Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 14:54, 17 sie 2023

to fakt, jesli moje jakies padna tez nie bede nowych brac tylko bedzie szansa na inne rosliny. takze ten nie ma tego złego. a iles lat taki klon jednak cieszył oko
inka74 15:00, 17 sie 2023

Piękna wycieczka. 35 klonów... Szalona, brałaś z poprzedniej działki czy wszystkie nowe? Ja mam 3 i więcej nie planują. U mnie słabo rosną. To chyba jest kwestia też warunków. Mam 4 letniego Jordana o wysokości nadal 80 cm

Judaszek chyba rzeczywiście dostał lepsze miejsce.
Agatorek 15:05, 17 sie 2023

TAR napisał(a)

Wiesz co, nie wiem czemu ale jak go wsadzilam do ziemi z doniczki to w 2 dni zmienił ubarwienie na bardziej stonowane, właśnie jak Merlot. Nie wiem czy to przypadkiem nie przez glebe, bo klonowe liscie po wsadzeniu dostały barw jesiennych. Moj Eternal nie jest w pełnym słoncu, raczej to polcien a po poludniu słońce.

Popadalo u Was? U nas wczoraj straszna duchota a w nocy lunelo i siąpi do teraz. Po tych kilku slonecznych dniach rosliny sa zadowolonee, chociaz ziemia caly czas mokra była. Dzis musze znaleźć miejsce dla nadgniłych brunner Alexander, na razie mam je w doniczkach i szukam miejscowek.

Tak jak pisała Jola, Eternal musi mieć więcej słońca. Mój po posadzeniu nie zmienił kolorów, może nawet odrobinę się poprawiły (w szkółce pewnie stały w półcieniu, albo ściśnięte).

Nie jestem do końca pewna, czy padało, bo mam trochę wody w „fosie”. A nie było jej wcześniej.
Trochę wieczorem kropiło, ale nie wiem, jak to się rozwinęło, bo padłam jak długa po wczorajszej duchocie.
Rano trochę popodlewałam, ale koło 12 wyszło słońce i niestety, musiałam skończyć. Czyli wyjście z wężem albo wieczorem, albo jutro budzik na 6 .
Może, jak trochę podlałam, to przyjdzie deszcz?
TAR 15:18, 17 sie 2023

inka74 napisał(a)
Piękna wycieczka. 35 klonów... Szalona, brałaś z poprzedniej działki czy wszystkie nowe? Ja mam 3 i więcej nie planują. U mnie słabo rosną. To chyba jest kwestia też warunków. Mam 4 letniego Jordana o wysokości nadal 80 cm

Judaszek chyba rzeczywiście dostał lepsze miejsce.

Część z poprzedniej dzialki, część w desperacji w trakcie budowy i dosłownie juz kilka szt. przy robieniu ogrodu. A i tak sie zebralo. 3 małe pitki kupilam w Lidlu po 15 zł. za sadzonke a rosna lepiej niz te duze. Jordan z patyka 50 cm ma 3 patyki wysokosci juz 120 cm wiec cos tam rośnie. Risingowi musialo miejsce przypasowac, ilosc nowych przyrostow mnie podniosla na duchu, ze moze jeszcze pożyje.
Ale i tak najlepiej rosnie mi judaszowiec gatunek, temu to nic nigdy nie dolega.
TAR 15:25, 17 sie 2023

Agatorek napisał(a)

Tak jak pisała Jola, Eternal musi mieć więcej słońca. Mój po posadzeniu nie zmienił kolorów, może nawet odrobinę się poprawiły (w szkółce pewnie stały w półcieniu, albo ściśnięte).

Nie jestem do końca pewna, czy padało, bo mam trochę wody w „fosie”. A nie było jej wcześniej.
Trochę wieczorem kropiło, ale nie wiem, jak to się rozwinęło, bo padłam jak długa po wczorajszej duchocie.
Rano trochę popodlewałam, ale koło 12 wyszło słońce i niestety, musiałam skończyć. Czyli wyjście z wężem albo wieczorem, albo jutro budzik na 6 .
Może, jak trochę podlałam, to przyjdzie deszcz?

Ty moze poczaruj ten deszcz, jakies okadzania poczyń itp. Pomysle nad Eternalem w weekend. Golden i Rubik jeszcze nie sa posadzone moge poczynić roszady. Dzis po pracy wybieram sie do ogrodu Ewy - do jej prawie raju. Juz umawiamy sie od zeszlego roku i ciagle cos.
TAR 15:33, 17 sie 2023

Mnie sie marzy zakup jeszcze jakiejs magnolii ale ciśnienia nie mam, bo i tak nie moge sie zdecydować ktora. Chyba najbardziej mi sie podoba posrednia Alexandrina albo Lennei, ewentualnie pachnaca Sweet Merlot, piekna jest i docelowo nieduża. Ale to w razie gdybym las chciala ruszac
Agatorek 17:18, 17 sie 2023

TAR napisał(a)

Ty moze poczaruj ten deszcz, jakies okadzania poczyń itp. Pomysle nad Eternalem w weekend. Golden i Rubik jeszcze nie sa posadzone moge poczynić roszady. Dzis po pracy wybieram sie do ogrodu Ewy - do jej prawie raju. Juz umawiamy sie od zeszlego roku i ciagle cos.

Rób fotki!

Nie zdążyłam odpalić tańca przywołującego deszcz…przyszła burza z ulewą . Na pare dni starczy.
April 19:59, 17 sie 2023

Kurde, wszyscy mają deszcz tylko nie ja. Buuuuu
Mary 20:30, 17 sie 2023

Ja też nie mam. Ani kropelki.
Makao 20:48, 17 sie 2023

U mnie pokropiło jak ksiądz kropidłem. Standardowo wszystkie burze przeszły bokiem a nas jakiś bok załapał. Rano muszę zacząć znowu podlewanie bo części rabat nie zdążyłam podlać