaty były już rozrysowane i są w trakcie realizacji, a ta się ciągnie od kilku miesięcy, pomału, sukcesywnie. Po głowie chodzi mi kolejne planowanie, tym razem wąskiego, cienistego paska przy pergoli, ale zanim poproszę o rady to muszę to sama w głowie poukładać.
Juzia 17:49, 17 lis 2024

Makao napisał(a)

Dla Ciebie za małe a dla mnie za duże
Jak potrzebujesz dużej i solidnej to polecam te co Kasia in ma Evex

Mniejsze te co my kupiliśmy to z tej strony PTF

Evexa już patrzyłam!
Ale lubię mieć wybór
Dzięki!

I mam dla Ciebie niespodziankę u mnie
Zapraszam
Juzia 17:51, 17 lis 2024

Zana napisał(a)

No absolutnie nie wiedziałam o takim cudownym rozwiązaniu. Coś niesamowitego No cóż... Temat do dalszego rozważenia. Mam jeszcze miejsce ze słoneczną plamą za małym domkiem, może tam bym malutką szklarenkę wcisnęła. Ale to na pewno nie w przyszłym sezonie, muszę poobserwować czy na pewno tego słońca byłoby tam wystarczająco. Przypuszczam, że w drugiej połowie lata, gdy słońce schodzi niżej to może być kicha.

U mnie też mało słońca.
Ale może to wcale nie tak źle? Nie trzeba będzie cieniować i mocno wietrzyć
Tak się pocieszam
Zana 20:34, 17 lis 2024

Juzia napisał(a)

U mnie też mało słońca.
Ale może to wcale nie tak źle? Nie trzeba będzie cieniować i mocno wietrzyć
Tak się pocieszam

Ja tak samo pomyślałam
Ale że u Ciebie mało słońca to aż trudno uwierzyć
ElzbietaFranka 20:47, 17 lis 2024

Makao napisał(a)
A ja dopiero teraz nawiązałam taką znajomość
Obornik raczej bydlęcy (nawet nie pytałam).
Jestem happy bo dostęp nie ograniczony. Nawet nie muszę się pytać tylko mogę przyjeżdżać jak mi pasuje.
To nie do wiary że tak może gówno cieszyć ale to jest dokładnie tak jak u April i tym jej prezentem . Najlepszy prezent ever

Bydlęcy nie śmierdzi, świński bardzo śmierdzi. W końskim to widac "bułeczki".
U mnie pełno koni wszędzie, ale nie mam przywozu. Mogę pakować do worka, ale eM powiedział, że nie przewiezie mam się bujać.
Więc jak trzeba to kupuje granulat no i kompostu mam dużo.
Na ziemię nie mogę narzekać.
Robię różne gnojówki i wlewam na kompost nawet zimą.

Podobają mi się te rabatki betonowe może i ja bym takie zrobiła. Zawsze to trwała budowla.
Czy na dół rabatek dawałaś siatkę przeciw kretom.
Pędzisz z wątkiem, tyle się dzieje, że je tego nie obejmuje.
Pozdrawiam Aniu
Makao 20:56, 17 lis 2024

Ten nie śmierdzi więc wychodzi na to że bydlęcy.

Nie dawaliśmy siatki na krety. Miałam w foliaku ale usunęliśmy bo ciężko się kopało. Największymi szkodnikami są nornice a je skutecznie wszystkie wyłapały moje kotki. Kret kopie w południowej części ogrodu na rabatach. Dalej się nie zapuszcza.
Juzia 21:27, 17 lis 2024

Zana napisał(a)

Ja tak samo pomyślałam
Ale że u Ciebie mało słońca to aż trudno uwierzyć

Drzewa wysokie zasłaniają
Latem ok...ale wiosną i jesienią już może nie być ciekawie
Basieksp 21:42, 17 lis 2024

My mamy takie siłowniki na okienkach w tunelu. U nas się sprawdzają, zwłaszcza, jak jesteśmy w pracy i nie ma komu pilnować temperatury w tunelu.
Magara 23:16, 17 lis 2024

Makao napisał(a)

A który wymiar Ty wzięłaś? Domyślam się że z tych z podwójnymi drzwiami 244x437 czy 244x509? One mają poliwęglan 6mm. Te mniejszy już 4mm.

Ania, wzięłam tą mniejszą. Na większą miejsca brak. A i tak u mnie fundament do przeróbki po foliaku, będzie się działo, mam nadzieję, że do maja zdążymy
Podwójnych drzwi tam niestety nie ma Są jedne ale za to okna cztery w dachu. Domówiłam automatyczne otwieranie. Mam nadzieję, że będzie ok. U mnie miejsce nie jest w pełnym słońcu cały dzień Trochę drzewa cieniują. Sama się zastanawiam czy to plus czy minus