Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Agatorek 22:57, 23 lip 2025

Makao napisał(a)
Mogę poinformować że 06.08 podpisujemy akt notarialny na tą działkę na wsi. Ważny dla nas dzień bo obchodzimy tego dnia 20tą rocznicę ślubu. Mega prezent dostaniemy

Super, gratulacje
Z obu powodów ❤️

Fajnie też wygląda blaszak po malowaniu, chociaż muszę przyznać, że ten „zardzewiały” kolor też nie wyglądał źle .
Kordina 00:33, 24 lip 2025

Aniu gratulacje podwójne a jakieś zdjęcia nowinki wrzuć
Patrycja_KG_Lu 11:38, 24 lip 2025

olciamanolcia napisał(a)

No powiem Ci , że kolos

Podziwiam wszystkie Warzywniczki za te Wasze przyszłe plony, za te rozsady, pikowanie etc
Może mnie kiedyś najdzie

Skoro już podziwiasz, a nie omijasz i ignorujesz posty warzywne to pierwsza oznaka tego, że i Ciebie kiedyś dopadnie "warzywkoza".
Patrycja_KG_Lu 13:58, 24 lip 2025

Makao napisał(a)

Ulica przy której mieszkam to teraz spacerniak. Masa spacerowiczów zwłaszcza z psami bo tu jest plac zabaw dla psów. Co chwila ktoś mnie zaczepia i mówi że chodzą tędy i nie mogą się napatrzeć. Nawet sąsiad raz poprosił mojego mężatego o oprowadzanie po naszych włościach bo go zaciekawiło co ja tak z tymi konewkami biegam. Szklarnia mu się spodobała i mówił że też musi sobie taką kupić.
Tak więc spodziewałam się że wcześniej czy później takie oferty zaczną się pojawiać. Może powinnam sobie wymyślić kwotę zaporową np. 4-5 mln. Jak ktoś da to niech bierze. Ja sobie nowy ogród zrobię

Nasz znajomy budowlaniec nazywa to teorią "złotego strzału". Buduje on domy, około 8-10 rocznie, jak dzwoni ktoś kolejny, a on nie ma miejsc na dany rok to daje cenę baaaaardzo maksymalną, ekskluzywną. Jak wyjątkowo taki ktoś się zgodzi to wtedy on coś kombinuje i przestawia by tego "ekskluzywnego" wcisnąć lub nawet opłaca mu się kary za opóźnienia zapłacić u kogoś innego. Sąsiad z nieużytku obok mnie też chyba taki zabieg stosuje, bo jak ktoś go pyta po ile by sprzedał to mówi, że za milion za całość, a działki na okolicznych ulicach przeliczając na metry kwadratowe są o wiele tańsze. Ty też możesz taką metodę stosować jak ktoś pyta, a nóż się znajdzie taki co tyle zapłaci.

Makao napisał(a)
Gargamele też dojrzały. Wyglądają mega fajnie ale smak nie powala. Bardzo soczyste ale smak markietowych pomidorów. Takie opinie czytałam też w necie i się potwierdziły. Nie wysieję ponownie.

Zdjęcia Gargamela tak ładnie uchwycone, że pasowałyby na front paczki nasion. Smak oprócz odmiany zależy od wielu czynników (słońce, co. glebie, ile podlewany itp.). Mojemu mężowi w zeszłym roku smakował. Dostał u niego nr 3 na podium zaraz za Starą Babciną Malinówką i Super Novą.

Makao napisał(a)
Dziś akcja malowania starego blaszaka. Po lewej od orzecha było a po prawej będzie

Wersja przed niczym korntenowa, a ta "po" bardziej nowoczesna. Obie mają swój klimat.

Gratulacje z powodu aktu notarialnego. Ostatnio poznałam na spotkaniu lubelskiej grupy ogrodowiskowej nowe słowo - "ogrodówka", czyli taka parapetówka dotycząca zakładania ogrodu z gośćmi.

Makao napisał(a)
Jaśminowiec Virginal i Snowbelle/mini

To nowa wiadomość dla mnie, że są kompaktowe jaśminowce, wcześniej myślałam, że nie mogę, żadnego mieć, bo nie mam dla nich miejsca.

Nadrobiłam zaległości u Ciebie, sezon warzywny masz wyjątkowo udany pomimo przeciwności pogodowych. Trójkąt świetnie wygląda. Mogłabyś pokazać troszkę więcej rabat ozdobnych
TAR 14:01, 24 lip 2025

Agatorek napisał(a)

Super, gratulacje
Z obu powodów ❤️

Fajnie też wygląda blaszak po malowaniu, chociaż muszę przyznać, że ten „zardzewiały” kolor też nie wyglądał źle .

No wlasnie ja nic nie pisalam, bo sie balam narażac Ale ten cortenowy swietnie wygladal.