Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Magara 22:49, 30 maj 2025

Ania, to trzymam kciuki żeby jak najmniej nerwowo było do samego finiszu
O jakich zrzeczeniach piszesz - nie mam pojęcia. Zakładam, że stan prawny dobrze sprawdziliście.
Margo2 23:55, 30 maj 2025

Ania, dawno mnie nie było, a tu takie zmiany.
Trzymam kciuki za studia. Kierunek fajny, bardzo przyszłościowy.
Widzę, że nie wytrzymałaś z tymi irysami
W sumie nie dziwię się. Tez je uwielbiam
I u mnie tak jak u Magarka w tym roku połowa nie zakwitnie.
W sumie warunki mają ok. Korzenie na wierzchu, słoneczko na nie świeci, zbyt dużo wody raczej nie mają, a nie kwitną.
Zobaczymy w przyszłym roku
Makao 03:59, 31 maj 2025

Magara napisał(a)
Ania, to trzymam kciuki żeby jak najmniej nerwowo było do samego finiszu
O jakich zrzeczeniach piszesz - nie mam pojęcia. Zakładam, że stan prawny dobrze sprawdziliście.

Pierdykłam się. Nie zrzeczenie a zaświadczenie. Z gminy o planie zagospodarowania. Nie ma pracownika w tej chwili i dostaniemy je jak wróci a wróci nie wiadomo kiedy.
Mamy na tapecie akurat dwie sprawy notarialne bo mama przekazuje mieszkanie wnukowi i tam potrzebne są zrzeczenia nasze, i poplątały mi się te sprawy w odpowiedzi dla Ciebie.
Makao 04:01, 31 maj 2025

Margo2 napisał(a)
Ania, dawno mnie nie było, a tu takie zmiany.
Trzymam kciuki za studia. Kierunek fajny, bardzo przyszłościowy.
Widzę, że nie wytrzymałaś z tymi irysami
W sumie nie dziwię się. Tez je uwielbiam
I u mnie tak jak u Magarka w tym roku połowa nie zakwitnie.
W sumie warunki mają ok. Korzenie na wierzchu, słoneczko na nie świeci, zbyt dużo wody raczej nie mają, a nie kwitną.
Zobaczymy w przyszłym roku

Kiedyś miałam irysy Variegata. Cudne są bo mają prawie białe liście i ciemno fioletowe kwiaty. Kwitły 3 sezony i zanikły nie wiadomo czemu. Teraz znowu są w ogrodniczym i mnie kuszą
Kasya 06:12, 31 maj 2025

Ja u irysow lubie tylko kwiaty
Liscie bajlepiej czyms a zakryc
Mam zwyklaki
Dopiero wypuscily pąki a juz myslalam ze nie zakwitna
Makao 08:26, 31 maj 2025

U mnie liście irysów wyglądają dobrze cały sezon. Dopiero po zimie muszę je trochę przyciąć.
Polon 09:48, 31 maj 2025

Ania, a jakie masz irysy? U mnie brudkowe, liście w lecie już nie do pokazywania.
Makao 10:23, 31 maj 2025

Moje też bródkowe. Najwyraźniej u mnie to zasługa tego że mają na prawdę sucho w nogach. Te najlepiej rosnące siedzą w żwirze przy kostce brukowej.
Makao 10:28, 31 maj 2025

Orlaja mi kwitnie .
Jak ja się cieszę że ją ściągnęłam do siebie. Dzięki Gosia Margo. Wiele sadzonek zaprzepaściłam bo wysiałam a potem teren przekopałam z obornikiem. No nic. Teraz będę mieć swoje nasiona

I mak od Gosi wypatrzyłam. Mam też mniejsze siewki na innych rabatach. Ten największy

A mam pytanie co to?

Czy to może być ta marchew co u Gosi Margo rośnie? Chyba też dostałam od niej nasiona ale o tym zapomniałam i wiele sporych sadzonek już wyrwałam. Teraz zaczęłam się zastanawiać
Polon 10:39, 31 maj 2025

To ciekawe z tymi irysami. Moje w sumie też mają dosyć sucho. Nk cóż, są i tak do przesadzenia, może nowe miejsce lepiej im podpasuje.

A z siewkami to zawsze mnie zastanawia skąd wiadomo, czy to małe coś co się pokazuje to chwast czy kwiatek .