Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 13:42, 24 cze 2026

Magara napisał(a)
Masz tyle na głowie, a ogród prezentuje się super
Ania, znasz nazwę tej swojej dziewanny?
Posadziłam rok temu, i w tym też, Plum Smokey, niska odmiana.
Nie do końca wiem jak z nią postępować i czego się po niej spodziewać.
Ale wyciełam to co przekwitło i widzę, że nowe kwiaty będą

Dziewanna Wedding Candles.
Zależało mi na tej odmianie
Makao 13:56, 24 cze 2026

Łąki na pobliskim osiedlu. Chodzę tamtędy codziennie na pociąg i obserwuję jak rośnie.

UrsaMaior 18:27, 24 cze 2026

Bomba ta łączka! W Podkowie wszystko pokosili, matoły:/
ElzbietaFranka 17:30, 25 cze 2026

UrsaMaior napisał(a)

U nas wzdłuż ulic kwitły zawsze mąki, koniczyna krwista, złocienie przed samym deszczem zaczęli kosić i nic nie kwitnie.
Makao 22:19, 29 cze 2026

UrsaMaior napisał(a)

Te łąki są świeżo wysiane. To ich pierwszy sezon. Były nawet podlewane przez miasto by przyspieszyć wzrost. Teraz już radzą sobie same. Nawet ten upał im nie straszny.
To pierwsze takie łąki zrobione przez Urząd Miasta. Wbrew pozorom miej pracy przy tych łąkach niż przy trawie i efekt dużo lepszy
Oby jak najwięcej pozakładali takich łąk
Makao 22:21, 29 cze 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

U nas wzdłuż ulic kwitły zawsze mąki, koniczyna krwista, złocienie przed samym deszczem zaczęli kosić i nic nie kwitnie.

To u nas też wzdłuż ulic wykosili. Tych łąk nie ruszają bo założone przez miasto. Ciekawe jak za rok będzie wyglądać
Makao 08:18, 01 lip 2026

A to różana rabata wzdłuż ogrodzenia szkolnego. Też fajnie się rozrasta. Z roku na rok są coraz większe krzaczki

Nie wiem co to za odmiana ale ma drobne kwiatki jasno różowe
Makao 10:07, 01 lip 2026

Pierwszy rok pielęgniarstwa - ZALICZONY
Brakuje mi jeszcze kilku ocen ale myślę że będą do przodu
Przyznam że łatwo nie było. Nie spodziewałam się takiego stresu. Pierwszy semestr rozwalił każdego. Masakrycznie dużo materiału do nauki i praktycznie tylko weekendy na naukę. Drugi semestr już był inny bo człowiek już wiedział na czym stoi i czego się spodziewać. Tylko dwa egzaminy ustne - to cisza przed burzą bo w od czwartego semestru wszystkie egzaminy będą ustne.

Najważniejszy egzamin praktyczny i na czas zdany na 5. Mogę już robić wszystkie wkłucia, zakładać cewniki, zgłębniki, opiekować się stomiami, portami, podłączać wlewy kroplowe, zdejmować szwy i je zakładać i wiele wiele innych czynności pod okiem opiekuna. I legalnie chodzić po szpitalach. Po pierwszym roku mogę pracować w domach opieki.

Drugi rok zapowiada się różnie ciekawie i ciężko ale będzie więcej zajęć w szpitalu. Do tej pory tylko 2 tygodnie praktyki szpitalnej było. Teraz w wakacje mamy miesiąc praktyk w szpitalu i tydzień w POZ. Super.
Okazuje się że wkłucia wychodzą mi świetnie z czego jestem bardzo dumna. Dzieciaki moje cieszą się że nie będą musiały jeździć do ośrodków bo zrobią wszystko w domu i zawiozę do laboratorium
Jestem mocno nakręcona na to co robię przy pacjentach. Uwielbiam tą pracę chociaż toalety poranne jeszcze mnie trochę zniechęcają ale jest coraz lepiej. Trzeba sobie wyrobić technikę i oby do przodu. Nie powiem ale pierwsze mycie pacjenta zostanie mi na zawsze w głowie

Moje ulubione przedmioty to anatomia, patologia i fizjologia
Do 20 lipca leżę i nabieram sił bo potem szpital. Nie mogę się doczekać

Judith 11:17, 01 lip 2026

Ania, brawo!
Wafel 12:03, 01 lip 2026

Oby więcej takich osób jak ty, pałających entuzjazmem, pracowało w szpitalach... Ostatnio mam niestety dużo osobistych spostrzeżeń dotyczących pracy szpitalnej i opieki nad pacjentem z powodu choroby taty. Różnie bywa powiem... Anioły od razu da się wyczuć, myślę, że takim będziesz ❤️