Aniu, ale masz u siebie pięknie!
Co mnie dziś urzekło?
Hortensje 'Annabelle'.
Też posadziłam 3 krzaczki na jesieni ale jeszcze młode i efektu wielkiego nie ma. Ale i tak już mi się podoba. Jeszcze planuje posadzić ich tam więcej.
Te białe kule to czysta elegancja. Stoją jak obłoki nad rabatą. W takiej formie to one grają pierwsze skrzypce w ogrodzie. I widać, że czują się u Ciebie jak u siebie w domu.
Ależ kompozycja! Te fioletowe ostróżki w towarzystwie delikatnych, różowych kwiatów i traw...
Uwielbiam takie naturalne, trochę dzikie zakątki.
Przejście, które uwielbiasz
I słusznie! Ta zielona ścieżka otoczona bordowym berberysem i pióropuszami traw prowadzi wprost do sielanki. Chciałoby się przejść nią boso i z kubkiem kawy.
Warzywnik z charakterem
Białe skrzynie, drewniane konstrukcje na ogórki, porządek w marchewce i cebuli... Widać, że u Ciebie piękno idzie w parze z użytecznością. I te hortensje obok warzywniaka - genialne połączenie. Od razu przyjemniej się pielenie
Zielone śliwki zapowiadają kompoty? a wiśnie "znane z ubiegłego roku" wyglądają tak soczyście, że aż kwaśno w ustach.
A wiciokrzew... nawet przekwitnięty pachnie latem.
Te żółto-różowe kwiatki to miód na serce.
Aniu, widać że jesteś ogrodnikiem z prawdziwego zdarzenia. Masz i estetykę, i plony, i miejsce na odpoczynek.