Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

April 13:49, 03 mar 2025

Makao napisał(a)

To zbieraj dla mnie a ja raz do roku przyjadę i zabiorę wszystko

To będą czekać
Makao 15:15, 03 mar 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Piękne rozsady. Sporo Ci tego wyszło rzeczywiście. Ja też domówiłam doniczek, ale takich 9x9x12 cm (0,8 litra) i jedną wielodoniczkę na rozsady. Przyszły porządne i na kila lat wystarczą. Zaczęłam liczyć ile doniczek i tac zmieszczę na regale z doświetleniem i już wiem, że mam za dużo papryk posianych.

Mi brakuje dwóch papryk czerwonych. Muszę dosiać.
Codziennie kombinuję miejscówkę dla tych swoich rozsad. Nie mam takich wysokich okien od ziemi do sufitu ale dużo małych. W jadalni mam trzy spore okna u to jest najlepsze pomieszczenie bo od wschodu. Ale stół na środku stoi i nie mogę nic z nim zrobić dlatego ustawiam na nim i doświetlam żarówkami.

Regał z 3 półkami stoi u syna od południa przy drzwiach balkonowych

W obu tych pomieszczeniach jednak za ciepło jest. Nagrzewają się od słońca i nie wiem czy nie zaczną się wyciągać

Myślę jeszcze nad sypialnią bo balkon od zachodu i tam mamy najchłodniej.

Zastanawiałam się nad tymi 9x9 ale na razie kupiłam te mniejsze. Później dokupię w razie czego
Makao 15:18, 03 mar 2025

TAR napisał(a)
Hehe ja medytuje w ogrodzie z sekatorem lub sadzac i pieląc. No jeszcze troche sie napawam wszystkim. To dopiero medytacja

To ja tak nie mogę. Moje myśli za bardzo uciekają w planowania gdy coś robię.
Ja żeby się wyciszyć i medytować to muszę mieć ciemno lub zamknięte oczy i słucham wtedy takiej specjalnej muzyki która mnie uspokaja
Makao 15:21, 03 mar 2025

April napisał(a)

To będą czekać

Super
TAR 15:45, 03 mar 2025

Makao napisał(a)

To ja tak nie mogę. Moje myśli za bardzo uciekają w planowania gdy coś robię.
Ja żeby się wyciszyć i medytować to muszę mieć ciemno lub zamknięte oczy i słucham wtedy takiej specjalnej muzyki która mnie uspokaja

W takich sytuacjach po ciemku to dopiero mi mysli lataja, muzyke generalnie lubie tylko podczas jazdy samochodem. W innych okolicznosciach mnie irytuje. Ciezko mi czasem u fryzjera czy kosmetyczki, bo wole cisze a tam zawsze cos w tle leci.
Za to w ogrodzie, w lesie, na kajakach, nad jeziorem potrafie sie wyciszyc idealnie. Dobrze mi tez to idzie przy pielegnacji bialasow. One lubia czesanko i mizianko a ja lubie to robic.
Makao 16:51, 03 mar 2025

TAR napisał(a)

W takich sytuacjach po ciemku to dopiero mi mysli lataja, muzyke generalnie lubie tylko podczas jazdy samochodem. W innych okolicznosciach mnie irytuje. Ciezko mi czasem u fryzjera czy kosmetyczki, bo wole cisze a tam zawsze cos w tle leci.
Za to w ogrodzie, w lesie, na kajakach, nad jeziorem potrafie sie wyciszyc idealnie. Dobrze mi tez to idzie przy pielegnacji bialasow. One lubia czesanko i mizianko a ja lubie to robic.

To tylko pokazuje jak jesteśmy różni

Ja zupełnie odwrotnie.

Wyciszam się tylko jak nic nie robię i tylko leżę. Dźwięk ooommmm pomaga ale dziwnie się wtedy czuję jeśli ktoś jest w domu.

Słuchawki na uszach z muzyką najchętniej bym cały czas nosiła by myśli przestały mi biegać po głowie
TAR 19:01, 03 mar 2025

I dobrze, jakby wszyscy byli tacy sami byloby nudno
Kordina 19:21, 03 mar 2025

A ja jeszcze inaczej, umiem się wyciszać i przy muzyce medytacyjnej i jak coś robię, prasuje, sprzątam czy maluję, to jest takie słynne "bycie w tu i teraz"
Makao 19:25, 03 mar 2025

TAR napisał(a)
I dobrze, jakby wszyscy byli tacy sami byloby nudno

Nudno?
Bez różnic zdań to po prostu spokojniej. Bez kłótni, zwad i sprzeczek. Wyobraź sobie że Twoi sąsiedzi myślą tak jak Ty i podzielają Twoje poglądy. Nie imprezowali by do rana bo wiedzieli by że tak nie wypada. Miałabyś spokój i z uśmiechem byś na nich patrzyła.
Super by było
Makao 19:32, 03 mar 2025

Kordina napisał(a)
A ja jeszcze inaczej, umiem się wyciszać i przy muzyce medytacyjnej i jak coś robię, prasuje, sprzątam czy maluję, to jest takie słynne "bycie w tu i teraz"

Tak, właśnie bycie tu o teraz. Wszyscy teraz o tym mówią. Świat taki zabiegany, może i dobrze że medytacja jest w modzie.