Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 13:49, 04 lut 2025

Gdyby nie ta ilość chwastów to bardziej bym się cieszyła
Te chwasty mnie przerażają
TAR 15:58, 04 lut 2025

Mnie nigdy chwasty nie przerazaly, sa to trudno, okazyjnie usuwam. Ale staram sie zagluszac je iloscia nasadzen i zadarniajacymi. Kupilam dzis 2 kastry budowlane i nasionka rzodkiewki i pietruszki. Bede wysiewac w marcu.
Makao 17:12, 04 lut 2025

Czyli widzę masz spore plany wysiewów. I pomidorki, i rzodkiewki. Ruszasz z własnymi warzywkami. Super
Makao 17:46, 04 lut 2025

Kupiłam czujnik temperatury do szklarni. Muszę wiedzieć jak temperatura tam się kształtuje bo kapusty pekińskie i pak choi chcę już tam wysadzić.
Niestety nie zauważyłam że musi być podłączony pod prąd i musiałam do szklarni kabel podciągnąć. Szkoda bo liczyłam na większą mobilność. No nic, działa więc sprawdzę tą temperaturę
TAR 18:43, 04 lut 2025

Makao napisał(a)
Czyli widzę masz spore plany wysiewów. I pomidorki, i rzodkiewki. Ruszasz z własnymi warzywkami. Super

Mialam w poprzednim ogrodzie warzywnik skrzyniowy. Rosly tam dobrze fasolki szparagowe, buraczki i jednego roku pomidory i ogorki. Jedna skrzynia z samymi ziolami i rzodkiewka, 2 skrzynki z truskawkami. W warzywniaku tylko to co chetnie zjadamy. Ogorki musialam oddawac bo mialam nadprodukcje. Fasolke, to co nie bylo zjedzone na biezaco, mrozilam na zime. Podobnie truskawki. Buraczki szly na przetwory i do biezacego grilowania.
W obecnym ogrodzie skrzynie planuje w nastepnym roku. Jak bede wymieniac sadzonki z truskawkami. To jest jedyne miejsce nadajace sie pod uprawy. Teraz posilkowac sie bede kastrami i donicami.
sylwia_slomc... 18:53, 04 lut 2025

Czyżby już wiosna tak jak u nas? Przebiśniegi w donicy wcześniej bo ziemia się łatwiej i szybciej nagrzewa.
Makao 18:53, 04 lut 2025

TAR napisał(a)

Mialam w poprzednim ogrodzie warzywnik skrzyniowy. Rosly tam dobrze fasolki szparagowe, buraczki i jednego roku pomidory i ogorki. Jedna skrzynia z samymi ziolami i rzodkiewka, 2 skrzynki z truskawkami. W warzywniaku tylko to co chetnie zjadamy. Ogorki musialam oddawac bo mialam nadprodukcje. Fasolke, to co nie bylo zjedzone na biezaco, mrozilam na zime. Podobnie truskawki. Buraczki szly na przetwory i do biezacego grilowania.
W obecnym ogrodzie skrzynie planuje w nastepnym roku. Jak bede wymieniac sadzonki z truskawkami. To jest jedyne miejsce nadajace sie pod uprawy. Teraz posilkowac sie bede kastrami i donicami.

No to nie jesteś taką pierwiastką w uprawie warzyw. Myślałam że dopiero zaczynasz swoją przygodę.
Skoro więc powracasz do tego to znaczy że Ci się podobało bo sukcesy to widzę spore miałaś.
Makao 18:57, 04 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czyżby już wiosna tak jak u nas? Przebiśniegi w donicy wcześniej bo ziemia się łatwiej i szybciej nagrzewa.

A ja myślałam że właśnie w donicy bardziej się wychładza ale może masz o racje. Szybko się wychładza ale też i szybciej nagrzewa

U nas przymrozki nocne -8 w przyszłym tygodniu. Potem ocieplenie.
ewsyg 20:07, 04 lut 2025

Aniu, zdrówka życzę, bo ono najważniejsze. Wiosna u Ciebie rusza. Imponujące masz już siewki,zwłaszcza pelargonia. Ciekawe kiedy zakwitnią. Ja w tym roku sieję same kwiatki na tą nową rabatę.
Makao 08:02, 05 lut 2025

ewsyg napisał(a)
Aniu, zdrówka życzę, bo ono najważniejsze. Wiosna u Ciebie rusza. Imponujące masz już siewki,zwłaszcza pelargonia. Ciekawe kiedy zakwitnią. Ja w tym roku sieję same kwiatki na tą nową rabatę.

Dzięki kochana. Ja już prawie zdrowa więc tylko odzyskam siły i ruszam dalej z pracami

Pelargonie niby mają kwitnąć w tym sezonie. Zobaczymy