Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Juzia 08:57, 03 mar 2025

Pięknie działasz!
TAR 09:00, 03 mar 2025

Moja mama odszczepia sadzonki pelargonii, zawsze jej wychodza. Ja nawet sie nie sile ani siac ani uszczykiwac. Mam dwie lewe

Tez sie napaliłam na arbuzy jak szczerbaty na suchary. Zapewne sie nie udadza

Ale z dobrych wiesci. W natepna wiosne byc moze bede miec szklarenke i zewnetrzne 2 skrzynie. Szklarenka stanie w miejscu gdzie teraz rosna truskawki. Najbardziej słoneczne miejsce w moim ogrodzie. A z boku beda 2 skrzynki na truskawki. Zastanawiam sie nad wielkoscia szklarni. W srodku chce wstawic skrzynki z nadstawek paletowych, moja ziemia jest tak tragiczna, ze nic by tam nie urosło.
W tym roku sprobuje w donicach uhodowac pomidory, mam jeszcze truskawki, winogrona, sprobuje z arbuzami. Jak to nie wyjdzie to z drugiej strony po co mi szklarnia?
Zawsze ładnie u mnie rosły ogorki, rzodkiewka, fasolka szparagowa, buraki, szczypior i cebula. Nawet bylo troche marchewki.
April 10:31, 03 mar 2025

Makao napisał(a)
Dotarły tace i doniczki 7x7 do pikowania.

szkoda że wcześniej nie dałaś znać, bo ja masę takich mam i wyrzucam.

Ale masz produkcję, to już nie amatorszczyzna tylko cała fabryka
DariaB 11:45, 03 mar 2025

Podziwiam Cię za tyle wysiewów, ja nie mam miejsca, ani szklarni i chyba też cierpliwości ale może z czasem mi się odmieni Masaże są super, sama się nimi posiłkuję, rozciąganie też dobrze robi, mata super poprawia krążenie i ukrwienie. Codziennie na siłowni? Co ja robię nie tak, że moja doba jest za krótka
Patrycja_KG_Lu 12:16, 03 mar 2025

Piękne rozsady. Sporo Ci tego wyszło rzeczywiście. Ja też domówiłam doniczek, ale takich 9x9x12 cm (0,8 litra) i jedną wielodoniczkę na rozsady. Przyszły porządne i na kila lat wystarczą. Zaczęłam liczyć ile doniczek i tac zmieszczę na regale z doświetleniem i już wiem, że mam za dużo papryk posianych.
Makao 13:31, 03 mar 2025

TAR napisał(a)
Moja mama odszczepia sadzonki pelargonii, zawsze jej wychodza. Ja nawet sie nie sile ani siac ani uszczykiwac. Mam dwie lewe

Tez sie napaliłam na arbuzy jak szczerbaty na suchary. Zapewne sie nie udadza

Ale z dobrych wiesci. W natepna wiosne byc moze bede miec szklarenke i zewnetrzne 2 skrzynie. Szklarenka stanie w misjscu gdzie teraz rosna truskawki. Najbardziej słoneczne miejsce w moim ogrodzie. A z boku beda 2 skrzynki na truskawki. Zastanawiam sie nad wielkoscia szklarni. W srodku chce wstawic skrzynki z nadstawek paletowych, moja ziemia jest tak tragiczna, ze nic by tam nie urosło.
W tym roku sprobuje w donicach uhodowac pomidory, mam jeszcze truskawki, winogrona, sprobuje z arbuzami. Jak to nie wyjdzie to z drugiej strony po co mi szklarnia?
Zawsze łądnie u mnie rosły ogorki, rzodkiewka, fasolka szparagowa, buraki, szczypior i cebula. Nawet bylo troche marchewki.

Super wiadomość ale fakt ja też na początku miałam tani foliak żeby sprawdzić czy się udadzą uprawy. Teraz jak wiem że dobrze mi ten temat wychodzi to zainwestowałam w szklarnię. Szkoda kasy jeśli nie masz pewności.
Próbuj i nie poddawaj się.
Tak trzymaj
Makao 13:31, 03 mar 2025

Juzia napisał(a)
Pięknie działasz!

Dzięki
Ja też jestem w szoku
Makao 13:32, 03 mar 2025

April napisał(a)

szkoda że wcześniej nie dałaś znać, bo ja masę takich mam i wyrzucam.

Ale masz produkcję, to już nie amatorszczyzna tylko cała fabryka

To zbieraj dla mnie a ja raz do roku przyjadę i zabiorę wszystko
Makao 13:35, 03 mar 2025

DariaB napisał(a)
Podziwiam Cię za tyle wysiewów, ja nie mam miejsca, ani szklarni i chyba też cierpliwości ale może z czasem mi się odmieni Masaże są super, sama się nimi posiłkuję, rozciąganie też dobrze robi, mata super poprawia krążenie i ukrwienie. Codziennie na siłowni? Co ja robię nie tak, że moja doba jest za krótka

Moja doba też jest za krótka. Nie mam pojęcia jak to się dzieje ale na te treningi musiałam znaleźć czas bo wszyscy lekarze każą mi znaleźć czas dla siebie na medytacje lub spacer. Wolę poćwiczyć.
TAR 13:47, 03 mar 2025

Hehe ja medytuje w ogrodzie z sekatorem lub sadzac i pieląc. No jeszcze troche sie napawam wszystkim. To dopiero medytacja