Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

MagdaLenka 12:33, 02 lip 2026

Makao napisał(a)

Madzia a jak ciemiernik? Dał radę przetrwać tą przeprowadzkę czy nie? Ciemierniki różnie to znoszą.

Aniu, ciemiernik żyje. Posadziłam go w cieniu, przy innych ciemiernikach i podlewam często. Pozwolę mu się wysiać i obdzielę sadzonkami ścianę wschodnią. Będziesz matką chrzestną tej kolonii.
Makao 15:59, 02 lip 2026

MagdaLenka napisał(a)

Aniu, ciemiernik żyje. Posadziłam go w cieniu, przy innych ciemiernikach i podlewam często. Pozwolę mu się wysiać i obdzielę sadzonkami ścianę wschodnią. Będziesz matką chrzestną tej kolonii.

To super.
Bardzo się cieszę
Matka chrzestna - dziękuje
anabuko1 17:16, 06 lip 2026

Aniu, ale masz u siebie pięknie!

Co mnie dziś urzekło?
Hortensje 'Annabelle'.
Też posadziłam 3 krzaczki na jesieni ale jeszcze młode i efektu wielkiego nie ma. Ale i tak już mi się podoba. Jeszcze planuje posadzić ich tam więcej.
Te białe kule to czysta elegancja. Stoją jak obłoki nad rabatą. W takiej formie to one grają pierwsze skrzypce w ogrodzie. I widać, że czują się u Ciebie jak u siebie w domu.
Ależ kompozycja! Te fioletowe ostróżki w towarzystwie delikatnych, różowych kwiatów i traw...
Uwielbiam takie naturalne, trochę dzikie zakątki.
Przejście, które uwielbiasz
I słusznie! Ta zielona ścieżka otoczona bordowym berberysem i pióropuszami traw prowadzi wprost do sielanki. Chciałoby się przejść nią boso i z kubkiem kawy.
Warzywnik z charakterem
Białe skrzynie, drewniane konstrukcje na ogórki, porządek w marchewce i cebuli... Widać, że u Ciebie piękno idzie w parze z użytecznością. I te hortensje obok warzywniaka - genialne połączenie. Od razu przyjemniej się pielenie
Zielone śliwki zapowiadają kompoty? a wiśnie "znane z ubiegłego roku" wyglądają tak soczyście, że aż kwaśno w ustach.
A wiciokrzew... nawet przekwitnięty pachnie latem.
Te żółto-różowe kwiatki to miód na serce.
Aniu, widać że jesteś ogrodnikiem z prawdziwego zdarzenia. Masz i estetykę, i plony, i miejsce na odpoczynek.

Makao 21:39, 08 lip 2026

anabuko1 napisał(a)
Aniu, ale masz u siebie pięknie!

Co mnie dziś urzekło?
Hortensje 'Annabelle'.
Też posadziłam 3 krzaczki na jesieni ale jeszcze młode i efektu wielkiego nie ma. Ale i tak już mi się podoba. Jeszcze planuje posadzić ich tam więcej.
Te białe kule to czysta elegancja. Stoją jak obłoki nad rabatą. W takiej formie to one grają pierwsze skrzypce w ogrodzie. I widać, że czują się u Ciebie jak u siebie w domu.
Ależ kompozycja! Te fioletowe ostróżki w towarzystwie delikatnych, różowych kwiatów i traw...
Uwielbiam takie naturalne, trochę dzikie zakątki.
Przejście, które uwielbiasz
I słusznie! Ta zielona ścieżka otoczona bordowym berberysem i pióropuszami traw prowadzi wprost do sielanki. Chciałoby się przejść nią boso i z kubkiem kawy.
Warzywnik z charakterem
Białe skrzynie, drewniane konstrukcje na ogórki, porządek w marchewce i cebuli... Widać, że u Ciebie piękno idzie w parze z użytecznością. I te hortensje obok warzywniaka - genialne połączenie. Od razu przyjemniej się pielenie
Zielone śliwki zapowiadają kompoty? a wiśnie "znane z ubiegłego roku" wyglądają tak soczyście, że aż kwaśno w ustach.
A wiciokrzew... nawet przekwitnięty pachnie latem.
Te żółto-różowe kwiatki to miód na serce.
Aniu, widać że jesteś ogrodnikiem z prawdziwego zdarzenia. Masz i estetykę, i plony, i miejsce na odpoczynek.

Dokładniej mówiąc to mam Strong Anabelle bo zwykle Anabelki nie dawały u mnie rady. Teraz rozmnażam Strongi.
Dziękuję za pochwały
Sama jestem zaskoczona jak to mi wyszło. Moja mama też uważa że się nie spodziewała takiego efektu i wspominała jak na początku mi odradzała zabawy w ogrodnika. Zaczynałam od zwykłego skalniaka ale dla mnie to było za mało. Moja rodzina bardzo była przeciwna robieniu rabat a teraz przyjeżdżają i nie mogą się napatrzeć. Mama mówi że ogrodnik ze mnie pełną gębą

ewsyg 21:33, 18 lip 2026

Makao napisał(a)
Hortensje przy altanie nie były cięte w tym roku. Są wysokie

Jest moja ostrówka ogrodowa

Uwielbiam to przejść

I anabelki w tej formie

Ale ładne widoki.
Aniu, na bogato obradził ci agrest. Ja taki urodzaj miałam w tamtym roku. Pomidorki również wyglądają na obfite owocowanie. Moje ogórki złapały chorobę.