Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 15:01, 24 maj 2025

Gosialuk napisał(a)
Anie też trzymam kciuki. I słuchaj koleżanek, bo dobrze radzą. Płakać nie ma co.

Będę pić jak tak
Alija 15:52, 24 maj 2025

Makao napisał(a)

Będę pić jak tak

Aniu, na zdrowie. Trzymam kciuki za wszystkie plany, będzie dobrze, więcej wiary we własne siły.
Makao 17:57, 24 maj 2025

Wiara jest ale los lubi płatać figle i jest przewrotny a na to moja wiara w siebie nic nie poradzi. Tu jeszcze dużo szczęścia jest potrzebne
Za kciuki dziękuję❤️ każde się przydadzą
LIDKA 18:10, 24 maj 2025

Makao napisał(a)

3 lata. Licencjat tylko robię. No chyba że dobrze pójdzie i zachce mi się jeszcze dwa lata zaocznie. Póki co jeszcze się nie dostałam i nie wiem jak będzie mi szła nauka anatomii

Nie wyprowadzamy się na wieś. Będzie tworzony ogród wiejski z ulami i łąką kwietną oraz mini lasek.

Jak zniesiesz prosektorium? To będa jedne z pierwszych zajęć.
A kolejne to mycie chorych leżących na praktykach w szpitalu.

Kciuki bede trzymać. Żebyś sie dostała.
Makao 18:18, 24 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Jak zniesiesz prosektorium? To będa jedne z pierwszych zajęć.
A kolejne to mycie chorych leżących na praktykach w szpitalu.

Kciuki bede trzymać. Żebyś sie dostała.

Prosektorium to nie na tym kierunku. Nic takiego przynajmniej w programie nie mają.

Na wszystko jestem gotowa. Tą decyzję analizowałam ponad rok
LIDKA 18:24, 24 maj 2025

Makao napisał(a)

Prosektorium to nie na tym kierunku. Nic takiego przynajmniej w programie nie mają.

Na wszystko jestem gotowa. Tą decyzję analizowałam ponad rok

Na położnictwie jest to i tu będzie. A na praktykach na oddziale chirurgii studentki pielegniarstwa pierwszego roku w szpitalu klinicznym robiły prace których sie nie chciało doświadczonym pielęgniarkom.
Dwa razy po osiem dni leżałam i obserwowałam.
Makao 21:59, 24 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Na położnictwie jest to i tu będzie. A na praktykach na oddziale chirurgii studentki pielegniarstwa pierwszego roku w szpitalu klinicznym robiły prace których sie nie chciało doświadczonym pielęgniarkom.
Dwa razy po osiem dni leżałam i obserwowałam.

No cóż, taki live
Leniwi ludzie są w każdym zawodzie
Magara 22:44, 24 maj 2025

antracyt napisał(a)
Ja co roku robię tak, jak Magara napisałaś. Sądzę po drugie liście.
Moim zdaniem obie metody są dobre. Pomidory szybko puszczają nowe korzenie wzdłuż łodygi.

O, super info
Od marca się tak cackam z tymi pomidorami, że wizja połamania sadzonek przy sadzeniu mnie przeraża
Wyszło mi jakoś tak, że mam na styk. Zakładałam, że posadzę "rzadziej" ale jak zobaczyłam ile mam miejsca to wyszło, że jednak będzie "gęściej". Zobaczę jak się te gęstsze nasadzenia sprawdzą. Jak będzie ok, to w przyszłym roku zrobię więcej sadzonek i wtedy ewentualnie będę eksperymentować z płaskim sadzeniem
ajka 23:06, 24 maj 2025

antracyt napisał(a)
Ja co roku robię tak, jak Magara napisałaś. Sądzę po drugie liście.
Moim zdaniem obie metody są dobre. Pomidory szybko puszczają nowe korzenie wzdłuż łodygi.

Ja też ! Ten pomysł poddała nam kiedyś babeczka, od której kupujemy pomidory.

Ania, trzymam kciuki za twoje studia i za dom na wsi. Pielęgniarstwo to ciężki zawód, ale jeśli czujesz ku temu predyspozycje to na pewno warto.
anabuko1 08:35, 25 maj 2025

Makao napisał(a)

Na pielęgniarstwo. Dość oblegany kierunek bo teraz to i kosmetyczka wstrzykująca botoks też musi taki kierunek mieć. Chciałabym zajmować się starszymi osobami. Bardzo ich polubiłam po pracy w Centrum Aktywnego Seniora.

Jak już akt notarialny zostanie przygotowany i podpisany to chyba się rozryczę a potem upiję
Aniu, trzymam kciuki i ja za te twoje wszystkie sprawy.