Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:54, 11 kwi 2024

Kasia bys słyszala te żaby, juz tak koncertuja, ze zmuszam sie wsiasc do auta i jechac do pracy. Wieczorem chórki a rano tak do poludnia indywidualne koncerty.
UrsaMaior 11:18, 11 kwi 2024

Ekstra bajoro Ono do kogoś należy? Bo to już poza Twoją działką, tak?
TAR 11:23, 11 kwi 2024

Poza moja dzialka, nalezy do wlascicieli, ktorzy sprzedali nam dzialke i wydzielili dzialki wokol bajora i kawalek dalej. Ogolnie bajorek to sa ich 3 polączone ze soba kanalikiem. Moje jest najmniejsze. Ci wlasciciele nie maja planow co do tej przestrzeni, raczej pozostanie dzika z tego co rozmawialismy.
Gruszka_na_w... 12:44, 11 kwi 2024

Jak to dobrze, że bajorka trudniej ucywilizować i jest szansa, że to piękno nie odfrunie w siną dal. Kumkanie żab to teraz rarytas. Jak to dobrze, że u Ciebie wciąż je słychać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 13:36, 11 kwi 2024

Haniu, podzial dzialek juz jest zrobiony ostatecznie i czesc "jeziorkowa" wlasciciele zostawiaja, nie bedzie sprzedawana. Zreszta byloby trudno bo to ani staw ani jeziorko, ogromne deby i brzozy, wycinka tego to byłby gwałt na naturze.
Wlasciciele maja farme ekologiczna, stadnine koni, robia swoje sery, maja swoje kozy, krowy, owce. Sprzedaja ekologiczne warzywa, mleko, jajka, miod. W jakis sposob tez sa czescia naszego spoleczenstwa osiedlowego, bo posiadaja udzialy w drodze i wlasnie dzialki. Lubia przyrode choc na pewno nie sa bezinteresowni. Za sprzedaż dzialek rozwijaja swoje gospodarstwo, poszerzaja target i takie tam.
Makao 18:42, 11 kwi 2024

Cudnie masz, a to że część właścicieli zostanie dzika to bardzo dobra decyzja. Taka dzika natura za płotem.
Gruszka_na_w... 19:53, 11 kwi 2024

Myślący sąsiedzi Ci się trafili. W dzisiejszych czasach to ewenement. Jak szóstka w Lotto.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 20:18, 11 kwi 2024

Mam mieszane uczucia, bo roznie to bywa, dzis tak jutro inaczej. Doswiadczenie zyciowe mi mowi zeby nie chwalic by nie zapeszac Zawsze jest jednak mozliwosc rozmowy.
UrsaMaior 20:51, 11 kwi 2024

Póki co brzmi to dobrze i oby tak zostało A teoretycznie mogliby sprzedać? Jest dojazd? Da się tam budować?
TAR 21:00, 11 kwi 2024

dojazd jest, nasza droga tam sie konczy, droga jest prywatna ktorej tez jestesmy wlascicielami. nie da sie budowac, zbiornik jest na mapach hydrologicznych i wg. wymogow MPZP dzialki mieszkalne sa wyznaczane minimum 15 metrow od granicy wody. Wszystkie sa juz wytyczone wiec wiemy ile i jakie. Poza tym tam sa bagna, zadna frajda na budowanie, wlasnie jedni kupili dzialke przy tym drugim bajorze i z lekka wtopili pol dzialki to bagno. Przy drugim bajorze nie widac lustra wody, tam tylko dzikie zwierzaki sie zapuszczaja. Dzialka obok mnie tez polowa calkiem fajna a reszta juz w bagienko schodzi, nastepna to ciek wodny, nasza jest polozona najwyzej, roznica miedzy dzialkami jakies 3 m